«Οι πόλεις-κράτη στην Αρχαία Ελλάδα ήταν το παγκόσμιο κέντρο της επιστήμης στην εποχή τους.

Σήμερα, ο στόχος μας είναι η σύγχρονη Ελλάδα να αναδειχθεί στον κεντρικό κόμβο έρευνας και καινοτομίας στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη, αξιοποιώντας το ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει»

Αυτό σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας για όσα ανέφερε στο workshop “Ancient Wisdom for Modern Challenges”.

Συγκεκριμένα ο κ. Δήμας αναφέρει:

«Οι πόλεις-κράτη στην Αρχαία Ελλάδα ήταν το παγκόσμιο κέντρο της επιστήμης στην εποχή τους.

Σήμερα, ο στόχος μας είναι η σύγχρονη Ελλάδα να αναδειχθεί στον κεντρικό κόμβο έρευνας και καινοτομίας στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη, αξιοποιώντας το ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει

Στην Ελλάδα θα δημιουργηθεί το επιστημονικό hub του SDSN, όπου επιστήμονες και ερευνητές από όλο τον κόσμο θα συγκεντρώνονται και θα καταθέτουν προτάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική κρίση. Το SDSN είναι ένα δίκτυο λύσεων που ιδρύθηκε από τον ΟΗΕ για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο workshop “Ancient Wisdom for Modern Challenges” μίλησα για τα άλματα της επιστήμης στην αρχαία Ελλάδα και για την συμβολή της έρευνας και της καινοτομίας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μας. Στην συζήτηση συμμετείχε και ο διακεκριμένος οικονομολόγος, καθηγητής Jeffrey Sachs, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του UN Sustainable Development Solutions Network (SDSN)».