Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή η Ρούλα Πισπιρίγκου; Η 36χρονη κατηγορούμενη για τους θανάτους των δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας, καταδικάστηκε σε δις ισόβια την Τρίτη 18 Μαρτίου. Αν δεν καταφέρει να ακυρώσει την απόφαση στο Εφετείο, θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον 25 χρόνια και θα μπορεί να υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης στις 31 Μαρτίου 2047, όταν θα είναι πάνω από 50 ετών.
Μετά την ολοκλήρωση της δίκης, σειρά έχουν οι δύο επερχόμενες δίκες στο Εφετείο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και για τους ιατροδικαστές που είχαν εξετάσει τους θανάτους των παιδιών. Εν τω μεταξύ, η Πισπιρίγκου μετά τον θάνατο του Αλέξη Κούγια, βρήκε νέο δικηγόρο για να τη στηρίξει στις μελλοντικές της δίκες.
Η απόφαση δίκης
Η Ρούλα Πισπιρίγκου αποτελεί την πρώτη γυναίκα στη χώρα η οποία καταδικάζεται για τους φόνους και των τριών παιδιών της.
Η κατηγορούμενη μέχρι την τελευταία στιγμή υποστήριξε ότι δεν ειναι εκείνη που αφαίρεσε τη ζωή των παιδιών της, ενώ ο υπερασπιστικός ισχυρισμός δεν έγινε δεκτός από τους δικαστές και τους ενόρκους οι οποίοι την κήρυξαν ένοχη για δύο ανθρωποκτονίες με πρόθεση.
Η απαγγελία της απόφασης έγινε σε γεμάτη από κόσμο αίθουσα στην οποία από νωρίς είχε φτάσει και κόσμος για να παρακολουθήσει την έκβαση της δίκης.
Έρευνα για τους ιατροδικαστές
Παράλληλα, έρευνα αναμένεται να ξεκινήσει για τους ιατροδικαστές, αφού στην αγόρευσή της η Εισαγγελέας έκανε λόγο και για ευθύνες από πλευράς τους.
Έτσι, το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει στην Εισαγγελία Αθηνών τα πρακτικά της δίκης για τους ιατροδικαστές Αγγελική Τσιόλα και Χριστίνα Τσάκωνα, που έκαναν τις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις για την Ίριδα και τη Μαλένα αντίστοιχα, αλλά και για τον Σωκράτη Τσαντίρη που ήταν ο διορισμένος πραγματογνώμονας στη Μαλένα, την Ουρανία Δημακοπούλου τεχνική σύμβουλος της μητέρας και τον παθολογοανατόμο της Μαλένας Εμμανουήλ Αγαπητό.
Το αδίκημα που θα διερευνήσει ο αρμόδιος Εισαγγελέας είναι αυτό της ψευδούς κατάθεσης, αλλά δεν αποκλείεται αν προκύψουν στοιχεία, να αντιμετωπίσουν και άλλες κατηγορίες.