Μικροί Κυριάκοι
Οι υπουργοί παίρνουν παράδειγμα από τον πρωθυπουργό και δεν αφήνουν γωνιά που να μην επισκεφθούν. Πρώτος και καλύτερος ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών έκανε μια απροειδοποίητη επίσκεψη στον Σταθμό Λαρίσης την Κυριακή το απόγευμα, συνομιλώντας με σταθμάρχες, μηχανοδηγούς και επόπτες. «Η εντολή του πρωθυπουργού είναι ξεκάθαρη: Να φτιάξουμε τα τρένα και να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών», δήλωσε. Και για να το αποδείξει, υποσχέθηκε ότι θα δουλέψει μέρα και νύχτα.
Στα λόγια καλά τα πάει, στις πράξεις θα κριθεί.
Στο ίδιο πνεύμα και ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, που εμφανίστηκε στην Κατεχάκη για αυτοψία στα έργα της Γραμμής 4 του Μετρό. Κράνος, φωσφοριζέ γιλέκο και κάμερες να καταγράφουν τη στιγμή.
Μην τυχόν και δεν περάσει το μήνυμα πως οι υπουργοί δεν κάθονται σε γραφεία. Άλλη ασφαλώς η δουλειά του πρωθυπουργού, άλλη εκείνη των υπουργών…
Νέος «πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση: Ο υφυπουργός και το παλιό του “λάθος”
Δεν πρόλαβε καλά-καλά να αναλάβει και ήδη βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής ο νέος υφυπουργός Ενέργειας, Νίκος Τσάφος. Παλαιότερη ανάρτησή του, στην οποία αποκαλούσε τα Κατεχόμενα «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», έχει προκαλέσει σάλο, με τον ίδιο να παραδέχεται το λάθος του και να επισημαίνει πως την είχε ήδη διαγράψει.
Η κυβέρνηση και ο Παύλος Μαρινάκης έσπευσαν να τον καλύψουν: «Αναγνώρισε το λάθος του χωρίς αστερίσκους, δεν πήγε να ανασκευάσει», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ωστόσο, εντός ΝΔ κάποιοι δεν πείθονται.
Ο Θάνος Πλεύρης εύχεται «οι εξηγήσεις να είναι ειλικρινείς» και ο Ανδρέας Κατσανιώτης κάλεσε τον υφυπουργό να… διαβάζει ιστορία. Η καταμέτρηση των αντιδράσεων συνεχίζεται.
Αναζητείται GPS για τον μετροπόντικα
Τα έχουμε δει όλα σε αυτή τη χώρα, αλλά να χαθεί ο μετροπόντικας, πρώτη φορά. Έξι μήνες σκάβει σε λάθος σημείο και κανείς δεν το είχε πάρει χαμπάρι! 150 μέτρα διάνοιξης εκτός μελέτης και τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
Ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος παραδέχτηκε το λάθος, αλλά υποβάθμισε το θέμα. «Δεν είναι σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας», είπε. Μάλιστα… και το κόστος της καθυστέρησης ποιος το πληρώνει; Το ελληνικό δημόσιο ή η κοινοπραξία που έκανε τη γκάφα;
Αλλά, ρε γκαντεμιά, αμέσως μετά τον ανασχηματισμό να σκάσει αυτό;
Δεν θα του βγει του Στουρνάρα!
Το δώρο Πάσχα και η επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού έχουν γίνει μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση. Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θέλει να ανακοινώσει «δώρο» στους δημοσίους υπαλλήλους. Ο Γιάννης Στουρνάρας, όμως, έχει άλλη άποψη.
Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να γνωρίζει τι θέλει ο κόσμος: ρευστό στην τσέπη. Γι’ αυτό και έβαλε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη στη θέση του συντονιστή των οικονομικών. Σε όλα τα σάιτ πρώτο θέμα το δώρο Πάσχα.
Εμείς πάντως τα έχουμε γράψει εδώ και τέσσερις μήνες με πρωτοσέλιδο και το ρεπορτάζ δεν αμφισβητείται. Για να δούμε…
Χάος στην κεντροαριστερά
Την κοιτούν και δεν το πιστεύουν. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκτοξεύεται στις δημοσκοπήσεις και το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν πού να κρυφτούν. Οι τελευταίες μετρήσεις τη φέρνουν ακόμα και στη δεύτερη θέση, ξεπερνώντας τους παραδοσιακούς παίκτες του χώρου. Η άρνηση της πραγματικότητας, όμως, δεν αλλάζει τα δεδομένα. Αντί να κάνουν αυτοκριτική, συνεχίζουν να υποτιμούν την άνοδο της Πλεύσης Ελευθερίας.
Κάτι λάθος κάνετε κύριοι. Δεν συζητάμε για το ΣΥΡΙΖΑ που από εξουσία κοντεύει στην αφάνεια. Ακόμα και το γραφείο τύπου στην Κουμουνδούρο με δημοσιογραφική ομάδα της πλάκας τι να κάνει κι αυτό…πώς να πάει μπροστά … Και η πτώση συνεχίζεται…
Πολιτική αλά γαλλικά
Στη Γαλλία η αστυνομία εκκένωσε μετανάστες από θέατρο στο Παρίσι, κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Στις ΗΠΑ, το μεταναστευτικό ζήτημα σκληραίνει συνεχώς. Και στην Ελλάδα γκρινιάζουν για τον Βορίδη… Μήπως οι καιροί έχουν αλλάξει και κάποιοι δεν το έχουν πάρει χαμπάρι;
Μας έδειχναν οι Γερμανοί, αλλά τώρα…
Η Siemens κόβει 6.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως, με τις μισές να αφορούν τη Γερμανία. Ο λόγος; Οι πωλήσεις πέφτουν, το επιχειρηματικό μοντέλο αλλάζει και η εταιρεία πρέπει να προσαρμοστεί. Και μετά λένε για την ελληνική οικονομία.
Εδώ η ανεργία πέφτει, εκεί απολύουν μαζικά. Ποιος τα πάει καλύτερα τελικά;
Από επιτυχία σε επιτυχία ο Στεφανής…
Ο Διοικητής του Αγίου Όρους, Αλκιβιάδης Στεφανής, ανακηρύχθηκε Επίτιμο Μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Από τις ένοπλες δυνάμεις στη δημόσια διοίκηση και τώρα στις ακαδημαϊκές διακρίσεις.
Το βιογραφικό του γεμίζει διαρκώς. Και κάποιοι δεν κρύβουν τη δυσφορία τους…
Μη σκας, Ιμάμογλου
Το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης ακύρωσε το πανεπιστημιακό πτυχίο του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, επικαλούμενο παρατυπίες με τους κανονισμούς του Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης (YOK). Η απόφαση ήρθε εν μέσω κυβερνητικής καταστολής στην αντιπολίτευση και θέτει σε κίνδυνο την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Τουρκίας, καθώς χωρίς πτυχίο δεν μπορεί να κατέβει στις εκλογές.
Ο ίδιος κατήγγειλε την απόφαση ως παράνομη, ενώ ο δικηγόρος του δήλωσε ότι δεν υπήρχε καμία παρατυπία.
Μη σε νοιάζει, δήμαρχε, πήγαινε στο Χάρβαρντ. Εδώ φώναξαν τον Τσίπρα, και χωρίς πτυχίο. Θα σε αντέξουν!