Π. Μαρινάκης: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους μαθητές και τους γονείς
25 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους μαθητές και τους γονείς

by todaypress
11/09/2024 15:02
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ,
Π. Μαρινάκης: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους μαθητές και τους γονείς

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, Τρίτη 19 Μαρτίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Share on FacebookShare on Twitter

Με αναφορά στην παρουσία του πρωθυπουργού σε δημοτικό σχολείο της Γλυφάδας για τον καθιερωμένο αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Τόνισε ότι η νέα αυτή χρονιά ξεκινά με 10+1 αλλαγές και ανέφερε:

«Προχωρήσαμε σε 10.000 διορισμούς εκπαιδευτικών, περισσότερους από κάθε άλλη χρονιά, ενώ 20.000 αναπληρωτές συνεπικουρούν την παράλληλη στήριξη. Τετραπλασιάσαμε τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, δημιουργήσαμε το ψηφιακό φροντιστήριο προκειμένου να έχουν όλοι οι μαθητές ανεξαρτήτως του πού βρίσκονται ίσες ευκαιρίες. Ενισχύουμε δυσπρόσιτες περιοχές με φυσική παρουσία εκπαιδευτικών αλλά και με απομακρυσμένες τάξεις. Ενισχύουμε τον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό, εγκαθιστούμε διαδραστικούς πίνακες για καλύτερη μαθησιακή διαδικασία. Επιπλέον όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ θα ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”, ύψους 250 εκατ. ευρώ αρχικά, για την ανακαίνιση σχολικών εγκαταστάσεων. Αναλυτική βάση δεδομένων θα καταρτιστεί και θα καταγραφούν μέσα στον επόμενο μήνα σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση τα στοιχεία που απαιτούνται για την έναρξη των έργων ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν στις αρχές του 2025».

Υπογράμμισε ότι θα επανασχεδιαστεί κάθε λεπτομέρεια για τα σχολεία και οι αλλαγές θα είναι συνεχείς ως την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης όπως έχει επισημάνει και ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο καλάθι του μαθητή αναφέροντας ότι στις δύο πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στην πρωτοβουλία είχαν μειωμένες τιμές από 5-10% σε σχέση με τις τιμές των αντίστοιχων προϊόντων τον Σεπτέμβριο του 2023. «Το μέτρο το οποίο στοχεύει τόσο στην ενίσχυση του ανταγωνισμού προς όφελος του καταναλωτή όσο και στην πληροφόρηση του αγοραστικού κοινού για τις τιμές των προϊόντων φαίνεται πως έχει ήδη αποδώσει καρπούς, με τη μέγιστη μείωση σε συγκεκριμένα προϊόντα να φθάνει το 38% και τη χαμηλότερη να είναι περίπου στο 5%. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους μαθητές και τους γονείς επιδιώκοντας με τις πολιτικές μας τόσο να τονώσουμε τον ανταγωνισμό ώστε να μειωθούν οι τιμές αλλά και να αυξάνουμε με στοχευμένες κινήσεις τα εισοδήματα όλων των πολιτών», τόνισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σύσκεψη για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό όπου συζητήθηκε η υλοποίηση του προγράμματος για τη δωρεάν τέλεση 37.500 απογευματινών χειρουργείων με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τα οποία θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν. «Έμφαση θα δοθεί στους πολίτες που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αναμονή στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής για τη συστηματική μείωση των εκκρεμών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, η οποία παρακολουθείται πλέον μέσω της ενιαίας ψηφιακής λίστας χειρουργείων», είπε. Ανέφερε ακόμη ότι στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στο Υπουργείο Υγείας εξειδικεύτηκαν τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ μεταξύ των οποίων η αύξηση των αποδοχών έως 7.200 ευρώ ετησίως για την προσέλκυση και παραμονή των ιατρών του ΕΣΥ σε άγονες περιοχές και η αυτοτελής φορολόγηση 22% των εφημεριών των ιατρών που οδηγεί σε αύξηση 130 ευρώ το μήνα στις αποδοχές τους».

Αναφέρθηκε επίσης στην ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας που αφορά στη χορήγηση της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών, που διαμένουν μόνιμα σε Ορεινές και Μειονεκτικές Περιοχές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών. «Το ποσό της ενίσχυσης είναι 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανά έτος δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ, ή 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 3.000 έως 4.700 ευρώ. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή των αιτήσεων μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2024», τόνισε.

«Με πρωτοβουλία της χώρας μας προχωρά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θοδωρής Σκυλακάκης μία κοινή κίνηση από την Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Ρουμανία, με σκοπό τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού παρέμβασης, κάθε φορά που θα καταγράφονται ακραίες τιμές, που οφείλονται στην αποκοπή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά», επισήμανε στη συνέχεια. «Επιπλέον, πριν λίγη ώρα ξεκίνησε συνέντευξη Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την παρουσίαση των μέτρων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας».

Ολοκληρώνοντας τόνισε ότι σήμερα ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Βιέννη σε λίγη ώρα, όπου θα συναντηθεί με τον Αυστριακό καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ.

«Επιπλέον, αύριο Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί Διυπουργική Συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης της οικογένειας που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί Διυπουργική Συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων που αφορούν το στεγαστικό και την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, επίσης, στις 11:30 θα λάβει χώρα Διυπουργική Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, στην μεταποίηση και στον τουρισμό».

Tags: ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣΝΔΠΑΥΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωράνε νέα κόμματα;
ΑΠΟΨΕΙΣ

Χωράνε νέα κόμματα;

07/06/2025 18:31
Η δημοσκοπική ανάκαμψη της κυβέρνησης και η αμηχανία της αντιπολίτευσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η δημοσκοπική ανάκαμψη της κυβέρνησης και η αμηχανία της αντιπολίτευσης

07/06/2025 14:05
Λάζαρος Τσαβδαρίδης στην TP: Η χώρα μπαίνει σε νέα εποχή ανάπτυξης με πυξίδα το νέο παραγωγικό μοντέλο που φέρνει η Κυβέρνηση της ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λάζαρος Τσαβδαρίδης στην TP: Η χώρα μπαίνει σε νέα εποχή ανάπτυξης με πυξίδα το νέο παραγωγικό μοντέλο που φέρνει η Κυβέρνηση της ΝΔ

07/06/2025 13:15
Κορυφώνεται σήμερα στην Ολομέλεια η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την «Ενίσχυση της δημοσιότητας και της διαφάνειας στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο»

07/06/2025 12:33
Κικίλιας: Σημαντικές εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις οικογένειες και στα ταχύπλοα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Έργα λιμενικών υποδομών και αφαλάτωσης στα νησιά του Ιονίου με ρυθμούς που απαιτεί η κοινωνία

07/06/2025 12:29
Χαρδαλιάς: Η συνεργασία των πρωτευουσών Περιφερειών Ελλάδας και Κύπρου, ενισχύει την φωνή του Ελληνισμού στον κόσμο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς: Η συνεργασία των πρωτευουσών Περιφερειών Ελλάδας και Κύπρου, ενισχύει την φωνή του Ελληνισμού στον κόσμο

07/06/2025 12:25
Μονή Σινά: Ιστορία, αλήθειες και ψέματα
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μονή Σινά: Ιστορία, αλήθειες και ψέματα

07/06/2025 12:05
Δήμος Ηρακλείου: Καμπανάκι από τους πολίτες με τη χαμηλότερη αξιολόγηση πανελλαδικά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Ηρακλείου: Καμπανάκι από τους πολίτες με τη χαμηλότερη αξιολόγηση πανελλαδικά

07/06/2025 11:47
Συρεγγέλα: Η αντιπολίτευση παίζει με τους θεσμούς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρεγγέλλα: Οι θέσεις δε μας ανήκουν, δεν είναι για πάντα

07/06/2025 11:12

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #160


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

“Η ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ” Ευριπίδη, Σενέκα και Ρακίνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Η ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ” Ευριπίδη, Σενέκα και Ρακίνα

7 Ιουνίου 2025

...

Read moreDetails

Συναγερμός στη Νάξο: Πρόβλημα σε κινητήρα αεροσκάφους εν ώρα απογείωσης

Βούλα: Δύο τραυματίες σε ατύχημα με ταχύπλοο – Το σκάφος έπεσε πάνω σε βράχια

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved