Η υπόθεση της αδελφοκτονίας στη Μάρθα Βιάννου έχει προκαλέσει αποτροπιασμό, κυρίως λόγω του τρόπου με τον οποίο ο 64χρονος περιέγραψε το φονικό. Στην απολογία του παραδέχεται ότι χτύπησε επανειλημμένα τον 67χρονο αδελφό του και στη συνέχεια χρησιμοποίησε μαχαίρι για να τον τραυματίσει θανάσιμα στον λαιμό.
Η αφορμή ήταν μια διαφωνία για κλειδιά αυτοκινήτου. Όταν το θύμα του έριξε μπουνιά, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι αντέδρασε λόγω προσβολής. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, τον έριξε στο έδαφος, τον χτυπούσε με δύναμη και τελικά κατέφυγε στο μαχαίρι.
Η φράση που φέρεται να χρησιμοποίησε στην απολογία του προκάλεσε σοκ, καθώς περιέγραψε τη στιγμή με τρόπο που παραπέμπει σε σφαγή ζώου. Η σκληρότητα της περιγραφής επιτείνει τη φρίκη της πράξης.
Τα κλειδιά βρέθηκαν τελικά στο δωμάτιό του, γεγονός που αποδυναμώνει τον ισχυρισμό περί έντονης πρόκλησης. Οι δικαστικές αρχές εξετάζουν όλα τα δεδομένα, ενώ η τοπική κοινωνία παραμένει συγκλονισμένη από την αγριότητα του εγκλήματος.












