Μία μεγάλη ιστορία, κρύβεται πίσω από την αρτοβιομηχανία, οι εγκαταστάσεις της οποίας έχουν τυλιχθεί στις φλόγες εδώ και δυο ώρες…..
1950: Ένας μικρός φούρνος γεννιέται στη Σαντορίνη
Η ιστορία ξεκινάει τρεις γενιές πριν, σε ένα μικρό φούρνο στη Σαντορίνη. Ο Μανώλης Καραμολέγκος μυείται από τον πατέρα του στην τέχνη της αρτοποιίας και μαθαίνει τα μυστικά της: από την επιλογή της πρώτης ύλης, στη δημιουργία νόστιμων συνταγών και τελικά στην παραγωγή προϊόντων άρτου που ξεπέρασαν σε φήμη τα όρια του νησιού.
1971: Νέο ξεκίνημα στην Αθήνα
Με το σεισμό του 1956 η Σαντορίνη ερημώνει. Οι κάτοικοι φεύγουν μαζικά και, μερικά χρόνια αργότερα, το ίδιο κάνει και η οικογένεια Καραμολέγκου. Αποσκευές της, οι συνταγές του παππού και η αγάπη για την τέχνη του. Εγκαθίστανται στην Αγία Παρασκευή και ανοίγουν εκεί έναν μικρό φούρνο. Από την πρώτη κιόλας χρονιά τα προϊόντα γίνονται ανάρπαστα.
1989-1999 Καραμολέγκος Α.Ε. : μία αρτοβιομηχανία γεννιέται
Με τον καιρό, με πολύ κόπο και επιμονή, ο φούρνος έγινε αρτοβιομηχανία και απέκτησε τη σημερινή νομική της μορφή με την επωνυμία «Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος ΑΕ». Τα προϊόντα της φτάνουν, πια, σε super market και άλλους φούρνους. Το 1991 η αρτοβιομηχανία μεταφέρεται στο Κορωπί, όπου εδρεύει μέχρι και σήμερα.
2000-2010 : Η παραγωγή εκσυγχρονίζεται.
Με στόχο τη χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών στην αρτοβιομηχανία, ο Καραμολέγκος πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις σε εξοπλισμό και αυτοματοποιεί την παραγωγή με τη χρήση ρομποτικών μηχανών κλειστού τύπου
2011- 2020 : Δέκα – μοντέρνα μάρκα, με καινοτόμα συσκευασία
Δημιουργείται η μάρκα “δέκα”, νεανική, με σύγχρονο σχεδιασμό, αλλά και ένταση γεύσης που υπόσχεται μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Με ιδιαίτερα συστατικά για την εποχή, όπως οι σπόροι chia, αλλά και ξεχωριστή συσκευασία, το “δέκα” διατηρεί τη γεύση του αναλλοίωτη μέχρι την τελευταία αφράτη φέτα
2021 έως σήμερα : Καθαρή ετικέτα: Η νέα εποχή στο ψωμί.
Πάντα με αίσθημα υπευθυνότητας απέναντι στον καταναλωτή, ο Καραμολέγκος ανατρέπει και πάλι τα δεδομένα της αγοράς, φέρνοντας πρώτος την Καθαρή Ετικέτα στο συσκευασμένο ψωμί. Χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, από 100% φυσικές πρώτες ύλες, είναι πλέον η υπόσχεση που τηρούμε και εφαρμόζουμε σε βασικές σειρές προϊόντων μας. Η ύπαρξη καθαρής ετικέτας δεν είναι πλέον μια τάση, γίνεται πρότυπο παραγωγής και απαίτηση από τον ίδιο τον καταναλωτή.