Μύκονος: Η κοσμοπολίτισσα του Αιγαίου
32 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύκονος: Η κοσμοπολίτισσα του Αιγαίου

by todaypress
28/06/2024 11:35
in ΚΟΙΝΩΝΙΑ,
Share on FacebookShare on Twitter

Tην άλλη όψη της Μυκόνου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν Κύπριοι δημοσιογράφοι σε ταξίδι εξοικείωσης (Fam Trip), που υλοποίησε ο δήμος της Μυκόνου σε συνεργασία με την CK Strategies στο πλαίσιο της προβολής του νησιού στις διεθνείς αγορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό που ενθουσίασε τους συμμετέχοντες στο ταξίδι γνωριμίας με την κοσμοπολίτισσα του Αιγαίου, είναι το γεγονός ότι πρόκειται για ένα νησί με «διπλή προσωπικότητα».

Μπορεί από τη μια να είναι έντονη, λαμπερή και κοσμοπολίτικη και ταυτόχρονα ιδιαίτερα γραφική, με πλακόστρωτα σοκάκια, κατάλευκα σπίτια, ξωκλήσια και ανεμόμυλους, που αποπνέουν γαλήνη και ηρεμία.

Η μοναδικότητα του νησιού έγκειται στο ότι καλύπτει εξίσου όλες τις απαιτήσεις τόσο στους επισκέπτες που είναι λάτρεις της νυχτερινής ζωής, της πολυτελούς διαβίωσης και των έντονων συγκινήσεων, όσο και εκείνους που επιθυμούν να επισκεφθούν αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους, γραφικούς οικισμούς και να ανακαλύψουν την παράδοση του τόπου. Κι όλα αυτά δίπλα στη μυθική Δήλο, τον μεγαλύτερο ανοιχτό αρχαιολογικό χώρο στην Ελλάδα, όπου γεννήθηκε ο Απόλλωνας και η Άρτεμις.

Πλακόστρωτα σοκάκια, κατάλευκα σπίτια, άσπρο και μπλε το χρώμα της Ελλάδας, ξωκλήσια, ανεμόμυλους, γαλάζιες πεντακάθαρες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, παραδοσιακά εδέσματα και κουλτούρα, καλόκαρδους ανθρώπους, ανθρώπους καρδιάς είναι μερικά από αυτά που συνάντησε η πολυπληθής αποστολή των Κύπριων δημοσιογράφων στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη Μύκονο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Mύκονος είναι ένα νησί που έχει καταστεί στα μάτια των ταξιδιωτών, ως ένα από τα κορυφαία νησιά στον κόσμο που μπορεί να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες.

Η αποστολή ξεναγήθηκε σε αξιοθέατα και μουσεία του παραδοσιακού οικισμού,επισκέφθηκε τη Δήλο, ενώ ακολούθησε θερμό καλωσόρισμα από τον δήμαρχο Χρήστο Βερώνη στο δημαρχείο (κτήριο Βοϊνοβιτς), ο οποίος αναφέρθηκε στην τουριστική Μύκονο, στις υποδομές του νησιού και απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων σε μια πολύ φιλική συζήτηση.

Σε όλες τις επισκέψεις η αποστολή των Κύυπριων δημοσιογράφων συνοδεύτηκε από την εντενταλμένη Δ.Σ. Τουρισμού και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Μυκόνου, Ελένη Κοντιζά, η οποία σε δήλωσή της ανέφερε: «Η Μύκονος είναι γνωστή παγκοσμίως για το φυσικό της κάλλος, την έντονη νυχτερινή ζωή της και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι ο επισκέπτης να φεύγει ευχαριστημένος, έχοντας βιώσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία ανάλογα με το λόγο που την επισκέπτεται και τα όσα το νησί έχει να του προσφέρει, τόσο στη διασκέδαση και την παροχή υψηλών υπηρεσιών, όσο και στις κρυφές μέχρι σήμερα πτυχές του, που ανασύρουμε στην επιφάνεια. Ο πολιτισμός, η παράδοση, η γαστρονομία, και φυσικά η Δήλος αποτελούν μέχρι σήμερα εμπειρίες για λίγους. Η διεύρυνση του χάρτη του ενδιαφέροντος των επισκεπτών και σε άλλες μορφές τουρισμού αποτελεί παγκόσμια τάση και η Μύκονος είναι ένας προορισμός που έχει όλα τα εφόδια να τις προσφέρει και πέρα από την περίοδο της υψηλής κίνησης του καλοκαιριού. Σε αυτό το πλαίσιο οργανώσαμε το συγκεκριμένο famtrip και είναι χαρά μας που οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ της Κύπρου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πολύπλευρη Μύκονο και να έχουν μία τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη άποψη γι’ αυτήν».

Ποια μέρη επισκέφτηκε η αποστολή

Η αποστολή ξεκίνησε από το Χώρα, ενώ η συνέχεια περιλάμβανε επίσκεψη στους ανεμόμυλους, το σήμα κατατεθέν της Μυκόνου. Από εκεί κατευθύνθηκαν προς την Μικρή Βενετία, όπου τα πολύχρωμα καπετανόσπιτα με τα μπαλκόνια τους κρέμονται πάνω από το Αιγαίο για μοναδική θέα στο μπλε του ουρανού και της θάλασσας, σε μια περιοχή που προσφέρει υπέροχα ηλιοβασιλέματα.

Να τονιστεί ότι τα μέλη της αποστολής επισκέφτηκαν τις πλέον διάσημες παραλίες του νησιού, ιστορικά μνημεία, μουσεία αλλά και τοπόσημα που αποτελούν σημείο αναφοράς για τη Μύκονο.

Η ξενάγηση στην Δήλο, στο αρχαιολογικό μουσείο αλλά και το ναυτικό μουσείο Αιγαίου που εδρεύει στο νησί, είναι μερικά από τα σημεία όπου η επίσκεψη είναι απαραίτητη για όσους επισκεφτούν το νησί των ανέμων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μεγάλη θρησκευτική παράδοση του νησιού, την οποία γνώρισαν οι Κύπριοι δημοσιογράφοι. Ανάμεσα στα περισσότερα από 500 ξωκκλήσια που έχει η Μύκονος ξεχωριστή θέση κατέχουν τα μοναστήρια της Παναγίας Τουρλιανής και Παλαιοκάστρου (γυναικεία μονή του 18ου αιώνα στην Άνω Μερά) τυπικό δείγμα μοναστηριακής αρχιτεκτονικής των Κυκλάδων και το αριστούργημα της Παραπορτιανής στο κάστρο της χώρας.

Ξεχωριστή εμπειρία αποτέλεσε επίσης η γνωριμία με τους παραδοσιακούς χορούς, την πλούσια τοπική γαστρονομία και τα τοπικά κρασιά που παράγονται στους αμπελώνες της Μαού.

Tags: ΑιγαίουΜΥΚΟΝΟΣ
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Για ένα βιώσιμο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού που μας αξίζει”
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Για ένα βιώσιμο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού που μας αξίζει”

14/06/2025 14:49
Πυρκαγιά σε απορρίμματα σε οικοπεδικό χώρο στον Ασπρόπυργο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στον δήμο Αχαρνών – Στο σημείο τρία εναέρια μέσα

14/06/2025 14:10
«Σάκος του μποξ» οι υπάλληλοι των δήμων – Κύμα μετατάξεων λόγω των δύσκολων συνθηκών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Σάκος του μποξ» οι υπάλληλοι των δήμων – Κύμα μετατάξεων λόγω των δύσκολων συνθηκών

14/06/2025 13:15
Aegean: Ακυρώνονται εκτάκτως όλες οι πτήσεις προς Τελ Αβίβ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις της Aegean από και προς Τελ Αβίβ, Βηρυτό, Αμμάν και Ερμπίλ

14/06/2025 13:12
Κατέληξε η 46χρονη αστυνομικός που είχε παρασυρθεί στη Χαλκιδική – Ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατέληξε η 46χρονη αστυνομικός που είχε παρασυρθεί στη Χαλκιδική – Ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών

14/06/2025 12:46
Πειραιάς: Πυρκαγιά σε διαμέρισμα – Επιχειρούν 14 πυροσβέστες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Σητεία: Εστάλη μήνυμα του 112 – Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

14/06/2025 12:27
Ποιες σχολές «δίνουν δουλειά»: 5 + 5 Διαμάντια με υψηλή ζήτηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιες σχολές «δίνουν δουλειά»: 5 + 5 Διαμάντια με υψηλή ζήτηση

14/06/2025 12:05
Κέρκυρα: Σοβαρό τροχαίο στη Λίνια – Σε κρίσιμη κατάσταση ο 68χρονος οδηγός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς στο κέντρο της Αθήνας

14/06/2025 11:59
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025 (ΕΠΑΛ): Δείτε το θέμα των Νέων Ελληνικών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025 Έναρξη εξετάσεων για τα Ειδικά Μαθήματα – Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

14/06/2025 09:55

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #161


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μικρά – Μεγάλα (14/06/2025)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρά – Μεγάλα (14/06/2025)

14 Ιουνίου 2025

...

Read moreDetails

“Για ένα βιώσιμο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού που μας αξίζει”

Φωτιά στον δήμο Αχαρνών – Στο σημείο τρία εναέρια μέσα

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved