Ισπανία: Σε κόκκινο συναγερμό για νέα κακοκαιρία η Βαλένθια
27 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Σε κόκκινο συναγερμό για νέα κακοκαιρία η Βαλένθια

«Ο κίνδυνος είναι ακραίος. Αποφύγετε τις μετακινήσεις. Ενδέχεται να σημειωθούν υπερχειλίσεις ρεμάτων και πλημμύρες», τόνισε η Aemet.

by Χριστίνα Κοντίνη
14/11/2024 10:15
in ΚΟΣΜΟΣ,
Βαλένθια: Μετά τις πλημμύρες, έντονη δυσοσμία και κίνδυνος λοιμώξεων
Share on FacebookShare on Twitter

Δύο εβδομάδες μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη νοτιοανατολική Ισπανία, η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας(Αemet) έθεσε τις παράκτιες περιοχές της Βαλένθια σε κόκκινο συναγερμό λόγω των νέων σφοδρών βροχοπτώσεων που σημειώνονται.

«Ο κίνδυνος είναι ακραίος. Αποφύγετε τις μετακινήσεις. Ενδέχεται να σημειωθούν υπερχειλίσεις ρεμάτων και πλημμύρες», τόνισε η Aemet. Ο κόκκινος συναγερμός ενεργοποιήθηκε χθες Τετάρτη στις 21:00 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδας) και θα ισχύει ως σήμερα στις 12:00 (13:00 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με την Aemet, έως και 180 χιλιοστά βροχής ενδέχεται να πέσουν μέσα σε διάστημα 12 ωρών στις παράκτιες περιοχές Βαλένθια. Για τον λόγο αυτό οι αρχές έχουν ανακοινώσει περιορισμούς στις μετακινήσεις ενώ έχουν ανασταλεί για σήμερα τα μαθήματα στα σχολεία σε περισσότερες από 100 κοινότητες. Πρόκειται για κάποιες από τις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες της 29ης Οκτωβρίου, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 223 ανθρώπους.

Οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο σε περιπτώσεις «ανωτέρας βίας», τόνισε στο Χ ο επικεφαλής της περιφέρειας της Βαλένθια, ο Κάρλος Μαζόν, ο οποίος έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις για την έλλειψη αντίδρασης και τη χαοτική διαχείριση των προηγούμενων πλημμυρών. Τα μέτρα αυτά είναι «έκτακτα» και έχουν στόχο να «εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών», εξήγησε.

Εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών έχουν ανασταλεί τα δρομολόγια των τραίνων μεταξύ της Βαρκελόνης και της Βαλένθια, ενώ αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί επανάληψη των δρομολογίων μεταξύ Μαδρίτης και Βαλένθια, ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Μεταφορών.

Ο κόκκινος συναγερμός σημαίνει ότι αναμένονται «εξαιρετικής έντασης» μετεωρολογικά φαινόμενα, τα οποία ενέχουν «πάρα πολύ υψηλό επίπεδο κινδύνου για τους πολίτες», εξήγησε η Aemet.

Εξαιτίας αυτής της νέας «κρύας σταγόνας» — ένα μεμονωμένο χαμηλό βαρομετρικό σε μεγάλο ύψος φαινόμενο αρκετά συχνό το φθινόπωρο στις μεσογειακές ακτές της Ισπανίας—η Aemet έθεσε σε κόκκινο συναγερμό και τη Μάλαγα στην περιφέρεια της Ανδαλουσίας ως σήμερα στις 09:00 το πρωί.

«Σήμερα η Μάλαγα έχει παραλύσει», δήλωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας της Ανδαλουσίας Χουάν Μανουέλ Μορένα στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σεβίλλη. «Καλύτερα να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε, το είδαμε στη Βαλένθια», τόνισε.

Στη Σεβίλλη έχουν πλημμυρίσει πολλές οδικές αρτηρίες, το μετρό έχει αναστείλει τη λειτουργία του, πολλές πτήσεις έχουν ακυρωθεί ή σταλεί σε άλλα αεροδρόμια και η σιδηροδρομική σύνδεση με τη Μαδρίτη έχει διακοπεί. Περισσότεροι από 4.200 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους για «προληπτικούς» λόγους.

Στο μεταξύ ο κόκκινος συναγερμός που εκδόθηκε χθες για την περιοχή της Ταραγόνα (στην Καταλωνία) μειώθηκε σε πορτοκαλί.

Στην Παϊπόρτα, επίκεντρο της τραγωδίας της 29ης Οκτωβρίου, κάτοικοι είχαν δημιουργήσει από χθες Τετάρτη αυτοσχέδια αναχώματα, τοποθετώντας σακιά με άμμο μπροστά από τις πόρτες των σπιτιών, φοβούμενοι ότι θα ξεχειλίσουν οι υπόνομοι που παραμένουν ακόμη γεμάτοι λάσπη.

Για προληπτικούς λόγους πολλές κοινότητες της περιφέρειας ζήτησαν από τους χιλιάδες εθελοντές που πηγαίνουν κάθε ημέρα να βοηθήσουν τους κατοίκους να ανοίξουν τους δρόμους, να μην πάνε στις πληγείσες περιοχές χθες.

Εξάλλου χθες εστάλησαν πολλά προειδοποιητικά μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων των περιοχών όπου αναμένονται οι έντονες βροχοπτώσεις, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκαν οι αρχές της Βαλένθια επειδή καθυστέρησαν να στείλουν αντίστοιχα μηνύματα στις 29 Οκτωβρίου.

Tags: ΒΑΛΕΝΘΙΑΙΣΠΑΝΙΑΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΦΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι δηλώνει η Βρετανία για τα Γλυπτά λίγο πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού
ΚΟΣΜΟΣ

Times: Σε εξέλιξη οι συνομιλίες για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

07/06/2025 13:57
ΗΠΑ: Συνεχίζεται η διαμάχη Τραμπ – Μασκ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Συνεχίζεται η διαμάχη Τραμπ – Μασκ

07/06/2025 09:43
Πεσκόφ: “Επικίνδυνη και ανεύθυνη η στάση της Γερμανίας”
ΚΟΣΜΟΣ

Απάντηση στα ουκρανικά “τρομοκρατικά χτυπήματα” χαρακτηρίζει την επίθεση στο Κίεβο η Μόσχα

06/06/2025 20:49
Σε πολιτική κρίση η Ολλανδία – Διαλύεται ο Κυβερνητικός Συνασπισμός
ΚΟΣΜΟΣ

“Ο κύβος ερρίφθη” τότε θα γίνουν οι Εκλογές

06/06/2025 17:40
Ε. Μασκ: “Σκοτώστε το νομοσχέδιο”
ΚΟΣΜΟΣ

“Πόλεμος” δηλώσεων μεταξύ Τραμπ και Μασκ – Τελευταία εξέλιξη (βίντεο του ABC News)

06/06/2025 17:18
Ρωσία: Το πλήγμα εναντίον του Κιέβου και άλλων κέντρων ήταν απάντηση σε ουκρανικές “τρομοκρατικές ενέργειες”
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Το πλήγμα εναντίον του Κιέβου και άλλων κέντρων ήταν απάντηση σε ουκρανικές “τρομοκρατικές ενέργειες”

06/06/2025 15:43
Γερμανία: Συνελήφθη 14χρονος ως ύποπτος για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Συνελήφθη 14χρονος ως ύποπτος για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης

06/06/2025 15:12
«Δεν είναι κάτι σοβαρό», λέει ο Τραμπ για τη δημόσια διένεξή του με τον Ίλον Μασκ
ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν είναι κάτι σοβαρό», λέει ο Τραμπ για τη δημόσια διένεξή του με τον Ίλον Μασκ

06/06/2025 12:11
Ζαπορίζια: Οι ουκρανοί κατέστρεψαν τραίνο που μετέφερε καύσιμα για τον ρωσικό στρατό
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 4 νεκροί σε επιδρομές της Ρωσίας στο Κίεβο

06/06/2025 08:06

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #160


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

“Η ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ” Ευριπίδη, Σενέκα και Ρακίνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Η ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ” Ευριπίδη, Σενέκα και Ρακίνα

7 Ιουνίου 2025

...

Read moreDetails

Συναγερμός στη Νάξο: Πρόβλημα σε κινητήρα αεροσκάφους εν ώρα απογείωσης

Βούλα: Δύο τραυματίες σε ατύχημα με ταχύπλοο – Το σκάφος έπεσε πάνω σε βράχια

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved