Πολυμέτωπη σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του αρχηγού του, εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στην ΕΡΤ.
Ο Άκης Σκέρτσος, εστίασε πρώτον, στην αποδόμηση του οικονομικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι τα έσοδα που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθουν.
Αναφορικά με το μέτωπο της ακρίβειας διερωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα βάζει με πολυεθνικούς κολοσσούς κατά την προεκλογική περίοδο.
Αναφορικά με το πόθεν έσχες Κασσελάκη, ζήτησε πλήρη διαφάνεια των περιουσιακών στοιχείων του ιδίου και του συζύγου του.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της μείζονος αντιπολίτευσης, την κατηγόρησε ότι «έχει ταυτισθεί με το ψέμα».
Ειδικότερα, για τα έσοδα από έκτακτη φορολογία στις τράπεζες, σχολίασε εν πρώτοις ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κυβερνήσει, έχει διαχειρισθεί τις τράπεζες με τρόπο καταστροφικό, αλλά παραμένει αδιόρθωτος».
«Μας λέει πράγματα που δεν μπορούν να εφαρμοσθούν στην πράξη. Πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι αυτά τα έσοδα που υπόσχεται, δεν θα έρθουν στην πραγματικότητα».
Ειδική αναφορά έκανε στο πόθεν έσχες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης:
«Ο κ. Κασσελάκης είναι ένας νέος αρχηγός και ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι κομίζει στην ελληνική πολιτική σκηνή τη διαφάνεια, την αδιαμεσολάβητη σχέση, την ειλικρίνεια, την εντιμότητα και όλα αυτά τα… ωραία που λέει. Αντιθέτως, όμως, από αυτά που λέει, στην πράξη υπάρχει αδιαφάνεια, δεν μας έχει ενημερώσει για τα εισοδήματά του. Ενώ όφειλε να ενημερώσει, από τη στιγμή που ανέλαβε, και εντός τριμήνου. Όφειλε εγγράφως, όχι απαραίτητα ψηφιακά, να πάει να καταθέσει την εικόνα της περιουσιακής κατάστασής του. Δεν το έκανε και λειτουργεί ως εξαίρεση που προσπαθεί να επιβάλει ως κανόνα».
Σύμφωνα με τον ‘Ακ. Σκέρτσο, ο Στ. Κασσελάκης «δεν νομίζω ότι γνωρίζει ούτε σε ποια έννομη τάξη έχει… προσγειωθεί, ούτε ποιο είναι το Σύνταγμά μας, ούτε τι λένε οι νόμοι μας. Προσπαθεί πουλώντας τρέλα – κυριολεκτώ – να μας πει ότι “εγώ είμαι διαφανής”, στην πράξη θα το αποδείξει».
Για ακρίβεια
Στο «μέτωπο της ακρίβειας» ο υπουργός Επικρατείας είπε πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει το πρόβλημα και δεν πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες, όπως κάνει η αντιπολίτευση.
Πρακτικά, όπως είπε, έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 20 εκατ. και τα οποία εισπράττονται -και, μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που επιβάλλονται βαριά πρόστιμα σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.