Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press
του Λάμπρου Παπαδή
Αυτό το οποίο αποφασίστηκε στην τελευταία πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ουσιαστικά η ειρήνη αλλά ο «μη πόλεμος» μέχρι το καταστατικό συνέδριο του Οκτωβρίου.
Η επικοινωνιακή και λεκτική φαουλάρα του Παύλου Πολάκη, οδήγησε ουσιαστικά στο πολιτικό αυτογκόλ του Στέφανου Κασσελάκη με το τηλέφωνο στα κεντρικά της ΝΔ και την δημόσια συγνώμη, παράλληλα με τον Σφακιανό πολιτικό την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης ζητούσε συγγνώμη από την κ. Συρεγγέλα, να λέει και να γράφει δημόσια ότι δεν παίρνει ούτε λέξη πίσω…Φαύλος κύκλος πραγματικά…
Από την άλλη στην πολιτική γραμματεία η ίδια η λογική μοιάζει να καταργήθηκε και να θυσιάστηκε προς χάριν ενός εσωκομματικού παζαριού. Από την μια η πλευρά Κασσελάκη συμφώνησε να μην διαγραφεί για την ώρα ο Χρήστος Σπίρτζης, από την άλλη η μεριά των “87” συμφώνησε να μην θέσουν θέμα διαγραφής του Πολάκη σε μονότονο και επίμονο ύφος αλλά ζήτησαν το κείμενο καταδίκης, το οποίο μέσα δεν είχε ούτε το όνομα του Παύλου Πολάκη στην σχετική παράγραφο αναφοράς, λες και μιλάμε σε πολιτικό κείμενο γενικά και αόριστα για μια υποθετική κατάσταση.
Η πλήρης παράνοια μιλάμε…
Πάντως και οι δύο, συμφώνησαν να μπει ταφόπλακα σε δημόσιο επίπεδο, σε σχέση με τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, τα λεγόμενα ”μαύρα ταμεία” και την περίοδο του Αλέξη Τσίπρα και των εθνικών εκλογών του 2023.Ο λόγος πολύ απλός, καθώς όλοι μα όλοι στην προχθεσινή πολιτική γραμματεία, από την λεγόμενη ”φρουρά” Τσίπρα μέχρι και τους ίδιους τους Προεδρικούς του Κασσελάκη του είπαν ότι πρέπει να σταματήσει κάθε κουβέντα για τα χρέη και τα οικονομικά όπως και οι υπόνοιες για τα ”μαύρα ταμεία” γιατί υπάρχει και ο φόβος, να μπουκάρει κανένας εισαγγελέας από το πουθενά μέσα στην Κουμουνδούρου…
Μάλλον φαίνεται ότι ο Κασσελάκης το κατάλαβε και ταυτόχρονα στην μεριά των ”87” συνειδητοποίησαν, ότι ο ανταρτοπόλεμος μέσα στο πολιτικό θέρος δεν θα προσφέρει τίποτα και πως ότι είναι να γίνει, θα γίνει με την τελική αναμέτρηση του Οκτωβρίου στο καταστατικό συνέδριο, όπου αν τελικά γίνει και πραγματοποιηθεί θα είναι τόσο κοσμογονικού περιεχομένου και χαρακτήρα, αυτά τα οποία θα συζητηθούν και θα προταθούν προς ψήφιση, που ενδεχομένως θα ζήσουμε στιγμές ενιαίου Συνασπισμού του 1993.
Αυτή η κατάσταση, έχει οδηγήσει τον Στέφανο Κασσελάκη στη σκέψη να μην πραγματοποιήσει ομιλία στη ΔΕΘ λόγω κόστους. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι βάζει προτεραιότητα τους μισθούς των εργαζομένων. Πάντως για την ώρα, δεν τίθεται θέμα να μην πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Βέβαια οι μάχες στην οργανωτική βάση και δομή, θα δοθούν από τις αρχές Αυγούστου αλλά πιο αθόρυβα, μιας και πρέπει να συνεδριάσουν οι δύο οργανωτικές επιτροπές οργάνωσης του συνεδρίου, ώστε να συζητήσουν τα θέματα του προσυνεδριακού και συνεδριακού διαλόγου…
Μια αποχώρηση με τρεις… νικητές
Εκεί να δείτε σκοτωμούς, αφού η μεσοβδόμαδη αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη δεν ήταν τίποτα ουσιαστικό ή εντυπωσιακό κατά την δική μου άποψη μιας και ο πρώην υπουργός ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο είχε κάνει μια παρόμοια δημοσίευση σχεδόν copy paste με την πρόσφατη που είδαμε, με τη μόνη διαφορά ότι η αποχώρηση του τώρα έγινε πράξη…
Μάλλον κερδισμένοι από την αποχώρηση του βγαίνουν και οι τρεις όσο παράξενο κι αν ακούγεται. Κερδισμένος βγαίνει ο ίδιος ο κ. Δραγασάκης ο οποίος παίρνει απόσταση από τον Κασσελάκη και σε ότι μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ, κερδισμένος βγαίνει προς το παρόν και ο Κασσελάκης που απαλλάσσεται από ένα στέλεχος της παλιάς ”φρουράς” αλλά κερδισμένος μάλλον βγαίνει και ο Αλέξης Τσίπρας που βλέπει να απομακρύνεται από τον γενικότερο ιδεολογικό χώρο, ένα παλιό του υπουργικό στέλεχος που τον αντιπολιτεύτηκε επιλεκτικά, τον καιρό της πρωθυπουργίας του και ενδεχομένως να μην θέλει να επηρεάσει και την μελλοντική του πολιτική επιστροφή.