Ταξίδι εμπειρίας, πολιτισμικό σοκ και συνεχείς… παρατηρήσεις. Η Ιωάννα Τούνη βιώνει από πρώτο χέρι πόσο διαφορετική μπορεί να είναι η καθημερινότητα στη Σαουδική Αραβία, καθώς το ρομαντικό της ταξίδι με τον σύντροφό της εξελίχθηκε σε μια διαρκή άσκηση προσαρμογής στους αυστηρούς κοινωνικούς κανόνες της χώρας. Από την ενδυμασία μέχρι τις εκδηλώσεις τρυφερότητας, τίποτα δεν θεωρείται αυτονόητο.
Η influencer αποκάλυψε μέσα από βίντεο στα social media ότι δέχτηκε νέα παρατήρηση από τις Αρχές, αυτή τη φορά για ένα φιλί που αντάλλαξε σε δημόσιο χώρο με τον σύντροφό της, Δημήτρη Ρομπέρτο Σπυριδωνίδη. Όπως περιέγραψε, τους έγινε σύσταση ότι δεν σέβονται τη χώρα, γεγονός που την ανάγκασε, όπως είπε χαρακτηριστικά, να κυκλοφορούν πλέον «σαν ξαδέλφια και όχι σαν ζευγάρι».
Το περιστατικό αυτό ήρθε λίγες ημέρες μετά την πρώτη της επαφή με τους αυστηρούς κανόνες της Σαουδικής Αραβίας, όταν δεν της επετράπη η είσοδος σε κατάστημα λόγω του σκισίματος στο πίσω μέρος του φορέματός της, επειδή φαινόταν η γάμπα της. «Δεν το γνώριζα», είχε εξηγήσει τότε, τονίζοντας πως πολλά από όσα θεωρούνται φυσιολογικά στην Ευρώπη αντιμετωπίζονται διαφορετικά στη χώρα.
Αυτή τη φορά, το ζευγάρι βρέθηκε στο επίκεντρο στην περιοχή Αλ-Ούλα, με την Ιωάννα Τούνη να δηλώνει εμφανώς έκπληκτη: «Δεν ήξερα ότι απαγορεύεται να φιλήσεις τον σύντροφό σου. Δώσαμε ένα πεταχτό φιλάκι και φυσικά δεχτήκαμε παρατήρηση. Ζήτησα συγγνώμη, αλλά πλέον δεν φιλιόμαστε καθόλου».
Παράλληλα, η influencer ανέφερε και μια ακόμη ιδιαιτερότητα της καθημερινότητας στη Σαουδική Αραβία: την απόλυτη απαγόρευση του αλκοόλ. Όπως σημείωσε, δεν μπορεί να παραγγείλει ούτε μπύρα ούτε κρασί σε κανένα εστιατόριο, κάτι που προσθέτει ένα ακόμη επίπεδο προσαρμογής στο ταξίδι τους.
Το ταξίδι στη Σαουδική Αραβία, μάλιστα, ήταν έκπληξη για την ίδια, καθώς αρχικά δεν γνώριζε τον προορισμό. Μέσα από τα social media μοιράζεται καθημερινά στιγμές και απρόοπτα, δίνοντας στους ακολούθους της μια πιο άμεση εικόνα για τις πολιτισμικές διαφορές που αντιμετωπίζει.
Σε πιο ανάλαφρο τόνο, η Ιωάννα Τούνη αποκάλυψε και ένα ακόμη… δράμα του ταξιδιού: την απογοήτευση του συντρόφου της, όταν διαπίστωσαν ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα αγωνιζόταν στον αγώνα της Αλ Νασρ με την Αλ Ιτιχάντ, τον οποίο πήγαν να παρακολουθήσουν από κοντά. «Ήρθαμε μέχρι εδώ για να δούμε τον Κριστιάνο… και τελικά δεν θα παίξει. Ο Ρομπέρτο δεν μιλιέται», σχολίασε με χιούμορ.












