Με λόγο που συνδυάζει αναγνώριση και προειδοποίηση, ο Πάνος Καμμένος τοποθετήθηκε δημόσια για τη Μαρία Καρυστιανού, περιγράφοντάς την ως πρόσωπο που έχει αποκτήσει δυναμική και μπορεί να καταγράψει υψηλά ποσοστά στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Όπως ανέφερε μιλώντας στο OPEN, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο πολίτης στην πρώτη κάλπη ψηφίζει πιο χαλαρά. Ταυτόχρονα όμως έστειλε μήνυμα ότι η συνέχεια δεν θα είναι το ίδιο εύκολη, ειδικά αν συνεχιστούν οι παρεμβάσεις της σε εθνικά ζητήματα και στα ελληνοτουρκικά, τομείς που, κατά την εκτίμησή του, απαιτούν ειδική γνώση και εμπειρία.
Ο πρώην πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι στη δεύτερη αναμέτρηση, όπου θα απαιτηθούν συγκλίσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, θα μετρήσουν τα καθαρά πολιτικά προγράμματα και η στάση στα γεωπολιτικά ζητήματα. Παρότι άσκησε κριτική, εμφανίστηκε διατεθειμένος να εμπιστευθεί την Καρυστιανού σε θεσμικό ρόλο στον χώρο της Δικαιοσύνης, ιδιαίτερα σε ένα σενάριο κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο Πάνος Καμμένος μίλησε για συνταγματική αναθεώρηση, ελληνοτουρκικά, NAVTEX και διεθνείς σχέσεις, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει εκτιμήσεις για πρόσωπα του πολιτικού σκηνικού, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, η Αφροδίτη Λατινοπούλου και ο Αντώνης Σαμαράς.












