Δημήτρης Πτωχός: Διεκδικούμε τη στήριξη όλων όσων την προηγούμενη Κυριακή προτίμησαν άλλους συνδυασμούς
20 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Δημήτρης Πτωχός: Διεκδικούμε τη στήριξη όλων όσων την προηγούμενη Κυριακή προτίμησαν άλλους συνδυασμούς

by todaypress
11/10/2023 09:07
in ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ, Τοπική Αυτοδιοίκηση,
Δημήτρης Πτωχός: Διεκδικούμε τη στήριξη όλων όσων την προηγούμενη Κυριακή προτίμησαν άλλους συνδυασμούς
Share on FacebookShare on Twitter

«Διεκδικούμε την ψήφο όλων των ανθρώπων που την προηγούμενη Κυριακή προτίμησαν κάποιους άλλους συνδυασμούς. Πιστεύουμε ότι είμαστε πιο κοντά σε αυτό που θέλουν για την Πελοπόννησο και διεκδικούμε με αξιώσεις την υποστήριξή τους» δήλωσε ο Δημήτρης Πτωχός το πρωί της Τρίτης στην τηλεοπτική συχνότητα του Action 24. Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη», με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στη νίκη του στον πρώτο γύρο των εκλογών με ποσοστό άνω του 42,5% και έστειλε μήνυμα νίκης και ενότητας εν όψει της δεύτερης κάλπης, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Ερωτηθείς για τους λόγους που ανέδειξαν την παράταξη «Η Πελοπόννησος Μπροστά» νικήτρια στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Δημήτρης Πτωχός απάντησε: «το ξεκάθαρο μήνυμα μας, ο ξεκάθαρος στόχος, το ξεκάθαρο όραμα που έχουμε. Το πολύ αναλυτικό και καλά μελετημένο πρόγραμμα, το σχέδιο μας το οποίο είναι εφαρμόσιμο και ρεαλιστικό». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δεν λαϊκίσαμε, δεν μπήκαμε σε τοξικότητα, δεν μιλήσαμε με όρους του χθες» και διαβεβαίωσε ότι «ήρθαμε εδώ για να συνθέσουμε και αυτό θα κάνουμε. Και νομίζω ότι αυτά είναι σημεία τα οποία έδωσαν σε εμάς αν θέλετε τον πρωταγωνιστικό ρόλο».

Ο Δημήτρης Πτωχός απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, τονίζοντας ότι «διεκδικούμε την ψήφο όλων των ανθρώπων που την προηγούμενη Κυριακή προτίμησαν κάποιους άλλους συνδυασμούς. Πιστεύουμε ότι είμαστε πιο κοντά σε αυτό που θέλουν για την Πελοπόννησο και διεκδικούμε με αξιώσεις, μεγάλη ζέση και πάθος την υποστήριξή τους». Επιπλέον, αναφορικά με τη σχέση του με συνυποψηφίους του που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο, ο Δημήτρης Πτωχός δήλωσε απερίφραστα ότι «θα διεκδικήσουμε και τη στήριξή τους», εξηγώντας ότι «είχαμε και έχουμε εξαιρετικές σχέσεις, έκαναν έναν πάρα πολύ καλό αγώνα, πολύ μακριά από λαϊκισμό και τοξικότητα. Έχουμε μία επαφή, συζητάμε με όλους τους ανθρώπους, δεν θα μπορούσαμε άλλωστε να κάνουμε διαφορετικά».

Όσον αφορά στα κριτήρια με τα οποία οι πολίτες ψηφίζουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εξήγησε ότι «ο κόσμος έχει αλλάξει, θέλει κάτι διαφορετικό. Θέλει περισσότερο να συνθέσει, θέλει να συζητήσει και να συνεργαστεί. Νομίζω ότι οι πολιτικές του χθες, λαϊκισμοί, τοξικότητα άγονες αντιπαραθέσεις, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και χωρίς καμία αξία, νομίζω ότι πια δεν ανήκουν στο αξιακό σύστημα των πολιτών».

Ο Δημήτρης Πτωχός κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες της Κυριακής, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι «μία κάλπη καινούργια, είναι μία κάλπη από την αρχή. Προσπαθούμε να ξαναπάμε σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, να δούμε πάλι τους πολίτες τους φίλους, να τους ευχαριστήσουμε, να συζητήσουμε να ξαναρχίσουμε με πολύ ψηλά το ηθικό για να πάμε σε εκλογές την επόμενη Κυριακή» και δήλωσε ότι «η αισιοδοξία μας είναι πολύ μεγάλη και νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που πρέπει».

Αναφορικά με το στοίχημα της συμμετοχής στον δεύτερο γύρο, επισήμανε ότι «είναι το κυριότερο που πρέπει να τονίζουμε όλοι οι υποψήφιοι. Για μας οι εκλογές είναι μία γιορτή της Δημοκρατίας. Μία για μία γιορτή για όλες και για όλους, για τις πόλεις μας». Όπως εξήγησε, «καλούμαστε να αποφασίσουμε για τα επόμενα πέντε χρόνια στην περιφέρεια μας και στους δήμους μας» και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «μπορούμε να κρατήσουμε τη συμμετοχή σε πολύ υψηλό επίπεδο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ώστε να έχουμε ένα ποσοστό κοντά σε αυτό που είχαμε και την προηγούμενη Κυριακή».

Ο Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε διεξοδικά στον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα της παράταξής του. «Έχουμε πει πολλές φορές είμαστε μία πολυσυλλεκτική ομάδα. Είμαστε μία ομάδα που ούτως ή άλλως έχει πάρα πολλούς ανθρώπους από πάρα πολλούς πολιτικούς χώρους. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε: μέσα από τον δικό μας συνδυασμό, να εκφραστούν όλοι οι πολίτες οι οποίοι θέλουν κάτι διαφορετικό για την Περιφέρεια Πελοποννήσου», ανέφερε και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε πολύ ομαδικοί παίκτες, είμαστε της συνεργασίας, γενικότερα έχουμε ένα τελείως διαφορετικό τρόπο διοίκησης και προσέγγιση της περιφερειακής διοίκησης. Μιλάμε για Περιφερειακή Διοίκηση είμαστε πολύ μακριά από τοξικότητα, είμαστε πολύ μακριά από διχασμούς. Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε και όχι για να χωρίσουμε».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στον κεντρικό στόχο της υποψηφιότητάς του «να κάνουμε την Πελοπόννησο μία περιφέρεια πρότυπο, μία περιφέρεια πρότυπο σε όλα» και σημείωσε ότι «για να γίνει αυτό χρειάζεται ένα καλά μελετημένο πρόγραμμα. Χρειάζεται ένα εφαρμόσιμο και υλοποιήσιμο σχέδιο, χρειάζεται μία διαφορετική προσέγγιση στη διοίκηση, χρειάζονται νέες ιδέες, σύγχρονη τεχνογνωσία. Πρέπει να είμαστε όλοι μακριά από πολιτικές του χθες, μακριά από τοξικότητα, μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις μακριά από λαϊκισμούς». Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «με συνεργασία και δημιουργικό κλίμα μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε. Και, προς αυτή την κατεύθυνση, καλώ όλες και όλους να είναι μαζί μας την επόμενη Κυριακή, για να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά».

Μάλιστα, ο Δημήτρης Πτωχός στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη «όλα τα αποτελέσματα να είναι μετρήσιμα. Πρέπει ο πολίτης να βλέπει τα αποτελέσματα πολύ γρήγορα στη ζωή του, στην καθημερινότητά του, στο περιβάλλον γύρω του. Αυτό είναι κάτι το οποίο το έχουμε συζητήσει πολλές φορές, είναι κάτι που θέλουμε να το κάνουμε, πρέπει να μάθουμε να μετράμε και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να αξιοποιούμε όλα τα ευρήματα από αυτή τη διαδικασία και αυτό θα κάνουμε».

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Πτωχός επανέλαβε τη μεγάλη ανταπόκριση που δείχνουν οι πολίτες στο πρόγραμμα της παράταξής του. Όπως τόνισε, «είναι πάρα πολύ σημαντικό να ακούς όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν μόνο να πουν παράπονα ή ανάγκες ή απαιτήσεις, πολλές φορές έχουν να προτείνουν λύσεις, οι οποίες είναι πραγματικά πολύ καινοτόμες και πολύ ευρηματικές». Αφού εξήγησε ότι «είναι πάρα πολύ καλό να ακούμε τους ανθρώπους», διαβεβαίωσε ότι «εμείς στην διοικητική προσέγγιση που θα έχουμε, θέλουμε να συνεχίσουμε να τους ακούμε, αν γίνεται σε μία καθημερινή βάση, προκειμένου να αφουγκραζόμαστε καλύτερα τα προβλήματα της Πελοποννήσου».

Tags: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΔημήτρης ΠτωχόςΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥυποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα TOP 5 του Επιθεωρητή (11/1/2025)
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Αττικής: Με προσωπική εντολή Χαρδαλιά, θα αποσυρθούν οι ελάχιστες προσφυγές για το Μάτι

21/05/2025 08:27
Ν. Χαρδαλιάς: “Για εμάς η κοινωνική πολιτική δεν είναι εξαγγελίες”
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ν. Χαρδαλιάς: “Για εμάς η κοινωνική πολιτική δεν είναι εξαγγελίες”

20/05/2025 22:10
Ξεκινούν στις 2 Ιουνίου οι εγγραφές για το καλοκαιρινό  πρόγραμμα αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για παιδιά του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν στις 2 Ιουνίου οι εγγραφές για το καλοκαιρινό πρόγραμμα αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για παιδιά του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

20/05/2025 22:05
Η Περιφέρεια Αττικής απαντά σε δημοσιεύματα: “Δεν απηχούν ουδόλως την αλήθεια”
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η Περιφέρεια Αττικής απαντά σε δημοσιεύματα: “Δεν απηχούν ουδόλως την αλήθεια”

20/05/2025 21:35
ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση τιμής και μνήμης  για τα 106 χρόνια από τη Γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου
Τοπική Αυτοδιοίκηση

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 106 χρόνια από τη Γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου

20/05/2025 19:04
Νέα Φιλαδέλφεια: 19η Μαΐου – Ημέρα Τιμής και Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Δεν ξεχνούμε τα 353.000 θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα Φιλαδέλφεια: 19η Μαΐου – Ημέρα Τιμής και Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Δεν ξεχνούμε τα 353.000 θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού

20/05/2025 18:07
Καμάρας: «Το δικό μου Ταξίδι» άνοιξε φτερά!
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καμάρας: «Το δικό μου Ταξίδι» άνοιξε φτερά!

20/05/2025 16:25
Χαρδαλιάς: Απαιτείται συνολικός σχεδιασμός για τα προβλήματα της Αττικής
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νίκος Χαρδαλιάς: Με έργα στηρίζουμε τις οικογένειες – Νέος βρεφονηπιακός σταθμός στη Δάφνη

20/05/2025 11:28
ΚΕΔΕ: “Πάγωμα του ΠΔ για την οριοθέτηση οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων”
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού – Ημέρα Εκδήλωσης Τιμής και Σεβασμού στον Προσφυγικό Ελληνισμό

19/05/2025 16:20

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #157


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον βασιλιά της Ιορδανίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης στο Associated Press: Eίμαστε έντιμος μεσολαβητής ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

21 Μαΐου 2025

...

Read moreDetails

Αλ. Σδούκου: Η αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων απαιτεί Εθνική Στρατηγική

Επίδομα θέρμανσης 2025: Πότε πληρώνεται, ποιοι κόβονται-Τα ποσά που δικαιούστε αναλυτικά

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved
Powered by FOCUS ON GROUP

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved
Powered by FOCUS ON GROUP