Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου

του Γιώργου Γκόντζου

Με μια επιστολή που απέστειλε σε όλα τα Μέσα, ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του Αντιδημάρχου Συντονισμού Δημοτικού Έργου και Πολεοδομίας, του Δήμου Αχαρνών. Μια επιστολή που προκάλεσε πολλά ειρωνικά χαμόγελα και άνοιξε μεγάλη συζήτηση.

Βλέπετε, ο ίδιος φρόντισε να πει ότι έφυγε, επειδή όλοι οι άλλοι ήταν μέτριοι. Ακόμη και οι σύμβουλοι και οι αντιδήμαρχοι, με τους οποίους ήταν μαζί στην προηγούμενη παράταξη, κι αυτοί μέτριοι. Ακόμη και φίλοι του και συνεργάτες, κι αυτοί μέτριοι. Όλοι μέτριοι για τον Παναγιώτη, μόνο αυτός δεν ήταν μέτριος και γι’ αυτό έφυγε. Πώς να μην προκαλέσει ειρωνικά σχόλια και χαμόγελα σε όλο το Μενίδι.

Έτσι είναι, όμως; Όχι, γιατί  όταν μένεις εγκλωβισμένος στον εγωϊσμό σου, τα δικά σου προσωπικά θέλω, την υπέρμετρη φιλοδοξία και βάζεις τον εαυτούλη σου πάνω από το καλό της πόλης, ψάχνεις για δικαιολογίες. Άλλο που δεν τις πιστεύει κανένας.

Γιατί πώς να πει ότι από τα αζήτητα, τον πήρε ο Σπύρος Βρεττός και τον έκανε μάγκα και τον έκανε αντιδήμαρχο, βγάζοντάς τον από την ανυπαρξία της αντιπολίτευσης, ένα μόνο χρόνο μετά την ήττα του στις εκλογές.

Πώς να πει πως τα μεγαλεπήβολα σχέδια πρέπει να τα υποστηρίζεις και από το γραφείο σου καμιά φορά. Γιατί οι -μέτριες- υπηρεσίες, στις οποίες ήταν προϊστάμενος, έψαχναν να τον βρουν. Τουλάχιστον, αυτό διαδίδεται.

Πώς να πεις πως το ένα του ξίνιζε και το άλλο του βρωμούσε και παρά το γεγονός πως είχε μια τεράστια ατζέντα με θέματα να τρέξει, αν δεν έβαζε πλάτη ο δήμαρχος, τίποτα δεν προχωρούσε.

Αν οι βλέψεις του είναι να κατεβάσει ψηφοδέλτιο, για να γίνει κι αυτός υποψήφιος δήμαρχος, ας προσέξει πάντως τους καινούριους του φίλους. Γιατί οι όψιμοι που θα προκύψουν μετά την ανακοίνωση, έχουν κάτι ανοιχτές υποθέσεις με τη δικαιοσύνη να τους συνοδεύουν. Αν και με 200 λάικ, δουλειά δεν γίνεται.

Πάντως, όταν εμείς τα λέγαμε και τα γράφαμε για τον Βρεττό, o αντιδήμαρχος έλεγε στον κόσμο ότι κάνουμε λάθος και ότι τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και ότι γίνεται σοβαρή δουλειά. Ήταν φαίνεται τότε που καμάρωνε για τον δήμο του, που ήταν καλύτερος από όλους και έκανε σπουδαία δουλειά και άλλα τέτοια. Τελικά τότε δεν ήταν μέτριοι, τώρα έγιναν;