Σε μια συναισθηματική εξομολόγηση, η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια του διαζυγίου της από τον Μίνωα Μάτσα, αποκαλύπτοντας ότι βρέθηκε αντιμέτωπη με εκβιασμούς και έντονη πίεση από την κοινωνία. Παράλληλα, εξέφρασε την πικρία της για τη σφοδρή κριτική που δέχονται οι γυναίκες πολιτικοί, όταν εκθέτουν την προσωπική τους ζωή, τονίζοντας τη συχνά άδικη κοινωνική αξιολόγηση που υφίστανται.
Η Υπουργός Τουρισμού παρευρέθηκε στην ημερίδα «Women Who Dare», όπου και αναφέρθηκε στον τρόπο που η προσωπική ζωή μιας γυναίκας πολιτικού γίνεται αντικείμενο υπερβολικής προσοχής και κριτικής, κάτι που δεν ισχύει στην ίδια έκταση για τους άντρες πολιτικούς. Ειδικότερα, τόνισε ότι οι γυναίκες πολιτικοί δέχονται πιο αυστηρή και σφοδρή κριτική, με αποτέλεσμα να βιώνουν εκβιαστικά διλήμματα και να αναγκάζονται να καλύπτουν ή να σιωπούν σχετικά με προσωπικά ζητήματα, προκειμένου να προστατεύσουν την δημόσια εικόνα τους.
Η Κεφαλογιάννη δεν έκρυψε ότι το διαζύγιό της ήταν μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής της, και μίλησε ανοιχτά για την πίεση και τον εκφοβισμό που αντιμετώπισε, καθώς η κοινωνία έχει μια αυστηρή στάση απέναντι στις γυναίκες, ιδιαίτερα όταν αυτές εκφράζουν τα προσωπικά τους συναισθήματα και την τραυματική εμπειρία ενός χωρισμού.
Με ειλικρίνεια, παραδέχτηκε πως αυτή η περίοδος υπήρξε συναισθηματικά καταστροφική για εκείνη, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ως δημόσιο πρόσωπο και γυναίκα πολιτικός, αλλά και τη δυσκολία να ισορροπήσει μεταξύ της προσωπικής της ζωής και των απαιτήσεων της πολιτικής της καριέρας.
Συγκεκριμένα, είπε: «Αναφερόμενη αρχικά στον τρόπο που αντιμετωπίζεται η προσωπική ζωή μία γυναίκας πολιτικού, είπε: «Η προσωπική ζωή μιας γυναίκας πολιτικού δεν αντιμετωπίζεται με ουδετερότητα, όπως θα έπρεπε, αλλά μοιάζει να μπαίνει κάτω από ένα μεγεθυντικό φακό. Πολιτικοί έχουν χωρίσει και δεν έχει ασχοληθεί κανείς, αλλά με το που χωρίζει μια γυναίκα πολιτικός κρίνεται με αυστηρότητα. Με γυναίκες πολιτικούς που έχω μιλήσει μου έχουν αποκαλύψει, ότι και αυτές έχουν δεχτεί την ίδια πίεση, έχεις με έναν τρόπο έναν έμμεσο εκβιασμό. Το λέω ευθέως, δέχτηκα εκβιασμό. Υπάρχει αυτό το ζήτημα, ότι ξέρουν ότι η κοινωνία είναι αμείλικτη σε μία γυναίκα πολιτικό. Άρα οτιδήποτε κάνουμε κρίνεται με μεγαλύτερη αυστηρότητα που σημαίνει, ότι τελικά είμαστε πιο εύκολα στην πλευρά και στη δύσκολη θέση του “κάνε λίγο πίσω, μην δημοσιοποιήσεις το πρόβλημά σου, την κατάσταση, άφησέ το για να μην σου δημιουργήσει τελικά πρόβλημα στη δημόσια εικόνα σου”. Δεν μιλούσαν για το διαζύγιό τους για να μην τους καταστρέψουν την καριέρα. Η κοινωνία θέλει τη γυναίκα συγκρατημένη, δεν νομίζω ότι θέλει να τη δει ούτε θυμωμένη, ούτε πληγωμένη».