Ψηφιοποιούνται περισσότερες από 1,2 δισ. σελίδες δημοσίων αρχείων
23 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιοποιούνται περισσότερες από 1,2 δισ. σελίδες δημοσίων αρχείων

by todaypress
07/11/2024 13:29
in ΚΟΙΝΩΝΙΑ,
Ψηφιοποιούνται περισσότερες από 1,2 δισ. σελίδες δημοσίων αρχείων

ÅíçìÝñùóç ôùí äéáðéóôåõìÝíùí óõíôáêôþí, Ýêáíå óÞìåñá ï áíáðëçñùôÞò õðïõñãüò åîùôåñéêþí Ãéþñãïò Êáôñïýãêáëïò áñìüäéïò ãéá åõñùðáúêÝò õðïèÝóåéò,ãéá èÝìáôá ôçò áñìïäéüôçôÜò ôïõ, ÐÝìðôç 25 Éáíïõáñßïõ 2018 (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Share on FacebookShare on Twitter

Με πόρους του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τα υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Δικαιοσύνης, Μετανάστευσης και Ασύλου και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υλοποιούν τη Δράση «Ψηφιοποίηση των Αρχείων του Κράτους». Με προϋπολογισμό 590 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, (πλέον 161 εκατ. ευρώ Φ.Π.Α. από εθνικούς πόρους), είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα ψηφιοποίησης αρχειακού υλικού, περισσότερων από 1,2 δισ. σελίδων και ενσωμάτωσής τους σε νέα ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα.

Πρόκειται για μία εμβληματική Δράση, η οποία θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων σε βασικούς τομείς της δημόσιας διοίκησης, όπως η δικαιοσύνη, η υγεία, το Κτηματολόγιο, οι πολεοδομίες, η μετανάστευση και το άσυλο κ.ά. Η πρόσβαση στα ψηφιοποιημένα αρχεία θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα των δημοσίων υπηρεσιών, μειώνοντας την έγχαρτη και ψηφιακή γραφειοκρατία. Επιπλέον, θα υπάρξει σημαντική εξοικονόμηση κόστους και πόρων και θα ενισχύσει τη διαφάνεια και τη διαχείριση των υποθέσεων.

Η Δράση απουελείται από οκτώ διακριτά υποέργα ψηφιοποίησης αρχείων:

– Ψηφιοποίηση Αρχείων Δεδομένων του υπουργείου Δικαιοσύνης με φορέα υλοποίησης την Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ (ΚτΠ ΜΑΕ), σε 368 Δικαστήρια και Εισαγγελίες, 300 εκατ. σελίδες αρχείων, με προϋπολογισμό 78 εκατ. ευρώ.

– Ψηφιοποίηση Αρχείων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με φορέα υλοποίησης την Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ (ΚτΠ ΜΑΕ), σε 127 Νοσοκομεία, 190 εκατ. σελίδες φακέλων νοσηλείας, με προϋπολογισμό 95 εκατ. ευρώ.

– Ψηφιοποίηση και Ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος για τη διαχείριση, διατήρηση, διάθεση και ανάδειξη των αρχείων που φυλάσσονται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους με φορέα υλοποίησης την Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ (ΚτΠ ΜΑΕ), 55 εκατ. σελίδες ιστορικών, διοικητικών και πολιτιστικών αρχείων του Κράτους, με προϋπολογισμό 24 εκατ. ευρώ.

– Ψηφιοποίηση των αρχείων του συστήματος Μετανάστευσης και Ασύλου – Εκσυγχρονισμός συστήματος διαχείρισης φακέλων Πολιτών Τρίτων Χωρών, 80 εκατ. σελίδες, με προϋπολογισμό 22 εκατ. ευρώ.

– Σχεδιασμός, υλοποίηση και λειτουργία Ολοκληρωμένου Γεωγραφικού Πληροφοριακού Συστήματος Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη Απαλλοτριώσεων και Διεκδικήσεων της χώρας – e-apallotriosis, 4 εκατ. σελίδες, με προϋπολογισμό 19 εκατ. ευρώ.

– Ψηφιοποίηση Αρχείων Πολεοδομικής Πληροφορίας με φορέα υλοποίησης το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), σε 240 Πολεοδομικά Γραφεία, 3,5 εκατ. οικοδομικές άδειες που περιλαμβάνουν 44 εκατ. σχέδια και ενσωμάτωσή τους στον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη, με προϋπολογισμό 112 εκατ. ευρώ.

– Ψηφιοποίηση Αρχείου Υποθηκοφυλακείων για το Εθνικό Κτηματολόγιο, σε 390 Υποθηκοφυλακεία, 600 εκατ. σελίδες τίτλων ιδιοκτησίας και εγγράφων, με προϋπολογισμό 198 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, περιλαμβάνεται υποέργο με στόχο τις Βελτιωμένες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Κτηματολογίου. Αφορά ένα σύνολο δράσεων για την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών του Ελληνικού Κτηματολογίου με προϋπολογισμό 12 εκατ. ευρώ.

– Ψηφιοποίηση Αρχείου υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Υ.ΝΑ.Ν.Π) με φορέα υλοποίησης την Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ (ΚτΠ ΜΑΕ) – Εκσυγχρονισμός ναυτιλιακών διαδικασιών και υπηρεσιών, 7 εκατ. σελίδες αρχείων, με προϋπολογισμό 4 εκατ. ευρώ.

Επίσης, μέσω της Δράσης χρηματοδοτούνται και τα ακόλουθα δύο υποστηρικτικά έργα:

– Ασφαλής αποθήκευση φυσικών αρχείων του δημόσιου και «ευρύτερου» δημόσιου τομέα με φορέα υλοποίησης την Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ (ΚτΠ ΜΑΕ) – Στόχος η ασφαλής και αποτελεσματική διαχείριση (π.χ. μεταφορά, καταγραφή, αρχειοθέτηση, ασφαλής φύλαξη) αρχείων των δημοσίων φορέων, 1,4 εκατ. file-boxes, με προϋπολογισμό 32 εκατ. ευρώ.

– Υπηρεσία Προγραμματισμού Δορυφορικών Αποστολών Παρατήρησης Γης του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος (ΕΛΚΕΔ) – Ολοκληρωμένο σύστημα πρόσβασης σε δορυφορικά δεδομένα παρατήρησης της Γης και υποστήριξης διάφορων εφαρμογών του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, με προϋπολογισμό 2,6 εκατ. ευρώ.

Tags: ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 22 Απριλίου έως 25 Απριλίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Aπάτες εις βάρος πελατών λογιστικών γραφείων – Πως να αποφύγετε τα μπλεξίματα

13/05/2025 16:13
Επίθεση στη Νομική Σχολή: Επτά προσαγωγές και μία σύλληψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση στη Νομική Σχολή: Επτά προσαγωγές και μία σύλληψη

13/05/2025 15:58
Διήμερο συνέδριο στο Σ.Ε.Φ. με θέμα την οικογένεια – Κεντρικός ομιλητής ο Ανδρέας Βορύλλας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διήμερο συνέδριο στο Σ.Ε.Φ. με θέμα την οικογένεια – Κεντρικός ομιλητής ο Ανδρέας Βορύλλας

13/05/2025 15:12
Αντίθετος ο ΦΣΑ με την απόφαση του ΕΟΠΥΥ για την κατ’ οίκον διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίθετος ο ΦΣΑ με την απόφαση του ΕΟΠΥΥ για την κατ’ οίκον διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους

13/05/2025 14:24
Τρίτη και 13: Γιατί θεωρείται γρουσούζικη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη και 13: Γιατί θεωρείται γρουσούζικη

13/05/2025 13:56
Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 32χρονου για revenge porn, απειλές και ύβρεις σε βάρος της πρώην συντρόφου του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Revenge porn: 38χρονος έστειλε γυμνές φωτογραφίες 35χρονης της σε γνωστούς της

13/05/2025 13:48
e-ΕΦΚΑ: Το 87,1% των συντάξεων που εκδίδονται με fast track δεν έχουν καμία απόκλιση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΦΚΑ: Εκτός λειτουργίας οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΚΕΑΟ για 4 ημέρες

13/05/2025 13:22
Στη Νίκαια Λάρισας δίνουν το «παρών» αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και αλιείς της Βόρειας Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Θανάσιμος τραυματισμός 40χρονου έπειτα από ανατροπή του τρακτέρ που χειριζόταν

13/05/2025 13:07
Έκρηξη στην είσοδο πολυκατοικίας στου Φιλοπάππου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μπανάνα» με… κοκαΐνη: 57 κιλά ναρκωτικών εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη – Αξία 1,6 εκατ. ευρώ

13/05/2025 12:33

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #156


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακατατάξεις στην Κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ – Οι πρώτες αλλαγές
ΚΟΣΜΟΣ

Στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας ο Ντόναλντ Τραμπ – Υπογράφει οικονομικές συμφωνίες

13 Μαΐου 2025

...

Read moreDetails

ΩΡΑ EUROVISION: Πότε θα δούμε την Κλαυδία

ΠΡΟΣΟΧΗ: Aπάτες εις βάρος πελατών λογιστικών γραφείων – Πως να αποφύγετε τα μπλεξίματα

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved
Powered by FOCUS ON GROUP

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved
Powered by FOCUS ON GROUP