Επιχειρηματικοί κύκλοι του Δημήτρη Κυριακόπουλου
32 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιχειρηματικοί κύκλοι του Δημήτρη Κυριακόπουλου

by todaypress
22/04/2025 13:49
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,
Επιχειρηματικοί κύκλοι του Δημήτρη Κυριακόπουλου
Share on FacebookShare on Twitter

Δημοσιεύτηκε στην ψηφιακή εφημερίδα Ipaper

του Δημήτρη Κυριακόπουλου

  1. Ο όμιλος AKTOR υπέγραψε συμπληρωματική σύμβαση με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την κατασκευή του φράγματος Ασωπού  Κορινθίας, μέσω του οποίου θα αρδεύονται περίπου 50.000 στρέμματα καλλιεργειών. Πρόκειται για σημαντικό έργο, ύψους €49 εκατ., το οποίο και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην κάλυψη των αρδευτικών αναγκών της Κορινθίας, οι καλλιέργειες της οποίας, αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της υπεράντλησης των γεωτρήσεων, της υφαλμύρωσης των υδάτων και του περιορισμού των βροχοπτώσεων.  
  2. Η Eurobank απέκτησε μειοψηφική συμμετοχή (25%) μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στην Prosperty RE Ltd μια πρωτοπόρο εταιρεία τεχνολογίας στον χώρο των ακινήτων. Eurobank και Prosperty επιδιώκουν να παρέχουν στους πελάτες τους πρωτοποριακές υπηρεσίες και ολοκληρωμένες λύσεις στην αγορά ακινήτων. Ήδη η τράπεζα προχωρά στην άμεση προώθηση μέσω της κύριας πλατφόρμας της Prosperty (theprosperty.com) 800 ακινήτων ιδιοκτησίας της, εκ των οποίων ένα σημαντικό ποσοστό ικανοποιεί τα κριτήρια του προγράμματος «Σπίτι μου ΙΙ». 
  3. Η METLEN Energy & Metals «εξετάζει ενεργά και άλλες πιθανές αμυντικές συνεργασίες» εντός και εκτός Ελλάδας, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, σε συνέντευξή του στο Bloomberg. «Η METLEN είναι μία από τις μόλις τρεις έως πέντε ελληνικές εταιρείες με το απαιτούμενο μέγεθος, ώστε να συνάψει στρατηγικές συμμαχίες με μεγάλους ευρωπαϊκούς αμυντικούς παίκτες και να δημιουργήσει ένα ισχυρό cluster στον τομέα της», δήλωσε ο κ. Μυτιληναίος.
  4. Ο όμιλος ΤΙΤΑΝ ανακοίνωσε την εξαγορά της ΛΑΤΕΚΑΤ ΣΟΥΡΛΑΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε., μιας εδραιωμένης οικογενειακής εταιρείας λατομείων στη Θεσσαλία. Η ΛΑΤΕΚΑΤ, με αποθέματα που ξεπερνούν τα 100 εκατ. τόνους, αποτελεί ήδη έναν σημαντικό προμηθευτή αδρανών στην κεντρική Ελλάδα. Η κίνηση αυτή ακολουθεί την εξαγορά, το 2024, ενός λατομείου αδρανών υλικών στην Αττική, καθώς και την οριστικοποίηση μιας μακροπρόθεσμης εμπορικής συμφωνίας στη νότια Πελοπόννησο, εξασφαλίζοντας επιπλέον αποθέματα άνω των 60 εκατ. τόνων. 
  5. Οκτώ φωτοβολταϊκοί σταθμοί συνολικής ισχύος 882,4 MW της MORE, θυγατρικής του Ομίλου Motor Oil, και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες,  έλαβαν οριστική προσφορά σύνδεσης με το δίκτυο, ένα καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αδειοδότησης. Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες θα κατασκευάσουν έξι φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 742,4 MW στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 92 MW στο Κιλκίς και ένα ακόμα ισχύος 48 MW στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.
  6. Η Abu Dhabi Future Energy Company PJSC – Masdar, ανακοίνωσε  ότι κατέχει πλέον το 100% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε., μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης και της διαδικασίας εξαγοράς του υπολοίπου 30% του μετοχικού κεφαλαίου, έναντι τιμήματος 20 ευρώ ανά μετοχή. Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ως κορυφαίος παίκτης στον κλάδο των ΑΠΕ της νοτιανατολικής και κεντρικής Ευρώπης, διατηρεί το μεγαλύτερο και πιο διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο στην Ελλάδα, με έργα σε Βουλγαρία και Πολωνία.
  7.  H Bank of Cyprus Holdings υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία για εξαγορά του 100% της Εθνικής Ασφαλιστικής Κύπρου. Το τίμημα για τη συναλλαγή ανέρχεται σε €29.5 εκατ. σε μετρητά. Η συναλλαγή υπόκειται στη λήψη εποπτικών εγκρίσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του β’ εξάμηνου 2025. Η Εθνική Ασφαλιστική Κύπρου κατέχει μια εδραιωμένη θέση στον κλάδο ζωής και στον γενικό ασφαλιστικό κλάδο στην Κύπρο, με μερίδια αγοράς ύψους 2% και 4% αντίστοιχα. 
  8. Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ανακοίνωσε την έναρξη του ανοικτού ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού (e-auction), για την μακροχρόνια εκμίσθωση (30 έτη) του δημοσίου ακινήτου «Ξενία Ουρανούπολης», του ιστορικού ξενοδοχείου που συγκαταλέγεται στο δίκτυο ξενοδοχείων Xenia. Χτισμένο το 1959 από τον Περικλή Σακελλάριο, ενός εκ των πρωταγωνιστών της ελληνικής αρχιτεκτονικής, το ακίνητο αποτελεί σήμερα ένα ζωντανό μνημείο μοντέρνας αρχιτεκτονικής με έντονες τοπικές επιρροές.
  9. Η Microsmart, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες αξιολόγησης και την υπογραφή των πρώτων 4 συμβάσεων μικροδανείων στο πλαίσιο του νέου Ταμείου Μικροπιστώσεων, που διαχειρίζεται η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Οι πρώτες 4 υπογραφείσες συμβάσεις αφορούν: Ένα λογιστικό γραφείο από την Αθήνα (δάνειο ύψους 12.000€). Ένα μικρό εμπορικό κατάστημα από το Κιλκίς που εμπορεύεται είδη κουζίνας και μαγειρικά σκεύη (20.000€). Ένα μικρό οπωροπωλείο στην Ξάνθη (20.000€). Μια μικρή εταιρεία πληροφορικής με εξειδίκευση στην κατασκευή e-shop από την Θεσσαλονίκη (25.000€)
  10. Τα ευρήματα έρευνας του ΙΟΒΕ, αναδεικνύουν τον αναπτυξιακό ρόλο της ΕΤΒΑ, καθώς οι εγκατεστημένες σε αυτά επιχειρήσεις, αποτελούν έναν ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, με τη συμβολή τους στο ΑΕΠ να ανέρχεται σε €10,7 δισ. το 2022, σημειώνοντας αύξηση από €9,7 δισ. το 2016. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτά στήριξαν την αγορά εργασίας με 181χιλ. θέσεις πλήρους απασχόλησης, με συνολική συνεισφορά στα δημόσια έσοδα που εκτιμάται σε €3,2 δισ.
Tags: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μικρά – Μεγάλα (14/06/2025)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρά – Μεγάλα (14/06/2025)

14/06/2025 15:02
Επιταγή ακρίβειας: Η μεγάλη μέρα και το σημείο κλειδί
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις Ιουλίου 2025: Πώς θα γίνουν οι πληρωμές

14/06/2025 13:50
Η πολεμική ένταση Ισραήλ – Ιράν έχει πολυεπίπεδες οικονομικές επιπτώσεις – Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πολεμική ένταση Ισραήλ – Ιράν έχει πολυεπίπεδες οικονομικές επιπτώσεις – Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα

14/06/2025 13:25
Έκτακτοι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ σε εταιρείες, πρατήρια πώλησης καυσίμων – πετρελαιοειδών με εντολή Θεοδωρικάκου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτοι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ σε εταιρείες, πρατήρια πώλησης καυσίμων – πετρελαιοειδών με εντολή Θεοδωρικάκου

14/06/2025 10:43
Φορολογικές δηλώσεις 2025: Όλες οι κρίσιμες ημερομηνίες, οι εκπτώσεις και οι υποχρεώσεις για τους φορολογούμενους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία οι φορολογικές δηλώσεις: Επτά στους δέκα ήδη υπέβαλαν

14/06/2025 09:57
Ανακάμπτουν οι αγορές μετά το πρώτο σοκ;
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση και στο Ελληνικό Χρηματιστήριο

13/06/2025 18:31
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για 315 θέσεις εργασιακών συμβούλων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως την Πέμπτη οι αιτήσεις για τους 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

13/06/2025 13:43
Υπ. Ανάπτυξης: Διαψεύδονται οι καταστροφολόγοι της αντιπολίτευσης, που μιλούσαν για το ακριβότερο Πάσχα όλων των εποχών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοδωρικάκος: Στρατηγικές επενδύσεις 2 δισ. ευρώ με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας

13/06/2025 11:46
ΥΠΕΘΟ: Οι πέντε βασικές προτεραιότητες για το 2025
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πότε ξεκινά η υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση B2G για δαπάνες φορέων Γενικής Κυβέρνησης

13/06/2025 11:43

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #161


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μικρά – Μεγάλα (14/06/2025)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρά – Μεγάλα (14/06/2025)

14 Ιουνίου 2025

...

Read moreDetails

“Για ένα βιώσιμο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού που μας αξίζει”

Φωτιά στον δήμο Αχαρνών – Στο σημείο τρία εναέρια μέσα

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved