Περιμένουν στη γωνία...
26 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Περιμένουν στη γωνία…

by todaypress
30/09/2023 01:15
in ΑΠΟΨΕΙΣ, ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ,
Περιμένουν στη γωνία…
Share on FacebookShare on Twitter

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου

του Παναγιώτη Φωτεινού 

Ο δημοσιογράφος κάθεται απέναντι από τον Νίκο Ανδρουλάκη, οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου βρίσκονται στην κορύφωση τους και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλείται να απαντήσει σε ερώτηση που αφορά το μέλλον του συγκεκριμένου κόμματος. Παίρνει μία ανάσα και απαντά «εμείς παρακολουθούμε προσεκτικά. Ποτέ στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ δεν έπαιξε με τα εσωτερικά άλλων κομμάτων και δεν θα το κάνει και τώρα».

Στη Χαριλάου Τρικούπη αντέδρασαν κομψά και θεσμικά το προηγούμενο διάστημα κι όταν ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχθηκε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του τηλεφώνησε, τον συνεχάρη για τη νίκη και παράλληλα του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Ένα σύντομο, αλλά ουσιαστικό τηλεφώνημα γνωριμίας.

Στο ΠΑΣΟΚ στο θέμα «Κασσελάκης» κρατούν στάση αναμονής και χαμηλά τους τόνους. Όπως μας είπε κορυφαία πηγή του κόμματος «τον Στέφανο Κασσελάκη τώρα θα τον μάθουμε δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάποιον που ακόμα οι θέσεις του για τη διοίκηση του κόμματος του, αλλά και για ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία είναι από άγνωστες έως εμβρυικές». Και έχει ένα δίκιο…

Βλέπετε, μέχρι στιγμής, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μιλήσει μόνο με γενικότητες για μία σειρά από θέματα όπως η οικονομία, η ακρίβεια, η αποκατάσταση της Θεσσαλίας.

Για αυτό και σύσσωμο το πολιτικό σύστημα δείχνει περιμένει πότε ο κ. Κασσελάκης θα φύγει από τα συνθήματα, πότε θα φύγει από την επικοινωνία και θα μπει στην πολιτική. Εκεί θα γίνει η σωστή αντιπαράθεση, στο πεδίο των ιδεών, των προτάσεων και των λύσεων. Όπως δήλωσε και ο Δήμητρης Μάντζος πρόσφατα «αλίμονο αν όλοι μας παραδώσουμε την πολιτική ζωή και τις τύχες της νέας γενιάς στην επικοινωνία», αυτή είναι και η φράση που περιγράφει λιτά και περιεκτικά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στους διάδρομους της Χαριλάου Τρικούπη.

Θεσσαλία και υποκλοπές

Στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν τις εξελίξεις όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, τρέχουν όμως όλα τα υπόλοιπα θέματα. Το θέμα της Θεσσαλίας είναι ψηλά στην ατζέντα, για αυτό και ο Νίκος Ανδρουλάκης το διεθνοποίησε με την επίσκεψη του στις πληγείσες περιοχές, συνοδευόμενος, από την πρόεδρο της ομάδας των σοσιαλιστών στο ευρωκοινοβούλιο Ιράτε Γκαρσία.

Η βιβλική καταστροφή έχει ευαισθητοποιήσει ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος αναφέρεται συνεχώς στο θέμα σε όλες του τις τοποθετήσεις, σε όλες του τις ομιλίες. Δεν ξεχνά όλα όσα είδε και τόνισε πρόσφατα, για μία ακόμη φορά, πως πρέπει να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και τεχνογνωσία, αλλά και να δημιουργηθεί ένα σχέδιο ανοικοδομήσεις της περιοχής που χτυπήθηκε μέσα σε ένα μήνα δυο φορές, μία από τη φονική κακοκαιρία DANIEL αλλά και από την κακοκαιρία ELIAS. Ενώ, όσον αφορά τους κυβερνητικούς χειρισμούς τόνισε πρόσφατα πως «το επιτελικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη βούλιαξε στις λάσπες».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει μπει στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ,  όμως μόνο για όσα έγιναν, ή μάλλον, για όσα δεν έγιναν στη Θεσσαλία. Έχει μπει στο στόχαστρο και για όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα στο θέμα των υποκλοπών. Όπως τονίζουν στη Χαριλάου Τρικούπη το θέμα αυτό είναι αρκετά σοβαρό και αναρωτιούνται για ποιο λόγο σπεύδουν να αντικαταστήσουν μέλη της ΑΔΑΕ πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Αρχής, αλλά και γιατί η ΕΥΠ αρνείται να συνεργαστεί με την ΑΔΑΕ προσκομίζοντας τα «πειστήρια» του «εθνικού κινδύνου».

Στο… μάτι βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ που τοποθετούνται δημόσια για αυτό το θέμα μαθαίνω πως μπαίνουν δύο ακόμα πρόσωπα, εκτός του πρωθυπουργού. Ο ένας, είναι ο υπουργός επικρατείας κ. Βορίδης με τον οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση μέσα στη Βουλή την Τετάρτη για το συγκεκριμένο θέμα κι ο άλλος είναι ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Μαρινάκης που συνέχισε αυτή την βεντέτα. Ο δεύτερος όπως επισημαίνουν στη Χαριλάου Τρικούπη, προσπαθεί να παρουσιάσει ως «νόμιμη διαδικασία» την προσπάθεια φίμωσης της Αρχής, που ερευνώντας την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη αποκάλυψε το παρακράτος των παράνομων υποκλοπών».

Το θέμα αυτό αποτελεί, για όλους μέσα στο ΠΑΣΟΚ, κορυφαίο ζήτημα. Όμως δεν ασχολούνται μόνο με αυτό. Μέσα στην εβδομάδα διαμορφώθηκε μέσα από συζήτηση ο οδικός χάρτης για το επόμενο δίμηνο, με παρεμβάσεις στη Βουλή και την κοινωνία για τα θέματα της υγείας, του αυξημένου κόστους διαβίωσης, τα αγροτικά και την αποκατάσταση των πληγεισών, από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, περιοχών. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μάλιστα δέσμη προτάσεων, που θα επικοινωνηθούν τόσο κοινοβουλευτικά, όσο και με πολιτικές δράσεις.

Tags: ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣΠΑΣΟΚΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑ
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωράνε νέα κόμματα;
ΑΠΟΨΕΙΣ

Χωράνε νέα κόμματα;

07/06/2025 18:31
Μονή Σινά: Ιστορία, αλήθειες και ψέματα
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μονή Σινά: Ιστορία, αλήθειες και ψέματα

07/06/2025 12:05
Δίκη – Μάτι: Μπήκαν στα κελιά τους…
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δίκη – Μάτι: Μπήκαν στα κελιά τους…

07/06/2025 11:35
Δημήτρης Καμπουράκης: Ημίμετρα σ’ ένα καλάθι βίας και χουλιγκανισμού
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δημήτρης Καμπουράκης: Ημίμετρα σ’ ένα καλάθι βίας και χουλιγκανισμού

07/06/2025 09:02
Γιάννης Καντέλης: Ο πονοκέφαλος και τα τηλέφωνα πριν από την κάλπη για τον Καραμανλή
ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιάννης Καντέλης: Ο πονοκέφαλος και τα τηλέφωνα πριν από την κάλπη για τον Καραμανλή

07/06/2025 08:02
Τρίτωσε το κακό
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τρίτωσε το κακό

07/06/2025 00:05
Κώστας Λασκαράτος: Αντίφαση
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κώστας Λασκαράτος: Η ελληνική γλώσσα σε νέες περιπέτειες

02/06/2025 12:05
Δημήτρης Κυριακόπουλος: Brain regain: Το επόμενο μεγάλο στοίχημα
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δημήτρης Κυριακόπουλος: Brain regain: Το επόμενο μεγάλο στοίχημα

02/06/2025 11:15
Νικήτας Κανάκης: Η πείνα ως όπλο πολέμου
ΑΠΟΨΕΙΣ

Νικήτας Κανάκης: Η πείνα ως όπλο πολέμου

02/06/2025 10:31

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #160


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

“Η ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ” Ευριπίδη, Σενέκα και Ρακίνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Η ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ” Ευριπίδη, Σενέκα και Ρακίνα

7 Ιουνίου 2025

...

Read moreDetails

Συναγερμός στη Νάξο: Πρόβλημα σε κινητήρα αεροσκάφους εν ώρα απογείωσης

Βούλα: Δύο τραυματίες σε ατύχημα με ταχύπλοο – Το σκάφος έπεσε πάνω σε βράχια

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved