“Επιχειρησιακές δράσεις σχεδιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νοτιοανατολικής Αττικής και την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής στον οικισμό «Κούπι» στο Κορωπί και στα Άνω Λιόσια, αντίστοιχα.
Η επιχείρηση που υλοποιήθηκε στο Κούπι διεξήχθη με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κρωπίας και Ο.Π.Κ.Ε.
Κατά τη διάρκεια της εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 3 ανήλικοι οι οποίοι είχαν ρίξει πέτρες και προκαλέσει φθορές σε αστικά λεωφορεία, η δράση των οποίων είχε διακριβωθεί από ομάδα αστυνομικών που είχε συσταθεί για την ταυτοποίηση τους από την ανωτέρω αστυνομική υπηρεσία.
Επιπλέον μία ανήλικη εκ των ανωτέρω κατηγορουμένων, αναζητούνταν και για ληστεία που είχε διαπράξει σε βάρος έτερης ανήλικης. Επιπρόσθετα, συνελήφθη η μητέρα της για την παραμέληση της εποπτείας της.
Η στοχευμένη δράση στα Άνω Λιόσια έλαβε χώρα με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ο.Π.Κ.Ε., Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και Τροχαίας.
Αποτέλεσμα της δράσης ήταν σύλληψη -10- ατόμων για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, βεβαίωση -75- τροχονομικών παραβάσεων και -11- ακινητοποιήσεις οχημάτων.
Οι δράσεις για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και την πρόληψη της εγκληματικότητας θα συνεχιστούν”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία.