Στη Βαλένθια το βλέμμα της Νέας Δημοκρατίας: Ο Κωστής Χατζηδάκης υποψήφιος για την αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
Στη Βαλένθια της Ισπανίας χτυπά αυτές τις ημέρες η «καρδιά» της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, καθώς στις 28 και 29 Απριλίου διεξάγεται το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Ανάμεσα στα κεντρικά γεγονότα του συνεδρίου ξεχωρίζει η υποψηφιότητα του Κωστή Χατζηδάκη, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, για τη θέση του αντιπροέδρου.
Στη Βαλένθια βρίσκεται ήδη ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, για να στηρίξει από κοντά την υποψηφιότητα Χατζηδάκη, ενώ αύριο αναμένεται να μεταβεί στην Ισπανία και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η παρουσία του πρωθυπουργού αποδίδει ιδιαίτερο βάρος στην ελληνική συμμετοχή στο συνέδριο και υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδει η Νέα Δημοκρατία στην ενίσχυση της θέσης της εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Το συνέδριο του ΕΛΚ πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία για την Ευρώπη, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, με τις διαδικασίες να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την επικύρωση του προγράμματος του κόμματος και την εκλογή της νέας ηγετικής του ομάδας.