Ο Μ. Βορίδης για την επίσκεψη Ράμα: Η Ελλάδα δεν έχει απολύτως τίποτε να φοβάται
29 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μ. Βορίδης για την επίσκεψη Ράμα: Η Ελλάδα δεν έχει απολύτως τίποτε να φοβάται

by todaypress
13/05/2024 00:37
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ,
Ο Μ. Βορίδης για την επίσκεψη Ράμα: Η Ελλάδα δεν έχει απολύτως τίποτε να φοβάται

Συνέντευξη τύπου του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη με θέμα "Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα", Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022. Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα, Βιβή Χαραλαμπογιάννη. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Share on FacebookShare on Twitter

Η ιδιωτική επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα, οι εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία και η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα τέθηκαν επί τάπητος από τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».

Και πρώτα, για την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας: «Δεν ξέρω γιατί αισθάνθηκε την ανάγκη (σ.σ. ο Έντι Ράμα) να κάνει αυτή τη συγκέντρωση, δεν έχει καμία προστιθέμενη αξία ούτε για τον ίδιο», ήταν το εισαγωγικό σχόλιο του υπουργού Επικρατείας.

«Ενδεχομένως η πρόθεσή του – αν και δεν την ξέρω και ο ίδιος το αρνείται – να ήταν ένα είδος απαντήσεως στην απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά της τον Φρέντη Μπελέρη», εκτίμησε αμέσως μετά. Εν τέλει, προσέθεσε, «η σωστή διατύπωση ήταν αυτή του (Έλληνα) πρωθυπουργού, το “αχρείαστη”». Εξ άλλου, «αν επηρεάζει σε κάποια κατεύθυνση η παρουσία του κυρίου Ράμα είναι στην κατεύθυνση της υπερψήφισης του Μπελέρη».

Απαντώντας δε, σε εκείνους που ζητούσαν την απαγόρευση της επίσκεψης του Αλβανού πρωθυπουργού, ο Μ. Βορίδης εξήγησε ότι για την απαγόρευσή της μόνο μία αιτιολογία υπάρχει, αυτή της δημόσιας ασφάλειας. «Να δείξει, δηλαδή, η Ελλάδα ότι φοβάται τη συγκέντρωση που έγινε».

Όμως, επεσήμανε εν συνεχεία, «η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ΑΕΠ στα Δυτικά Βαλκάνια, η πιο ισχυρή αμυντικά στα Δυτικά Βαλκάνια, η αρχαιότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια. Η απαγόρευση εμένα θα μου έδειχνε ότι η Ελλάδα έχει κάτι να φοβάται. Αποδείχθηκε από τα πράγματα ότι η Ελλάδα δεν έχει απολύτως τίποτε να φοβάται. Μπορεί η αρχική στόχευση του Ράμα να ήταν η απαγόρευση», εκτίμησε εξ άλλου.

Τελικώς, «όλο αυτό αποδραματοποιήθηκε» και «ο Μπελέρης θα είναι υποψήφιος και θεωρώ ότι θα υπάρξει ένα ισχυρό μήνυμα με την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας και, φυσικά, του Μπελέρη. Ένα ισχυρό μήνυμα για το πώς αντιλαμβανόμαστε εμείς στην Ελλάδα και πώς προτεραιοποιούμε τα θέματα του κράτους δικαίου». Ενώ, στο «δια ταύτα», υπάρχει «ένα πραγματικό ζήτημα: αυτό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία», υπογράμμισε.

Στα της ορκωμοσίας της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονία Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, ο υπουργός Επικρατείας παρέπεμψε στην απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. «Επισημάνθηκε το αυτονόητο. Αν κάποιος αρνείται την ονομασία με την οποία το κράτος έχει διεθνώς αναγνωρισθεί, τότε προφανώς οι διμερείς σχέσεις θα χειροτερέψουν και δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ευρωπαϊκή προοπτική», διεμήνυσε και συνέχισε με την εκτίμηση ότι «όλα αυτά είναι φληναφήματα και πυροτεχνήματα που θα τελειώσουν πολύ γρήγορα».

Συμπερασματικώς, αν κάποιος θέλει να ηγείται ενός κράτους με άλλη ονομασία από αυτήν που έχει αναγνωρισθεί διεθνώς, τότε «το κράτος αυτό είναι ανύπαρκτο, δεν έχει νομική οντότητα».

Τέλος, για τον ελληνοτουρκικό διάλογο δήλωσε εν πρώτοις ότι «θα πηγαίνουμε να συζητήσουμε τα θέματα αυτά που αποτελούν αντικείμενο συζήτησης. Δεν γίνεται να τους φιμώσουμε, αλλά αν είναι κάτι το οποίο εκφεύγει αυτών που έχουμε συμφωνήσει ότι πρόκειται να συζητήσουμε, ναι, μπορείτε να το πείτε, αλλά δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης».

‘Αλλωστε, συμπλήρωσε, «ουδείς είναι αφελής, ουδείς πιστεύει ότι επειδή η Τουρκία αποφάσισε μετά από μια μακρά περίοδο μονομερών προκλήσεων και ενεργειών και αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει αυτήν την πολιτική και να έρθει στο τραπέζι του διαλόγου, ουδείς πιστεύει ότι η Τουρκία απέστη ή εγκατέλειψε τις θέσεις της».

Στο σημείο αυτό παρέθεσε σειρά θεμάτων στα οποία έχουν διαπιστωθεί «κάποια θετικά αποτελέσματα», όπως: «η βίζα έχει μια σημασία, η συνεννόηση στη μετανάστευση έχει μια σημασία, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πια παραβιάσεις έχει μια σημασία».

Διευκρίνισε, από την άλλη, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι «ο διάλογος είναι ανέφελος, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, ότι δεν θα υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το ερώτημα είναι, πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι και να προχωράνε μερικά πράγματα; Νομίζω ναι», απάντησε κλείνοντας.

Tags: SLIDERΕΝΤΙ ΡΑΜΑΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣΝΔΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταραχές στο Λος Άντζελες – Τραμπ: Η Εθνοφρουρά θα αποκαταστήσει την τάξη
ΚΟΣΜΟΣ

Ταραχές στο Λος Άντζελες – Τραμπ: Η Εθνοφρουρά θα αποκαταστήσει την τάξη

09/06/2025 01:41
Χαρδαλιάς: Η προστασία των πολιτών και των φυσικών πόρων της Αττικής, αποτελεί για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς: Η προστασία των πολιτών και των φυσικών πόρων της Αττικής, αποτελεί για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα

08/06/2025 13:01
Μητσοτάκης: Είναι προς το συμφέρον της ΕΕ η συνεργασία με τις ΗΠΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Γαλλία ο Μητσοτάκης για την 3η διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς

08/06/2025 12:07
Μητσοτάκης για Βαρδινογιάννη: Αφήνει ένα τρανό παράδειγμα πετυχημένου Eλληνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Να γίνει σεβαστό το status quo λειτουργίας της Μονής Σινά

08/06/2025 11:17
Σοβαρό δίλημμα η συμμετοχή της Τουρκίας στο ευρωπαϊκό Re Arm
ΑΠΟΨΕΙΣ

Σοβαρό δίλημμα η συμμετοχή της Τουρκίας στο ευρωπαϊκό Re Arm

08/06/2025 11:15
Οι αναμνήσεις, ξαναγυρίζουνε…
ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι αναμνήσεις, ξαναγυρίζουνε…

08/06/2025 10:05
Που πάνε τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων;
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Δημοσιονομικό Συμβούλιο θα “ξεσκονίσει” τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων

08/06/2025 08:49
Εθνικό σχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων: Συνεδρίαση υπό τον Κωστή Χατζηδάκη για τη Λειψυδρία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικό σχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων: Συνεδρίαση υπό τον Κωστή Χατζηδάκη για τη Λειψυδρία

08/06/2025 08:02
ΗΠΑ: Συνεχίζεται η διαμάχη Τραμπ – Μασκ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες εάν ο Ίλον Μασκ χρηματοδοτήσει υποψηφίους του Δημοκρατικού Κόμματος

08/06/2025 01:49

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #160


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Σαρωνικού σπάει τα λουκέτα και καθαρίζει τα οικόπεδα των ιδιωτών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακαθάριστα οικόπεδα: Λήγει η προθεσμία για τον καθαρισμό – Έρχονται πρόστιμα

9 Ιουνίου 2025

...

Read moreDetails

Συντάξεις Ιουλίου 2025: Οι οριστικές ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

Ισραήλ: Ο στρατός κατέλαβε το σκάφος «Madleen» που έπλεε προς τη Γάζα

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved