Θέμα ηθικής τάξης πλέον τίθεται στο δήμο Αχαρνών, αφού ο Μιχάλης Βρεττός ως αντιδήμαρχος οικονομικών και μετά την αρμοδιότητα που του έχει δώσει ο δήμαρχος συνεχίζει το χορό των απευθείας ανάθέσεων.
Χορός αδιαφανών ενεργειών, που μπορεί να ζημιώνουν το δήμο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ φαίνεται πως έχει στηθεί, είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω σκοπιμότητας και επιχειρείται προφανώς –σε αρκετές περιπτώσεις– επιτυγχάνεται η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.
Κύριε Μιχάλη Βρεττέ ξεχνάτε ότι διαχειρίζεστε δημόσιο χρήμα και όχι δικό σας και θα έπρεπε να ήσασταν πολύ πιο προσεκτικός.
Ποιοι τα παίρνουν τελικά, με ποιο τρόπο και με ποια ανταπόδοση στο όφελος για τις τοπικές κοινωνίες; Οι ελλείψεις, οι παρασπονδίες, οι πράξεις στα όρια της νομιμοφάνειας ή και η αδιαφάνεια στους δήθεν διαγωνισμούς και αναθέσεις είναι τελικά “καθρέπτες”, που ίσως εξηγούν πολλά πράγματα για την κατάσταση στο δήμο.
Τελικά το θράσος είναι πολύ μεγάλο, για να δίνει απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αναθέσεις πού υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και πραγματικά ξεπερνούν κάθε όριο.
Οι ευθύνες του κ. Βρεττού στην εγκληματική διαχείριση, των οικονομικών, αλλά και στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος είναι τεράστιες.
Τελικά οι απευθείας αναθέσεις, κατέληξαν, να είναι μηχανισμός εξυπηρέτησης “ημετέρων”, εκλογικής εξυπηρέτησης μηχανισμών τοπικής εξουσίας και διανομής μιας οικονομικής πίτας προς συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών και όχι διάχυσης και οφέλους σε όλη την κοινωνία, και τους δημότες.
Μιχάλης Βρεττός ο γκουρού των απευθείας αναθέσεων.
Πηγή: atticatoday.gr