8 + 2 αποφασίζουν την «απάντηση» στις ΗΠΑ
34 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

8 + 2 αποφασίζουν την «απάντηση» στις ΗΠΑ

Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής

by todaypress
07/04/2025 00:54
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ,
8 + 2 αποφασίζουν την «απάντηση» στις ΗΠΑ

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Παρασκευή 4 Απριλίου 2025. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Share on FacebookShare on Twitter

Δημοσιεύτηκε στην ψηφιακή εφημερίδα Ipaper

του Απόστολου Χονδρόπουλου

Με την προσδοκία πως η συνεδρίαση της ΚΟ και οι διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη για ενεργή συμμετοχή των γαλάζιων βουλευτών στην συνδιαμόρφωση κυβερνητικών πολιτικών, θα αποτελέσουν αφετηρία για υπέρβαση των φαινομένων «εσωστρέφειας», το Μέγαρο Μαξίμου δίνει έμφαση στην υπεράσπιση του κυβερνητικού έργου και στην επιτάχυνση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας.

 Ο εγχώριος σχεδιασμός εξελίσσεται βέβαια μέσα στο αχαρτογράφητο ακόμα, παγκόσμιο τοπίο μετά την επιβολή των αμερικανικών δασμών. Έτσι, στον απόηχο του πρώτου μηνύματος Μητσοτάκη πως «η ελληνική οικονομία, με σχέδιο και υπευθυνότητα θα αντεπεξέλθει στα νέα δεδομένα», προγραμματίζεται σήμερα συνεδρίαση του  Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής υπό τον πρωθυπουργό και με συμμετοχή του αντιπροέδρου, Κωστή Χατζηδάκη και οκτώ υπουργών, όπου θα εκτιμηθεί η νέα κατάσταση και θα συζητηθεί τι μπορεί να κάνει η χώρα μας για να προστατεύσει και να θωρακίσει την εξωστρέφεια της δικής της  οικονομίας, αλλά και πώς θα τοποθετηθεί στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συζήτησης για ενιαία αντίδραση απέναντι στη νέα πραγματικότητα.

 Ο κυβερνητικός προγραμματισμός για το προσεχές διάστημα, σε συνέχεια του 12ετούς αμυντικού προγράμματος, της αύξησης του κατώτατου μισθού και του διπλασιασμού των εισοδηματικών κριτηρίων του εξωδικαστικού μηχανισμού για τα “κόκκινα δάνεια”, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τους σιδηροδρόμους, τον μοναδικό Προσωπικό Αριθμό του πολίτη, εξετάζονται παρεμβάσεις για να μην επιβαρυνθούν κυρίως οι οικογένειες από αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά,  ενώ αναμένονται και τα στοιχεία της Eurostat που θα επιβεβαιώνουν την θετική πορεία της οικονομίας.

Σε αυτήν, όπως και στην ευρωπαϊκή ρήτρα διαφυγής για τις αμυντικές δαπάνες, βασίζεται η προαναγγελία μείωσης φόρων στην ΔΕΘ, αλλά και η υλοποίηση της δέσμευσης για επέκταση των μισθολογικών αυξήσεων και στα Σώματα Ασφαλείας, με το μήνυμα πάντως που εξέπεμψε και χθες ο πρωθυπουργός να είναι πως η  κυβέρνηση στηρίζει την κοινωνία συνολικά “με λογισμό και ευαισθησία», αλλά “θα μείνει μακριά από τη λογική ενός καταστροφικού σπιράλ παροχολογίας”.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε εκ νέου και τον εκλογικό ορίζοντα, μιλώντας για  κάλπες το 2027, με τον ίδιο «στην πρώτη γραμμή της μάχης». Η παρέμβαση αυτή κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να μπει φρένο σε σενάρια αλλαγής ηγεσίας υπό το πρίσμα των οποίων πολλοί ερμήνευσαν επιλογές όπως η αναβάθμιση Χατζηδάκη σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ή τις εσωκομματικές παρουσίες σε εκδήλωση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με οικοδεσπότη τον Νίκο Δένδια.

Στην προσπάθεια για αλλαγή του πολιτικού κλίματος, το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστεί όχι μόνο στο κυβερνητικό έργο, αλλά και στην συλλογικότητα στο κυβερνών κόμμα

Από το βήμα της ΚΟ, ο πρωθυπουργός δήλωσε ανοιχτός, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπουργοί, σε προτάσεις και ιδέες βουλευτών που βελτιώνουν το νομοθετικό έργο, ειδικά για θέματα καθημερινότητας.

Από την πλευρά τους, οι γαλάζιοι βουλευτές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις πρωτοβουλίες με στόχο την ανάδειξη ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία και σκοπό να βοηθήσουν την κυβερνητική πολιτική. Αυτό σηματοδοτήθηκε και από τη νέα ερώτηση, σχετικά με τις θέσεις απασχόλησης ανέργων άνω των 55 ετών, που κατατέθηκε λίγο μετά την συνεδρίαση της ΚΟ και πάλι από 11 βουλευτές της ΝΔ, έξι εκ των οποίων είχαν συνυπογράψει και την προηγούμενη για την επιθετική αγορά ακινήτων σε ακριτικές περιοχές που ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ορθώς κατατέθηκε και χαρακτήρισε σημαντικό το θέμα.

Με δεδομένο εξάλλου ότι παράγοντα εσωστρέφειας συνιστά και η δυσαρέσκεια βουλευτών που ανέμεναν θέση στο κυβερνητικό σχήμα, ο πρωθυπουργός άνοιξε ουσιαστικά «παράθυρο» για νέο ανασχηματισμό πριν το 2027, λέγοντας πως «η κυβερνητική σύνθεση δεν είναι στατική και δεν θα παραμείνει στατική”.

Tags: SLIDERΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣΗΠΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΜέγαρο ΜαξίμουΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟ
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νυχτερινή επίσκεψη Ιερώνυμου στο σπίτι του Πρωθυπουργού- Τι συζήτησαν

06/06/2025 13:18
Κυρ. Μητσοτάκης από το νέο ΚΕΠΑ Γαλατσίου: Θα διευρυνθεί η λίστα αναπηριών που είναι μη αναστρέψιμες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης από το νέο ΚΕΠΑ Γαλατσίου: Θα διευρυνθεί η λίστα αναπηριών που είναι μη αναστρέψιμες

06/06/2025 12:37
Ξεκινά στις 16 Ιουνίου η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ – Μητσοτάκης: «Να είμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινά στις 16 Ιουνίου η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ – Μητσοτάκης: «Να είμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται»

06/06/2025 11:56
Γιώργος Αυτιάς: Ποιος παίρνει τη θέση του στον ΣΚΑΪ – Δυο πρόσωπα από τον ΑΝΤ1 στο «στόχαστρο»;
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Αυτιάς: Δικαίωση της Ελλάδας η δημιουργία μόνιμου Σώματος Συνοριοφυλάκων στα ευρωπαϊκά σύνορα

06/06/2025 10:34
Μητσοτάκης για αξιολόγηση στο Δημόσιο: Εργαλείο λογοδοσίας – Ερωτηματολόγιο στους πολίτες κάθε άνοιξη και φθινόπωρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο νέο ΚΕΠΑ στο Γαλάτσι σήμερα ο Πρωθυπουργός – Σημαντική μείωση κατά 66% των εκκρεμών ραντεβού

06/06/2025 08:55
Έκτακτη σύσκεψη το Σάββατο στο Μαξίμου – Τα μέτρα ασφαλείας στα Πανεπιστήμια σε πρώτο πλάνο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Κυρ. Μητσοτάκη στην παρουσίαση της νέας υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ για την αποστολή φαρμάκων κατ’ οίκον

06/06/2025 08:24
Β. Κικίλιας από Στυλίδα: “Η αναβάθμιση των λιμένων στο κέντρο της χώρας αποτελεί στρατηγική μας προτεραιότητα”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας από Στυλίδα: “Η αναβάθμιση των λιμένων στο κέντρο της χώρας αποτελεί στρατηγική μας προτεραιότητα”

05/06/2025 22:37
Συναντήσεις του Χρίστου Δήμα στις Βρυξέλλες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις του Χρίστου Δήμα στις Βρυξέλλες

05/06/2025 21:33
Συλλυπητήρια του ΠτΒ για το θάνατο του Δημήτρη Βουνάτσου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Πλεύση Ελευθερίας, Ελληνική Λύση, Νίκη και Κίνημα Δημοκρατίας συνυπέγραψαν την πρόταση Καρυστιανού για προανακριτική

05/06/2025 21:09

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #159


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νυχτερινή επίσκεψη Ιερώνυμου στο σπίτι του Πρωθυπουργού- Τι συζήτησαν

6 Ιουνίου 2025

...

Read moreDetails

Τζάνειο Νοσοκομείο- Τί προκαλεί μια ασύμβατη μετάγγιση αίματος

Αγίου Πνεύματος: Η ΕΛ.ΑΣ. δίνει απλές συμβουλές που μειώνουν τον κίνδυνο διάρρηξης ενόψει τριημέρου

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved