Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται διασωληνωμένη με μηνιγγίτιδα ειδικευόμενη γιατρός, η οποία εργάζεται στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Η 25χρονη μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, καθώς στο νοσοκομείο όπου κάνει την ειδικότητά της δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ.
Η γιατρός παρουσίασε έντονα συμπτώματα, όπως ζαλάδα, πονοκέφαλο και υψηλό πυρετό, και προσήλθε στα Επείγοντα, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις που επιβεβαίωσαν τη διάγνωση της μηνιγγίτιδας. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία της σε ΜΕΘ.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, και τα τέσσερα κρεβάτια της Εντατικής ήταν κατειλημμένα, γεγονός που οδήγησε στη μεταφορά της ασθενούς στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, η 25χρονη είναι αιμοδυναμικά σταθερή και παρακολουθείται στενά.
Από την πλευρά τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί τονίζουν ότι το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα και με συντονισμό, εκφράζοντας την ελπίδα η εξέλιξη της υγείας της νεαρής γιατρού να είναι θετική τις επόμενες ημέρες.












