Ως “το τέλος μιας παρατεταμένης περιόδου κοροϊδίας, ίσως της μεγαλύτερης από τις πολλές που έχουν βιώσει οι πολίτες και είναι ο βασικός λόγος, ένας από τους βασικούς λόγους που υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση, ανάμεσα σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας και το πολιτικό σύστημα” χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τα εγκαίνια του μετρό της Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Σάββατο.
Δεν είναι ούτε για πανηγυρισμούς, ούτε για θριαμβολογίες το γεγονός ότι ένα έργο το οποίο θα έπρεπε να είχε τελειώσει αρκετά χρόνια νωρίτερα, δεν θα πω εγώ πόσα, θα πω αρκετά χρόνια νωρίτερα παραδίδεται στους πολίτες
Ταυτόχρονα προανήγγειλε ότι:
Μέσα στο 2025, το μετρό θα έχει και την επέκταση μέχρι και την Καλαμαριά.
Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, υποστήριξε ότι από το 2019, η κυβέρνηση έχει μειώσει 70 φόρους, δημιουργήθηκαν, 500.000 νέες θέσεις εργασίας και κατηγόρησε την αντιπολίτευση λέγοντας ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα.
Για το ενδεχόμενο φορολόγησης των τραπεζών σημείωσε:
“Δεν αποκλείουμε τίποτα. Όλα τα εργαλεία είναι στην διάθεσή μας. Έχουμε φτάσει, όμως, σε ένα σημείο που κάποιες χρεώσεις δεν βγάζουν νόημα. Κι όταν μιλάμε για αυξημένο κόστος ζωής για τους πολίτες, δεν αναφερόμαστε μόνο στο σούπερ – μάρκετ ή στο στεγαστικό, αλλά αναφερόμαστε και σε κάποιες χρεώσεις οι οποίες δεν έχουν λογική”.
Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από δεξιά, τόνισε:
” Θεωρώ ότι ο Πρωθυπουργός είναι ο πρώτος πολιτικός στη χώρα, που κατάλαβε ποια είναι τα νέα ερωτήματα και τα νέα αιτήματα των πολιτών μετά την υπερδεκαετή κρίση. Και να σας πω και κάτι: Το γεγονός ότι επιτέλους πλέον όταν γίνεται μια κατάληψη σε ένα πανεπιστήμιο ή όταν καλείται η Αστυνομία από τις Πρυτανικές Αρχές, είναι αυτονόητο ότι θα επέμβει και θα έχουμε και συλλήψεις και, συγκεκριμένες δικογραφίες είναι δεξιά ή κεντρώα πολιτική; Κάποιοι την λένε δεξιά, κάποιοι κεντρώα. Εγώ θα την πω αυτονόητη. Όταν προστατεύσαμε τα σύνορά μας από την απειλή της μεγαλύτερης εισβολής εισόδου, στο πλαίσιο της μεταναστευτικής κρίσης στον Έβρο, αυτό τι είναι; Είναι δεξιά πολιτική; Είναι μια αυτονόητη πολιτική προάσπισης των συνόρων”.
Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κρυφή ατζέντα και ακολουθεί εθνική πολιτική διαχωρίζονταςσ τον κ. Σαμαρά από τον κ. Καραμανλή.
Όπως είπε:
“είναι διαφορετικό πράγμα οι επιφυλάξεις ή να εντοπίζεις το γεγονός ότι πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός ως χώρα με τον γείτονά σου και είναι διαφορετικό πράγμα να λες ότι είναι μειοδότης ο Υπουργός Εξωτερικών ή ότι χαριεντίζεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός ή ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας”.