Σε νέα εποχή, με άνθηση, εξωστρέφεια και διαρκή Ανάπτυξη έχει περάσει η Αθηναϊκή Λέσχη, με τα μέλη της να παρατηρούν και να επιβραβεύουν την άοκνη και επιτυχημένη δουλειά του Προέδρου και της Διοίκησης.
Η συλλογικότητα, η αρχή της συνεργασίας, η πιστή τήρηση του καταστατικού, ο σεβασμός στην ιστορία της, η αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού αλλά και η συνεχής αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Λέσχης, έχουν ενισχύσει το κύρος και τη δυναμική της, κινητοποιώντας όλες τις υγιείς της δυνάμεις.
Αποτελεί έναν αληθινά Σύγχρονο Φορέα, που φέρει το βάρος της ευθύνης που επιτάσσει το παρελθόν του.
Η ιστορία της
Η πλούσια ιστορία της περιγράφεται στον ιστότοπό της. Εδώ και 148 χρόνια, στην παλιά Αθήνα του 1875, πρωτεύουσα του Νεοσύστατου τότε Ελληνικού κράτους με 50.000 μόνο κατοίκους, αλλά με αξιόλογη κοινωνία, που άρχισε να σχηματίζεται από τα πρώτα Οθωνικά χρόνια, από τους επισημότερους Αγωνιστές του ΄21 και τους πλουσίους Έλληνες του Εξωτερικού που ήλθαν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, είκοσι επίλεκτα Μέλη αυτής της κοινωνίας που είχαν ζήσει και σπουδάσει στο εξωτερικό, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία κλειστή Λέσχη ανδρών κατά το πρότυπο των Αγγλικών Λεσχών, που σκοπός ήταν η ψυχαγωγία των Μελών της και η διάδοση των ασκήσεων.
Έτσι γεννήθηκε η «Αθηναϊκή Λέσχη», που στις 5 Δεκεμβρίου του 1875 τα ιδρυτικά της Μέλη, εξέλεξαν το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Παύλο Καλλιγά, Καθηγητή Πανεπιστημίου, Υπουργό και Διοικητή της Εθνικής Τραπέζης. Επίτιμοι Πρόεδροι της Λέσχης, ήσαν οι Βασιλείς της Ελλάδος.
Ξεκίνησε από 200 Μέλη και σήμερα, σύμφωνα με το Καταστατικό της, ο ανώτατος αριθμός της είναι τα 1.000.
Στην μακρόχρονη διαδρομή της, μεταξύ των Μελών της, θα βρούμε 29 Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, Ανώτατους Κρατικούς Λειτουργούς, ξένους πρέσβεις, Καθηγητές Πανεπιστημίου, Ακαδημαϊκούς, κορυφαίους των Γραμμάτων και των Τεχνών και προσωπικότητες του Οικονομικού και Βιομηχανικού κόσμου.