Σε σκοτεινό μυστήριο εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου τριών μελών μιας οικογένειας στο Ελληνικό, καθώς μητέρα, κόρη και γιος έφυγαν από τη ζωή σε διάστημα μόλις 13 ημερών, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη, το κοινό πρόσωπο που συνδέει τους τρεις θανάτους είναι η οικιακή βοηθός, η οποία εξακολουθεί να κρατά τα κλειδιά του σπιτιού της οικογένειας.
Παράξενες μετακινήσεις, ανεξήγητες επισκέψεις σε νοσοκομεία, σεντόνια που «καθαρίστηκαν» μετά τους θανάτους, εμφανίσεις μπράβων και ενεργοποίηση κινητού τηλεφώνου μετά τον θάνατο του κατόχου του, είναι μόνο μερικά από τα περιστατικά που καταγράφονται και εντείνουν το μυστήριο γύρω από την υπόθεση, η οποία φαίνεται να έχει οικονομικό υπόβαθρο. Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί ότι δεν έχει εμφανιστεί κανένας συγγενής.
Η αλληλουχία των θανάτων
Η πρώτη που πέθανε ήταν η 98χρονη Κατερίνα Σιδηροπούλου, συνταξιούχος του ΙΚΑ. Στις 11 Απριλίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» με συμπτώματα έντονου εμετού. Κατέληξε στις 15 Απριλίου, Μεγάλη Τρίτη. Η αιτία θανάτου καταγράφηκε ως σηπτική καταπληξία, ενώ εκκρεμεί η διενέργεια νεκροτομής και τοξικολογικών εξετάσεων.
Έξι ημέρες αργότερα, η κόρη της, Βαρβάρα – Βέρα Σιδηροπούλου, 78 ετών, με πρόβλημα υγείας στην καρδιά και πρόσφατο τραύμα στο πόδι, άφησε κι εκείνη την τελευταία της πνοή. Είχε διακομιστεί από το «Ιπποκράτειο» στο «Ασκληπιείο Βούλας» και απεβίωσε τη Δευτέρα του Πάσχα, 21 Απριλίου. Η αιτία θανάτου: πολυοργανική ανεπάρκεια και ανακοπή. Αναμένονται επίσης σχετικές ιατρικές εξετάσεις.
Ο κύκλος των τραγικών γεγονότων ολοκληρώθηκε στις 28 Απριλίου, όταν πέθανε ο Μιχάλης – Μάικλ Σιδηρόπουλος, 75 ετών, επιχειρηματίας και συγγραφέας με επαγγελματική διαδρομή στον Καναδά. Αφού νοσηλεύτηκε αρχικά στον «Ερυθρό Σταυρό», μεταφέρθηκε στο «Ιόνιο Θεραπευτήριο» Κορυδαλλού, όπου και κατέληξε από καρδιακή ανακοπή. Ούτε σε αυτή την περίπτωση έχουν ολοκληρωθεί οι νεκροψίες και οι σχετικές εξετάσεις. Συγγενικό πρόσωπο δεν έχει εμφανιστεί.
Τα στοιχεία που συνθέτουν το παζλ
Ένας φίλος του Μιχάλη Σιδηρόπουλου, Ελληνοκαναδός που ήρθε στην Ελλάδα από το Τορόντο για να τον συναντήσει, ήρθε αντιμέτωπος με μια σοκαριστική ανακάλυψη. Δεν κατάφερε να βρει τον φίλο του και πληροφορήθηκε ότι και τα τρία μέλη της οικογένειας είχαν πεθάνει σχεδόν ταυτόχρονα, όλοι από «καρδιά».
«Ήρθα Πάσχα στην Ελλάδα για να δω τον φίλο μου. Πήγα στο σπίτι του στο Ελληνικό, αλλά δεν απαντούσε κανείς. Οι γείτονες δεν ήξεραν τίποτα. Μόνο ένας από παρακείμενο σπίτι μου είπε ότι πέθανε στις 29 Απριλίου. Αλλά και η μητέρα του και η αδερφή του έφυγαν από τη ζωή σχεδόν ταυτόχρονα! Δεν μπορούσα να το πιστέψω», ανέφερε ο μάρτυρας που στάθηκε η αφορμή για να ανοίξει η υπόθεση.
«Έψαχνα τον φίλο μου και αυτό που ανακάλυψα δεν το χωρά το μυαλό μου…»
Ο ίδιος μάρτυρας, που επιδιώκει να ρίξει φως στην υπόθεση, κατήγγειλε πως η οικιακή βοηθός εξακολουθούσε να πηγαίνει στο σπίτι των νεκρών, είχε στην κατοχή της τα κλειδιά και μετέφερε αντικείμενα με τη βοήθεια «εύσωμων ανδρών σλαβικής καταγωγής, σαν μπράβους».
«Καθαρίστηκαν τα σεντόνια από τα κρεβάτια των εκλιπόντων. Γιατί; Ποιος καθαρίζει σεντόνια νεκρών, αν δεν έχει κάτι να κρύψει;». Η γυναίκα, όπως είπε, παρουσιαζόταν στο Facebook ως αποκλειστική νοσοκόμα, και μέσω αυτής της πλατφόρμας φαίνεται να ήρθε σε επαφή με την οικογένεια.
Ο φίλος του Μιχάλη Σιδηρόπουλου έκανε έκκληση προς οποιονδήποτε συγγενή των Σιδηροπουλαίων να επικοινωνήσει με τις Αρχές. «Οι σοροί βρίσκονται ακόμη στα ψυγεία… Πρέπει να παγώσουν οι διαδικασίες ενταφιασμού και να γίνει ιατροδικαστικός έλεγχος για να λάμψει η αλήθεια.»
«Μαθηματικά απίθανο να έφυγαν τυχαία όλοι μαζί»
Η στάση της οικιακής βοηθού εγείρει σοβαρά ερωτήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο άνθρωπο, απέκρυψε τον θάνατο της μητέρας από την κόρη, πιθανόν για να μη δημιουργηθεί υποψία για τον ρόλο της στο σπίτι.
Οι αρμόδιες Αρχές υποστηρίζουν ότι, ελλείψει συγγενών, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε σφράγισμα της οικίας.
«Στο σπίτι δεν υπήρχε κινητικότητα πριν φύγουν από τη ζωή. Δεν είχαν δηλαδή επισκέψεις. Η οικογένεια είχε μια εσωστρέφεια εκτός του Μιχάλη. Εκείνος ήταν ανοιχτός άνθρωπος. Του άρεσε να τραγουδάει και να παίζει την κιθάρα του. Ήταν πολύ ευχάριστος αλλά στο σπίτι αυτό δεν πήγαινε κόσμος, εκτός από τη φίλη του. Φοβάμαι πως πρώτον έχει πέσει θύμα σπείρας της βουλγαρικής μαφίας και δεύτερον θα ήθελα να ελεγχθεί ο ρόλος της φίλης του. Επειδή είμαι λάτρης των μαθηματικών και των πιθανοτήτων, είναι απίθανο να έφυγαν και οι τρεις άνθρωποι τυχαία μέσα σε δεκατρείς ημέρες», καταλήγει.