Ενώ τα bonus στα στελέχη της ΔΕΗ «έσταζαν» και τα υπερκέρδη περιμένουν ακόμη να φορολογηθούν, όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο φύλλο του Σαββάτου της Today Press στο θέμα με τίτλο: «ΔΕΗ: Τα bonus «έσταξαν» στα στελέχη – Τα υπερκέρδη περιμένουν να… φορολογηθούν , αναφέρθηκε και στο κτίριο έκτρωμα που ετοιμάζεται», μια άλλη «επένδυση» περνάει κάτω από τα ραντάρ: το κτίριο-τέρασμα που χτίζει η ΔΕΗ στο παλιό στρατόπεδο «Πλέσσα», βαφτίζοντάς το μάλιστα… βιοκλιματικό, την ώρα που το μόνο πράσινο που θυσιάστηκε ήταν αυτό που δικαιούνταν οι κάτοικοι του Ψυχικού.
Συγκεκριμένα, μεγάλη σημασία δίδεται από τη διοίκηση και σε «έργα πνοής» που ακόμη δεν έχουν εγκαινιαστεί και σε κτίρια – τοπόσημα, κατά την προσφιλή έκφραση της περιόδου, όπως το νέο διοικητικό κέντρο στο παλαιό στρατόπεδο «Πλέσσα» στη Λ. Μεσογείων πιο κάτω από το Πεντάγωνο. Αξίζει να σταθεί κανείς στο εργοτάξιο των 40 περίπου στρεμμάτων που προορίζονταν για χώρο πρασίνου με αθλητικές εγκαταστάσεις και τελικά θα στεγάσει τα γραφεία της επιχείρησης που θα μεταφερθεί από την οδό Χαλκοκονδύλη. Το οικόπεδο του στρατοπέδου Πλέσσα δόθηκε στη ΔΕΧ από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας με 50ετή διάρκεια με δικαίωμα 10ετούς παράτασης, ενώ το ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται σε 2,7 εκατ. ευρώ και θα αναπροσαρμόζεται ανά 5ετία βάσει του δείκτη τιμών καταναλωτή.
Η αρχική εκτίμηση κόστους υπολογίζεται στα 110 εκατ. ευρώ και αφορά στη δημιουργία νέου συγκροτήματος κτιρίων, όπου περιλαμβάνονται διευθυντικά γραφεία, γραφεία open space, αμφιθέατρο, αίθουσα ΜΜΕ, αίθουσες συσκέψεων, χώρο αρχείου, ιατρείο, κυλικεία, ταχυδρομείο, χώροι στάθμευσης και άλλοι βοηθητικοί χώροι. Το κτίριο θα αποτελείται από τρία υπόγεια, ισόγειο και τέσσερις ορόφους, ενώ «στο πλαίσιο του βιοκλιματικού σχεδιασμού του, θα εφαρμοστούν ειδικές τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας» ( sic ). Προφανώς η διοίκηση έκρινε ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε κάποιο έτοιμο οικοδομικό συγκρότημα γι’ αυτό θέλησε να αναδείξει οικοδομή φιλοδοξώντας να είναι εμβληματική όπως ο πύργος του ΟΤΕ στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι.
«Πρόκειται δηλαδή για μία μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε για τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, εξ αιτίας της αδιαφορίας και της αδράνειας των αρμοδίων. Οι Διοικήσεις των Δήμων οφείλουν να διεκδικούν προς τον όφελος των κατοίκων, να δράττουν τις αγορές και κυρίως να έχουν όνειρα και όραμα» διαπιστώνουν οι κάτοικοι σε ανακοινώσεις τους.
Σημειώνεται την εν λόγω εγκατάσταση είχε διεκδικήσει παλαιότερα ο οικείος δήμος Νέου Ψυχικού ως μοναδική ευκαιρία πρασίνου και για να αποκτήσουν «στέγη» τα δύο ιστορικά ποδοσφαιρικά σωματεία του Νέου Ψυχικού και της Ελληνορώσων. Αυτά πλέον ξεχάστηκαν και ξεπεράστηκαν με συνοπτικές διαδικασία. Θα μείνει ο τσιμεντένιος όγκος, το …τοπόσημο.