Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα δήλωσε ότι δεν υπάρχει «καμία ένδειξη» ότι ο πύραυλος που προσγειώθηκε στην Πολωνία την Τρίτη ήταν «σκόπιμη επίθεση» κατά της χώρας.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι επρόκειτο για σκόπιμη επίθεση κατά της Πολωνίας. Το πιθανότερο είναι ότι επρόκειτο για έναν ρωσικής κατασκευής πύραυλο S-300. Δεν έχουμε καμία απόδειξη αυτή τη στιγμή ότι ήταν πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τη ρωσική πλευρά», έγραψε στο Twitter την Τετάρτη.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν “πολλές ενδείξεις” ότι επρόκειτο για ουκρανικό πύραυλο αεράμυνας, ο οποίος “δυστυχώς έπεσε σε πολωνικό έδαφος”.

Ντούντα για πυραύλους στην Πολωνία: Ηταν ατύχημα από την ουκρανική πλευρά

Ο Ντούντα δήλωσε την Τετάρτη ότι ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία την Τρίτη ήταν “πιθανότατα ένα ατύχημα” από την ουκρανική πλευρά κατά την αναχαίτιση εισερχόμενων ρωσικών πυραύλων.

“Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα” ένας από τους ουκρανικούς πυραύλους αεράμυνας να έπεσε στο έδαφος της Πολωνίας, είπε μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου.

Η προσγείωση ενός πυραύλου στην ανατολική Πολωνία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία σηματοδότησε την πρώτη φορά που μια χώρα του ΝΑΤΟ χτυπήθηκε άμεσα κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. Kαι ο Γενς Στόλτενμπεργκ και ο πρόεδρος Μπάιντεν ενημέρωσαν ότι όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ατύχημα και ότι ήταν πύραυλος της ουκρανικής αεράμυνας.