Δόμνα Μιχαηλίδου: Νέο app για τους ναυτικούς αποτυπώνει όλο τον ασφαλιστικό βίο τους
33 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δόμνα Μιχαηλίδου: Νέο app για τους ναυτικούς αποτυπώνει όλο τον ασφαλιστικό βίο τους

by todaypress
21/02/2024 10:08
in ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ,
Δόμνα Μιχαηλίδου: Νέο app για τους ναυτικούς αποτυπώνει όλο τον ασφαλιστικό βίο τους
Share on FacebookShare on Twitter

Στην ψηφιακή εποχή εισέρχεται το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (Ν.Α.Τ.), μέσω της καινοτόμου εφαρμογής app myNAT, που συνδέει σε πραγματικό χρόνο τους ναυτικούς, αλλά και τις ναυτιλιακές εταιρίες, με το Ταμείο.

Μέσω του app myNAT, οι Έλληνες ναυτικοί μπορούνε πλέον να έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση στο ιστορικό υπηρεσίας, με αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με τις συνολικές ημέρες υπηρεσίας, τις ημέρες απασχόλησης ανά έτος, το ιστορικό υπηρεσιών κατά χρονικό εύρος, τις ημέρες αδείας, την απασχόληση ανά κατηγορία πλοίου και την απασχόληση ανά ειδικότητα ναυτικού.

Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, τόσο για τους νέους ναυτικούς που ξεκίνησαν την καριέρα τους μετά την 1η/7/2017, όσο και για τους παλαιότερους, καθώς θα μπορούν να έχουν μηχανογραφημένη εικόνα των τελευταίων χρόνων του ασφαλιστικού βίου τους.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα αποτυπωθεί – μέσω του app – και η πληροφορία για τις εξαγορές που τυχόν έχουν κάνει οι Έλληνες ναυτικοί σχετικά με τον χρόνο της υπηρεσίας τους σε πλοία με ξένη σημαία, ενώ εντός του έτους θα ολοκληρωθεί και η αποτύπωση προγενέστερων χρόνων, με προτεραιότητα στους ναυτικούς που προσεγγίζουν στη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το app «my NAT» έχει σχεδιαστεί, προκειμένου να γίνει ο ψηφιακός χώρος που θα φιλοξενήσει μία σειρά από πρόσθετες ψηφιακές υπηρεσίες, οι οποίες θα βελτιώσουν την επικοινωνία των Ελλήνων ναυτικών με το ΝΑΤ για περισσότερες από 21 υπηρεσίες, αλλά θα βοηθήσουν και τις ναυτιλιακές εταιρίες σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές τους με το Ταμείο, τη δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού παραβόλου κ.ά..

Για το νέο και καινοτόμο εργαλείο, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ν.Α.Τ., καθώς προσφέρει στους ναυτικούς, αλλά και στις ναυτιλιακές εταιρίες, τη δυνατότητα να έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες, εργαλεία και υπηρεσίες που τους αφορούν. Στην εποχή των μεγάλων δεδομένων (Big Data) και της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), κανένας τομέας είτε σχετίζεται με το κράτος είτε με την ελεύθερη οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την εργασία, δεν πρόκειται να μείνει ανεπηρέαστος. Θέλουμε το υπουργείο Εργασίας, όπως και όλοι οι φορείς που υπάγονται σε αυτό, αλλά και οι πολίτες, να μπορούν στο μέλλον να αξιοποιούν τη δύναμη της τεχνολογίας και τον πλούτο των πληροφοριών. Ως υπουργείο Εργασίας, είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές έργων και δράσεων που σχετίζονται με τις δυνατότητες που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες».

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, σημείωσε: «Σήμερα, είχαμε την τιμή να συμμετέχουμε στην εκδήλωση του παλαιότερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας και την παρουσίαση της λειτουργικότητας του myNAT, μίας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, μέσω της οποίας οι ασφαλισμένοι του Ταμείου θα μπορούν να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο τη θαλάσσια υπηρεσία τους ανά ειδικότητα, χρόνο και κατηγορία πλοίου, καθώς επίσης και τις εισφορές που έχουν καταβληθεί. Η εφαρμογή αυτή αποτελεί αναμφισβήτητα ένα ακόμη βήμα για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του ΝΑΤ, που ήδη τα τελευταία χρόνια έχει δώσει σημαντικά αποτελέσματα: από την εκκαθάριση εκκρεμών συντάξεων και την ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας με τις βάσεις δεδομένων του ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ, μέχρι την ανανέωση του μηχανογραφικού του εξοπλισμού και την εσωτερική αναδιάρθρωση του φορέα. Αποδέκτες αυτού του βελτιωμένου επιπέδου υπηρεσιών δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους στη θάλασσα, που εκπροσωπούν τον πλέον ανταγωνιστικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, με παράδοση που έρχεται πραγματικά από τα βάθη των αιώνων. Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός είναι ένας δρόμος που δεν σταματά και, καθώς η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται, πρέπει πάντα να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι να την αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΝΑΤ, Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, υπογράμμισε: «Το ΝΑΤ ανακαινίζεται στην αντίληψη, στη νοοτροπία, στον τρόπο παροχής υπηρεσιών προς τους ναυτικούς μας. Πλέον, έχουμε γυρίσει σελίδα και βρισκόμαστε στη νέα πορεία που χαράχτηκε τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο της νέας πορείας του ΝΑΤ, εντάσσεται και η συμμετοχή μας στη συνολική προσπάθεια της ψηφιακής μετάβασης, που αποτελεί κύριο στόχο της κυβέρνησης. Μία τέτοια δράση παρουσιάζουμε σήμερα, την εφαρμογή “my NAT” για κινητά τηλέφωνα, και για την ακρίβεια, την πρώτη της υλοποίηση με την απεικόνιση της θαλάσσιας υπηρεσίας των ναυτικών. Το myNAT αποτυπώνει στην πράξη τη νέα πορεία του Οργανισμού και τη νέα εποχή για τις υπηρεσίες που προσφέρει στον Έλληνα ναυτικό και την ελληνική ναυτιλία. Είμαστε υπερήφανοι που, από την εποχή των υπολογιστών του προηγούμενου αιώνα, το ΝΑΤ κάνει πράξη τη νέα πορεία προς ένα δημιουργικό μέλλον, με σύγχρονες υπηρεσίες για τους ανθρώπους της κορυφαίας ναυτιλιακής δύναμης στον κόσμο!».

Tags: app για τους ναυτικούςΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥΝαυτικό Απομαχικό ΤαμείοΝΔΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣΥπουργός Εργασίας
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο 10,8% η ανεργία το γ’ τρίμηνο φέτος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Επεκτείνεται στον δημόσιο τομέα από το 2026

09/06/2025 13:01
Έδεσσα: Νεκρή 27χρονη σε μετωπική με φορτηγό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμπλοκή στην Κω με σοβαρούς τραυματισμούς – Αντιπαράθεση Ελλήνων και Γερμανών σε μπαρ

09/06/2025 12:46
Νεκρός από πυροβολισμούς ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων στο Γέρακα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρός ο 75χρονος που αγνοούνταν στη Χαλκιδική – Εντοπίστηκε σε χαράδρα στη Φούρκα

09/06/2025 12:04
Τζάνειο: Έγινε μετάγγιση σε λάθος ασθενή – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τζάνειο: Εμφανίστηκε ο βοηθός νοσηλευτή που έκανε τη μετάγγιση – Ελαφρώς καλύτερα η 62χρονη

09/06/2025 11:30
Μυτιλήνη: Κατέληξε ο 19χρονος συνοδηγός αυτοκινήτου που συγκρούστηκε με αδέσποτα άλογα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρόμος στο ΚΑΤ – Μπούκαραν στο νοσοκομείο με όπλα ρέπλικες

09/06/2025 11:25
Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία με 51 επιβάτες λόγω βλάβης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στην Ορεστιάδα: Τρένο παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένο άνδρα

09/06/2025 11:07
Πανελλαδικές-ΓΕΛ: Δείτε τις απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιες 2025: Όταν το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο

09/06/2025 10:52
Αδιανόητη επίθεση στην Κυψέλη: Επιβάτες ΙΧ ξυλοκόπησαν υπάλληλο απορριμματοφόρου εν ώρα εργασίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδιανόητη επίθεση στην Κυψέλη: Επιβάτες ΙΧ ξυλοκόπησαν υπάλληλο απορριμματοφόρου εν ώρα εργασίας

09/06/2025 10:34
Μάχη για την Ακτή Βουλιαγμένης: Ποιοι ρίχνονται στο πιο «καυτό» φιλέτο της Αθηναϊκής Ριβιέρας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Beach & Business: Σημαντικό ενδιαφέρον για την Ακτή Βουλιαγμένης

09/06/2025 10:28

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #160


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Στο 10,8% η ανεργία το γ’ τρίμηνο φέτος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Επεκτείνεται στον δημόσιο τομέα από το 2026

9 Ιουνίου 2025

...

Read moreDetails

Συμπλοκή στην Κω με σοβαρούς τραυματισμούς – Αντιπαράθεση Ελλήνων και Γερμανών σε μπαρ

Κυρανάκης: Πιλοτικά για ένα Σάββατο τον Ιούλιο η 24ωρη λειτουργία των ΜΜΜ

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved