Ανοικτός στο ενδεχόμενο μικρών βελτιώσεων στο επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελεί ειδική αποστολή, εμφανίστηκε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.
«Σε κάθε περίπτωση η πρωθυπουργική εξαγγελία εφαρμόζεται στο ακέραιο. Αυτή είναι η δική μας θέση. Κάποιες μικρές βελτιώσεις και τεχνικές διευθετήσεις, όταν και όποτε χρειάζονται ασφαλώς και θα γίνουν προς αυτό το σκοπό» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Διονύση Χατζηδάκη, στο πλαίσιο της χθεσινής συζήτησης στην επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε ότι “αν επεκταθεί το επίδομα σε όλες τις ασκήσεις, πιθανόν να ανακύψει θέμα συμμετοχής στοιχείων και των άλλων Κλάδων στις ίδιες ασκήσεις, και πιθανόν εξ αυτού του λόγου να χρειαστεί μεγαλύτερο ποσό. Κάνουμε όμως υπολογισμούς, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν άπαντες. Έχουμε επεξεργαστεί σενάρια και εκδοχές της κοινής υπουργικής απόφασης κι ανάλογα με τα ευρήματα και τις εισηγήσεις, της οικονομικής υπηρεσίας και φυσικά πάντα σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, προτιθέμεθα αν υπάρχει κάτι για διόρθωση, να το διορθώσουμε. Σε κάθε περίπτωση, το μέλημά μας είναι να ικανοποιηθούν, όχι μόνο όμως στο Πολεμικό Ναυτικό. Στόχος μας και μέλημά μας είναι να μην αδικηθεί κανείς. Το επίδομα αυτό να καταβληθεί σε αυτούς που πασχίζουν, ασφαλώς σε όλο το εύρος των Ενόπλων Δυνάμεων, ασφαλώς και στο Πολεμικό Ναυτικό.
Παναγιωτόπουλος: Αν χρειαστεί να μεγαλώσουμε το ποσό, θα το κάνουμε σε συννενόηση με το ΥΠΟΙΚ
Το δεδομένο είναι ότι η μερίδα του λέοντος από το ποσό που έχει προϋπολογιστεί, δηλαδή τα 19 από τα 25 εκατομμύρια, προορίζονται για το Πολεμικό Ναυτικό. Αν χρειαστεί όμως να μεγαλώσουμε αυτό το ποσό, θα το κάνουμε βέβαια σε συνεννόηση με τους αρμόδιους, δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών. Όμως εξαρχής ήταν σχεδιασμένο, η μερίδα του λέοντος αυτού του ποσού να διατεθεί στα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού. Σας είπα, πιθανολογώ, ότι αν βάλω με όλες τις ασκήσεις μέσα, θα προκύψουν και άλλες ανάγκες, επαναλαμβάνω όχι μόνο για το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και για όλους τους Κλάδους. Προσπαθούμε να τις υπολογίσουμε και να κάνουμε τα ‘κουμάντα’ μας, για να το πω έτσι σχηματικά”, κατέληξε.
Η συζήτηση αφορούσε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Κύρωση του Μνημονίου Συμφωνίας (ΜοΑ) μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Οργανισμού Επικοινωνιών και Πληροφορικής του ΝΑΤΟ (NCIO) εκπροσωπούμενου από την Υπηρεσία Επικοινωνιών και Πληροφορικής του ΝΑΤΟ (Υπηρεσία NCIA) όσον αφορά στη συνεργασία σε δραστηριότητες συσκέψεων, διοίκησης, ελέγχου, επικοινωνιών, πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης (C4ISR Activities)».