Κ. Σκρέκας: Σήμερα η υπουργική απόφαση για το σαρακοστιανό καλάθι
25 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Σήμερα η υπουργική απόφαση για το σαρακοστιανό καλάθι

by todaypress
05/03/2024 12:15
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ,
Κ. Σκρέκας: Σήμερα η υπουργική απόφαση για το σαρακοστιανό καλάθι
Share on FacebookShare on Twitter

“Σήμερα θα εκδοθεί η ανάλογη υπουργική απόφαση για το σαρακοστιανό καλάθι, το οποίο θα περιλαμβάνει κατεψυγμένα θαλασσινά, όστρακα, αλοιφές, χαλβά και όλα όσα προϊόντα χρειάζεται ένα νοικοκυριό για το σαρακοστιανό τραπέζι”.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο MEGA για τις ανατιμήσεις, την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και τα μέτρα της κυβέρνησης.

«Περνάμε σε ένα άλλο στάδιο θα έλεγα με μια σειρά από δράσεις πχ η μόνιμη μείωση τιμών, το καλάθι του νοικοκυριού, οι συνεχείς έλεγχοι κατά της αισχροκέρδειας. Χθες είχαν αποτέλεσμα γιατί επιβάλαμε πρόστιμο ύψους 742.000 ευρώ σε εταιρεία η οποία παραβίαζε τον νόμο. Όταν βλέπουμε ότι το περιθώριο κέρδους είναι μεγαλύτερο τότε ερχόμαστε και παρεμβαίνουμε. Γίνονται έλεγχοι κατά της αισχροκέρδειας και οι εταιρείες μετά μειώνουν τα προϊόντα σε αυτή την κατηγορία. Εμείς ελέγχουμε το κέρδος που προσθέτει μια εταιρεία σε ένα προϊόν για να το μεταπουλήσει στο σούπερ μάρκετ. Αν αυτό το περιθώριο κέρδους είναι μεγαλύτερο από το 2021, αυτή τη διαφορά την διπλασιάζουμε και επιβάλλουμε το πρόστιμο. Οι παραβάτες εντοπίζονται και επιβάλλονται πρόστιμα που ανακοινώνονται, αυτό έχει αποτρεπτικό χαρακτήρα, και βλέπουμε πως έχει αποτέλεσμα. Έχει μειωθεί η παραβατικότητα και δεύτερον οι εταιρείες που έχουν ήδη εντοπιστεί να παρανομούν, αναγκάζονται να μειώσουν τις τιμές στα ράφια», είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Πέρα από τους ελέγχους, που δεν έχουν επικοινωνιακό ή παροδικό χαρακτήρα, έχουμε προχωρήσει σε μία δέσμη μέτρων που έχουν στόχο την τόνωση του ανταγωνισμού και την υποστήριξη του καταναλωτή».

Για τα σαρακοστιανά είπε : «Σήμερα θα εκδοθεί η ανάλογη υπουργική απόφαση για το σαρακοστιανό καλάθι, το οποίο θα περιλαμβάνει κατεψυγμένα θαλασσινά, όστρακα αλοιφές, χαλβά και όλα όσα προϊόντα χρειάζεται ένα νοικοκυριό για το σαρακοστιανό τραπέζι. Οι τιμές των προϊόντων ιδίως των εισαγόμενων προσδιορίζονται σε διεθνές επίπεδο κι δεν τις διαμορφώνει η Ελλάδα. Οι τιμές εξαρτώνται από την προσφορά και την ζήτηση. Όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μια εμπορική συμπεριφορά των εταιρειών που κάθε  χρόνο οδηγούσε σε αύξηση των τιμών στο ράφι. Εμείς αυτή την στρεβλή αθέμιτη εμπορική πρακτική πήγαμε να την σπάσουμε και να την αλλάξουμε με βαθιά διαρθρωτικά μέτρα. αυτό που υποχρεώσαμε τους προμηθευτές να μειώσουν κατά 30% τις εκπτώσεις προς τα σούπερ μάρκετ και να μεταφέρουν αυτό το όφελος κατευθείαν στον καταναλωτή. Αυτό το μέτρο έχει αποδοθεί, είδαμε σε 3.900 προϊόντα να μειώνεται η τιμή στο ράφι και οι προσφορές σε αυτά να είναι ακόμη πιο προσιτές».

Ο ίδιος συνέχισε  για τα προϊόντα 1+1 λέγοντας : «Είπαμε να μειωθούν οι πληθωρισμένες τιμές, τις εικονικές, και επί των νέων μειωμένων τιμών να  γίνει το 1+1. Τα μέτρα που εφαρμόσαμε από την 1η Μαρτίου υπερψηφίστηκαν από 3 κόμματα, που σημαίνει ότι ήταν καλά και διαρθρωτικά».

Μεταξύ άλλων ο υπουργός αναφέρθηκε στην αύξηση του κρέατος τα τελευταία χρόνια. «Αυτό μπορεί να συμβαίνει για πολλούς λόγους, πχ η αύξηση των τροφών. Η προσφορά και η ζήτηση δίνει την κατεύθυνσή για την διαμόρφωσης των τιμών. Η παραγωγή είναι μειωμένη κατά 40% σε κάποιους κλάδους. Δεν θα σταματήσουμε να έχουμε μέτρα για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια».

Tags: ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣΝΔσαρακοστιανό καλάθιΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μικρά – Μεγάλα (07/06/2025)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρά – Μεγάλα (07/06/2025)

07/06/2025 15:02
Πώς θα λειτουργήσει το ανανεωμένο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά» – Ποιοι θα πάρουν 4.500 ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα λειτουργήσει το ανανεωμένο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά» – Ποιοι θα πάρουν 4.500 ευρώ

07/06/2025 10:38
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για 315 θέσεις εργασιακών συμβούλων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωτοψάλτης (ΔΥΠΑ): Εξαιρετικά ικανοποιητικά τα ποσοστά απορρόφησης των αποφοίτων στην αγορά εργασίας

07/06/2025 10:22
Ακυρώσεις φόρων και προστίμων: Ποιοι τρίβουν τα χέρια τους και ποιοι μένουν στην απ’ έξω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιχείρηση «καθαρό μητρώο»: Στο στόχαστρο τα ανεξόφλητα χρέη δεκαετιών προς το Δημόσιο

07/06/2025 09:26
Ανακάμπτουν οι αγορές μετά το πρώτο σοκ;
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνεχίστηκε το ανοδικό σερί

06/06/2025 20:58
Αύξησαν το επιτοκιακό περιθώριο οι Ελληνικές τράπεζες το τρίτο τρίμηνο 2023
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,2% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το α’ τρίμηνο

06/06/2025 12:32
Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα γενιά επενδυτών δημιουργείται για τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο: Mετά το τριήμερο ανοδικό σερί, τελειώνει η εβδομάδα με προσεκτικές κινήσεις

06/06/2025 11:11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστροφή ενοικίου: Πώς θα το πάρουν 1.188.000 νοικοκυριά; Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

06/06/2025 08:47
Πλήρης επιβεβαίωση της Today Press – Δείτε ποιες ΔΟΥ συγχωνεύονται σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Υποχρεωτική δήλωση ΙΒΑΝ στο Μητρώο για τις επιστροφές ΦΠΑ από 1/7

06/06/2025 08:26

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #160


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

“Η ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ” Ευριπίδη, Σενέκα και Ρακίνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Η ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ” Ευριπίδη, Σενέκα και Ρακίνα

7 Ιουνίου 2025

...

Read moreDetails

Συναγερμός στη Νάξο: Πρόβλημα σε κινητήρα αεροσκάφους εν ώρα απογείωσης

Βούλα: Δύο τραυματίες σε ατύχημα με ταχύπλοο – Το σκάφος έπεσε πάνω σε βράχια

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved