Χαρδαλιάς: «Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στρατηγικός σύμμαχος σε τουρισμό και ανάπτυξη»
26 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home Τοπική Αυτοδιοίκηση

Χαρδαλιάς: «Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στρατηγικός σύμμαχος σε τουρισμό και ανάπτυξη»

by todaypress
08/05/2024 13:55
in Τοπική Αυτοδιοίκηση,
Χαρδαλιάς: «Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στρατηγικός σύμμαχος σε τουρισμό και ανάπτυξη»
Share on FacebookShare on Twitter

Οι μεγάλες επαγγελματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται από το ισχυρό τουριστικό προϊόν της Αττικής και τα πιστοποιημένα αγροδιατροφικά προϊόντα της, αλλά και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα πολιτικής προστασίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στο Ντουμπάι για τη διεθνή έκθεση Arabian Travel Market 2024.

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε ως συνεκθέτης στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Χαρδαλιά, παρουσία του Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη. Η ιδιαίτερα δυναμική παρουσία της Περιφέρειας ανέδειξε τα θετικά αποτελέσματα της τουριστικής πολιτικής της διοίκησης, η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μεθοδικά όλους τους προηγούμενους μήνες, με στόχο να καταστήσει την Αττική ως έναν από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς διεθνώς και για τους 12 μήνες του χρόνου. Ενδεικτικό του υψηλού ενδιαφέροντος της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς για την Αττική, είναι το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 40 B2B συναντήσεις με κορυφαίους ταξιδιωτικούς πράκτορες και επιχειρηματίες του κλάδου από διάφορες χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων τα ΗΑΕ, την Κίνα, το Ομάν, την Ινδία, τη Σαουδική Αραβία κ.α.

“Επενδύουμε στην εξωστρέφεια. Αναδιοργανώνουμε και ισχυροποιούμε περαιτέρω το τουριστικό μας brand. Φέρνουμε τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδας, την Μητροπολιτική Αττική, στο επίκεντρο” τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Χαρδαλιάς, παρουσιάζοντας το τρίπτυχο της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας, και πρόσθεσε: “Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για εμας είναι ένας στρατηγικός σύμμαχος και φίλος, σε πάρα πολύ σημαντικά θέματα. Βρισκόμαστε στο Ντουμπάι, για να παρουσιάσουμε στην παγκόσμια αγορά τον στρατηγικό σχεδιασμό μας για τον τουρισμό, βασισμένοι στις μεγάλες επενδύσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή στην Αττική, αλλά και στα στρατηγικά μας πλεονεκτήματα, που αποτελούν πόλο έλξης για τον διεθνή επισκέπτη, τον επενδυτή και τον επιχειρηματία”

Μετά τα εγκαίνια του περιπτέρου, ο Περιφερειάρχης Αττικής παρακάθισε σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο ΕΟΤ, με τη συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων, 50 επιχειρηματιών, tour operators και εκπροσώπους ΜΜΕ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάπτυξη του τουρισμού πολυτελείας, με ιδιαίτερη έμφαση στο yachting. Από την πλευρά των Εμιρατινών επιχειρηματιών εκφράστηκε η δυναμική τάση της αγοράς της ευρύτερης Μέσης Ανατολής για επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο, ιδιαίτερα στο προνομιακό κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας. “Μπροστά μας ανοίγεται ένα ευρύ πεδίο συνεργειών, επωφελές και για τις δύο πλευρές” δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι “αυτή τη στιγμή προχωρά με γοργούς ρυθμούς η επένδυση στο Ελληνικό, που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της Αθηναϊκής Ριβιέρας”. ‘Οπως είπε χαρκατηριστικά, “το παράλιο μέτωπο και τα νησιά της Αττικής αποτελούν βασικές προτεραιότητες της διοίκησής μας. Παράλληλα, προχωράμε συστηματικά στην ενίσχυση της εθνικής προσπάθειας για την αναβάθμιση των μεγάλων λιμανιών της Αττικής και των νησιών της, αλλά και των μαρίνων ελλιμενισμού yacht και προβλητών για κρουαζιερόπλοια”.

Στη διάρκεια του γεύματος, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Γραφείου της Emirates στην Ελλάδα Ibrahim Ghanim και τον Ανώτατο Διευθυντή Πωλήσεων της Εταιρείας στα ΗΑΕ Rajeev S. Patil, ενώ ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Αττικής από επιχειρηματίες του κλάδου. “Είμαστε ανοικτοί σε γόνιμες συνέργειες στον τομέα της αγροδιατροφής” είπε ο κ. Χαρδαλιάς “καθώς τα αγνά, πιστοποιημένα προϊόντα της Αττικής αποτελούν τη βάση της σύγχρονης υψηλής γαστρονομίας, προσφέροντας μοναδικές απολαύσεις στον επισκέπτη, ενώ παράλληλα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για επικερδείς επιχειρηματικές δραστηριότητες”.

Ισχυρή, μητροπολιτική Αττική, με διεθνή εμβέλεια

Η δυναμική εικόνα της Αττικής, ως Μητροπολιτική Περιφέρεια με παγκόσμιο κύρος, επιβεβαιώθηκε και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του Περιφερειάρχη με ανώτατους αξιωματούχους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στη διάρκεια των οποίων εξετάστηκαν οι δυνατότητες ευρύτατων συνεργειών σε μείζονα ζητήματα.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς συναντήθηκε με την Α’ Αντιπρόεδρο των Διεθνών Επιχειρήσεων του Εμιράτου Hoor Al Khaja, καθώς και με στελέχη του Οργανισμού Τουρισμού και Εμπορίου του Ντουμπάι, όπου, μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε η συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας, η οποία θα προετοιμάσει μέχρι τα τέλη του έτους έναν οδικό χάρτη για την ανάπτυξη των κατάλληλων πολιτικών για τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού .

Ζητήματα αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής κρίσης και προστασίας του περιβάλλοντος ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο του Ντουμπάι Dawood Abdul Rahman Al Hajri. Στο επίκεντρο, βρέθηκε η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για θέματα πολιτικής προστασίας, με αφορμή την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε το Εμιράτο. Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε τη βούλησή του να εκκινήσει άμεσα η συστηματική συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο του Ντουμπάι για την ανταλλαγή καλών πρακτικών, πρωτοκόλλων ασφαλείας και καινοτόμων μεθόδων στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, καφαλαιοποιώντας την εμπειρία και των δύο πλευρών, καθώς και σε ζητήματα που αφορούν στην “πράσινη” διαχείριση των απορριμμάτων, δεδομένου του γεγονότος ότι το Ντουμπάι αποτελεί μια από τις πιο καθαρές πόλεις του κόσμου, με τα ανακυκλωμένα αστικά απόβλητα να χρησιμοποιούνται για την παραγωγή καθαρής ενέργειας. “Μοιραζόμαστε την κοινή ανησυχία για την προστασία του περιβάλλοντος και της ασφάλειας των πολιτών μας” δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: “Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για πράσινες περιφέρειες, φιλικές στον πολίτη, με υψηλή ποιότητα ζωής για όλους”. Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση επιβεβαίωσε και ο κ. Hajri, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Οι λαοί μας έχουν πολλά κοινά. Είναι τιμή μας να συνεργαστούμε με την Ελλάδα”

Ο Περιφερειάρχης Αττικής συναντήθηκε επίσης και με εκπροσώπους του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου των ΗΑΕ, από 43 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων με έδρα το Ντουμπάι, το Αμπού Ντάμπι, τη Φουτζέιρα και τη Σάρζα. Ο κ. Χαρδαλιάς ανέπτυξε τον στρατηγικό σχεδιασμό για τη Μητροπολιτική Αττική και το αναπτυξιακό πλάνο της επόμενης πενταετίας, ενώ διαβεβαίωσε τους Έλληνες επιχειρηματίες ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει το έργο τους με κάθε δυνατό τρόπο. “Είστε οι εκπρόσωποι της Ελλάδας σε ένα από τα πιο κομβικά κέντρα της παγκόσμιας οικονομίας. Είμαστε δίπλα σας και είστε μαζί μας, στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για τη δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών για την πατρίδα” είπε χαρακτηριστικά.

Η Arabian Travel Market (ATM) είναι μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εκθέσεις για τα ταξίδια και τον τουρισμό που διοργανώνεται στο Ντουμπάι από το 1994. Η θεματική της φετινής διοργάνωσης – της μεγαλύτερης στη ιστορία του θεσμού, με 2.300 εκθέτες από 165 χώρες – είναι: “Ενίσχυση της καινοτομίας: Μεταμορφώνοντας τα ταξίδια μέσω της επιχειρηματικότητας”, προβάλλοντας τις κορυφαίες επιχειρήσεις στις αερομεταφορές, τα ξενοδοχεία, τη φιλοξενία και τα δημόσια αξιοθέατα, με έμφαση στον μετασχηματιστικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν για το μέλλον του κλάδου.

Τον κ. Χαρδαλιά συνόδευσαν η Ειδική Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Έλενα Ράπτη,ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Δημήτρης Ταραζώνας, η Διευθύντρια Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Περιφέρειας Μαρίνα Παπαδάκη και η σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων του Περιφερειάρχη Βάλια Κακαρούκα.

Στην αποστολή της Περιφέρειας Αττικής συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Εβίνα Γιακουμάτου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αθηνά Κωνσταντέλλου, Νίκος Χιωτάκης, Μαρία Καζάκου και Γαβριήλ Αβραμίδης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Tags: Arabian Travel Market 2024Αγροδιατροφικά προϊόνταΗνωμένα Αραβικά ΕμιράταΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαρδαλιάς: Απαιτείται συνολικός σχεδιασμός για τα προβλήματα της Αττικής
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νίκος Χαρδαλιάς: Με έργα στηρίζουμε τις οικογένειες – Νέος βρεφονηπιακός σταθμός στη Δάφνη

20/05/2025 11:28
ΚΕΔΕ: “Πάγωμα του ΠΔ για την οριοθέτηση οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων”
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού – Ημέρα Εκδήλωσης Τιμής και Σεβασμού στον Προσφυγικό Ελληνισμό

19/05/2025 16:20
Ποιος πρώην Δήμαρχος διοργανώνει συνέντευξη Τύπου;
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ποιος πρώην Δήμαρχος διοργανώνει συνέντευξη Τύπου;

19/05/2025 16:10
Οι ευχές του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νίκος Χαρδαλιάς: «Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού αλλάζει, με έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα»

19/05/2025 11:03
Εν Οίκω… Εν Δήμω: Αποκαλύψεις, παρασκήνιο και άγνωστες ιστορίες τοπικής αυτοδιοίκησης (17/05/25)
ΕΝ ΟΙΚΩ/ΕΝ ΔΗΜΩ

Εν Οίκω… Εν Δήμω: Αποκαλύψεις, παρασκήνιο και άγνωστες ιστορίες τοπικής αυτοδιοίκησης (17/05/25)

17/05/2025 15:02
Πικροδάφνη: Τι σχεδιάζεται για το μοναδικό ανοικτό ρέμα της Νότιας Αττικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πικροδάφνη: Τι σχεδιάζεται για το μοναδικό ανοικτό ρέμα της Νότιας Αττικής

17/05/2025 10:05
Ν. Χαρδαλιάς: “Με σχέδιο, συνέπεια και όραμα, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την Μητροπολιτική Αττική μας τον απόλυτο προορισμό για κάθε μαραθωνοδρόμο ανά τον κόσμο”
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ν. Χαρδαλιάς: “Με σχέδιο, συνέπεια και όραμα, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την Μητροπολιτική Αττική μας τον απόλυτο προορισμό για κάθε μαραθωνοδρόμο ανά τον κόσμο”

16/05/2025 23:07
Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

16/05/2025 19:25
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Νέα δράση συνεργατικής καινοτομίας
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Νέα δράση συνεργατικής καινοτομίας

16/05/2025 15:31

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #157


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κρούσμα μηνιγγίτιδας στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας – Εκκενώθηκαν και έκλεισαν πέντε σχολεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρούσμα μηνιγγίτιδας στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας – Εκκενώθηκαν και έκλεισαν πέντε σχολεία

20 Μαΐου 2025

...

Read moreDetails

Άγιον Όρος – Πέρα από το Ορατό: Μια μοναδική φωτογραφική έκθεση στο Ζάππειο Μέγαρο

Μπρατάκος: Συνάντηση με την Πρέσβη του Καναδά – Στόχος η ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved
Powered by FOCUS ON GROUP

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved
Powered by FOCUS ON GROUP