Καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, με βαριές αιχμές για ηθική παρενόχληση και μη καταβολή μισθών, αποδίδει στη Ζωή Κωνσταντοπούλου η Άννα Καρακίτσου, εργαζόμενη της Πλεύσης Ελευθερίας. Η ίδια αναφέρει ότι είχε σύμβαση αορίστου χρόνου με το κόμμα από τις 27 Οκτωβρίου 2023 και ότι προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασής της, ζητώντας τα δεδουλευμένα της. Στο κείμενο της καταγγελίας περιγράφει, όπως υποστηρίζει, ένα πλαίσιο αυστηρού ελέγχου και απαξιωτικής συμπεριφοράς στον χώρο εργασίας, το οποίο, κατά τους ισχυρισμούς της, την επιβάρυνε ψυχολογικά σε τέτοιο βαθμό ώστε να αναζητήσει βοήθεια από ψυχολόγο. Την ίδια στιγμή, πολιτικό ενδιαφέρον προκαλεί η αναφορά ότι παραμένει απλήρωτη για μεγάλο διάστημα, ενώ σημειώνεται πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι θα απαντήσει όταν ενημερωθεί για την υπόθεση.
Η εργαζόμενη ισχυρίζεται ότι δεχόταν παρατηρήσεις ακόμη και για τον χρόνο παραμονής της στην τουαλέτα και ότι, όπως αναφέρει, της απαγορευόταν να συνομιλεί ή να χαιρετά στελέχη άλλων κομμάτων. Στην περιγραφή της κάνει λόγο για περιστατικά που θεωρεί ότι ξεπερνούσαν τα όρια του bullying, ενώ σημειώνει πως η πρόεδρος του κόμματος, όπως υποστηρίζει, της υπενθύμιζε διαρκώς ότι προσλήφθηκε κατόπιν επιθυμίας συγγενικού της προσώπου, κάτι που η ίδια εκλαμβάνει ως μέσο μείωσης. Αναφέρεται επίσης ότι είναι σύζυγος του αδελφού της βουλευτού της Πλεύσης Ελευθερίας Τζώρτζιας Κεφαλά.
Στο ίδιο πλαίσιο, η καταγγέλλουσα αναφέρει ότι της αφαιρέθηκαν τα κλειδιά του γραφείου όπου εργαζόταν και ότι, σε άλλη περίπτωση, φέρεται να της δόθηκε προθεσμία πέντε λεπτών για να αποχωρήσει και να συγκεντρώσει τα προσωπικά της αντικείμενα. Επιπλέον, κάνει λόγο για περιστατικό αυστηρού ελέγχου, υποστηρίζοντας ότι της ζητήθηκε να ανοίξει προσωπική της σακούλα πριν φύγει από τον χώρο εργασίας.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και σε ωράρια που χαρακτηρίζει εξαντλητικά, με την εργαζόμενη να ισχυρίζεται ότι παρέμεινε έως και 30 ώρες μέσα σε διάστημα 48 ωρών στα γραφεία του κόμματος, χωρίς σαφείς οδηγίες για τα καθήκοντά της. Στην καταγγελία περιγράφει ακόμη συμβάντα που, όπως λέει, είχαν χαρακτήρα «ανάκρισης», με επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις για περιστατικό υγείας συνεργάτιδας. Παράλληλα, αναφέρεται σε φράσεις που θεωρεί προσβλητικές, όπως η εντολή «Φύγε» και η αναφορά «Τώρα, διάλεξε στρατόπεδο».
Στο σκέλος των οικονομικών, υποστηρίζει ότι παραμένει απλήρωτη από τον Μάρτιο του 2025 και ότι, όπως αναφέρει, της καταβλήθηκαν μόνο τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων. Δηλώνει ότι διεκδικεί τους μισθούς από τον Μάρτιο έως και τον Δεκέμβριο του 2025, το επίδομα αδείας, καθώς και τον μισθό Ιανουαρίου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου 2026. Με την καταγγελία της ζητεί τη λύση της σύμβασης με υπαιτιότητα της εργοδότριας, την καταβολή της προβλεπόμενης αποζημίωσης και την επιβολή των κυρώσεων που προβλέπει η εργατική νομοθεσία. Όπως σημειώνει, δεν προχώρησε νωρίτερα σε επίσημη καταγγελία για οικογενειακούς λόγους, όμως τονίζει ότι «η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο» και ότι πλέον αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.












