Αεροπλάνο με προορισμό το Μάντσεστερ, έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Αθήνα, όταν ένας από τους πιλότους κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
Ένας επιβάτης μίλησε για τη στιγμή που κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Δήλωσε στη Manchester Evening News ότι το πλήρωμα καμπίνας σέρβιρε ποτά όταν το είδαν ξαφνικά να σπεύδει στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου, όπου ένας άνδρας είχε καταρρεύσει.
Η πτήση EZY2252 αναχώρησε από τη Χουργκάντα της Αιγύπτου το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 22:14, για ένα ταξίδι προς το Μάντσεστερ που συνήθως διαρκεί περίπου έξι ώρες.
Περίπου δύο ώρες και 15 λεπτά μετά την έναρξη του ταξιδιού, τα δεδομένα παρακολούθησης της πτήσης από την FlightAware δείχνουν ότι το Airbus A320 άρχισε να κάνει κύκλους σε μια περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της Αθήνας στην Ελλάδα για περίπου μισή ώρα προτού προσγειωθεί στις 1:17.
Το αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση αφού ο κυβερνήτης της πτήσης χρειάστηκε ιατρική βοήθεια, αφήνοντας στον πρώτο αξιωματικό να προσγειώσει το αεροπλάνο με ασφάλεια. Κατά την άφιξη της πτήσης στην Αθήνα, στο αεροδρόμιο περίμεναν τραυματιοφορείς.