Το γεύμα με φίλους σε εστιατόριο του Μπορντό είχε τραγική κατάληξη για την 32χρονη Ελληνίδα που έχασε τη ζωή της από αλλαντίαση
Τραγική κατάληξη είχε το γεύμα μιας 32χρονης Ελληνίδας σε γνωστό εστιατόριο του Μπορντό, στη Γαλλία. Σύμφωνα με τις γαλλικές υγειονομικές αρχές, η Μαρία Γρυπιώτη κατέληξε λίγες ώρες μετά το γεύμα της, Αιτία του θανάτου της είναι η αλλαντίαση.
Ο σύζυγος της και ένας φίλος τους νοσηλεύονται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ τουλάχιστον δέκα ακόμα άτομα φαίνεται να έχουν δηλητηριαστεί και νοσηλεύονται επίσης. Οι θεράποντες ιατροί αναφέρουν ότι η κατάστασή τους είναι κρίσιμη. Συγκεκριμένα επτά νοσηλεύονται στην εντατική και πέντε δέχονται αναπνευστική θεραπεία.
Η άτυχη 32χρονη Ελληνίδα που έχασε τη ζωή της από αλλαντίαση στο Μπορντό
“Όλες οι περιπτώσεις αλλαντίασης καταγράφηκαν στο γνωστό εστιατόριο ‘Tchin Tchin wine bar” στο Μπορντό μεταξύ Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου και Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2023. Όλοι τους κατανάλωσαν σαρδέλες σε βάζα κατασκευασμένα από τον εστιάτορα”, τονίζουν οι γαλλικές αρχές.
Τι είπαν οι γονείς της άτυχης 32χρονης
Οι γονείς της 32χρονης Ελληνίδας που έχασε την ζωή της μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.
“Πήγαν στο συγκεκριμένο εστιατόριο και φαίνεται ότι από αυτό εστιατόριο κόλλησαν περίπου 20 άτομα αλλαντίαση. Ο σύζυγός της είναι στην εντατική κι αύριο θα βγει από αυτήν. Από την παρέα της, γιατί ήταν μόνιμος κάτοικος, αρρώστησε η κοπέλα, ο άντρας της και ένας τρίτος της παρέας, που νοσηλεύτηκε στην Βαρκελώνη σε κρίσιμη κατάσταση” ανέφεραν
“Φάγανε θαλασσινά και σαρδέλες από ένα εστιατόριο 5στερο και φημισμένο στην Γαλλία. Από την Κυριακή είχε συμπτώματα και ζήτησε ιατρική βοήθεια και περίθαλψη. Αυτή την στιγμή διεξάγεται προανάκριση από την εισαγγελέα του Μπορντό και την τοπική αστυνομία”
Το φαγητό που ήταν υπεύθυνο για τη δηλητηρίαση και τον θάνατο της 32χρονης Ελληνίδας ήταν μαριναρισμένες σαρδέλες με ελαιόλαδο και φρέσκα βότανα. Όπως αναφέρεται στο μενού της επιχείρησης, το πιάτο κοστίζει μόλις 8,5 ευρώ.
Η υγειονομική αρχή της Γαλλίας πιστεύει ότι το συγκεκριμένο πιάτο είναι η πηγή του κακού, με τις σαρδέλες να έχουν κονσερβοποιηθεί από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου.
Το “φονικό” πιάτο ήταν μαριναρισμένες σαρδέλες με λάδι και βότανα, με την τιμή του να είναι μόλις 8,5 ευρώ
“Όλα τα πιάτα είναι χειροποίητα με φροντίδα”, αναφέρεται στο μενού του εστιατορίου
Πηγή: atticatoday.gr