Κάθοδο αγροτών στην Αθήνα με τρακτέρ, λεωφορεία και αυτοκίνητα προτείνει το μπλόκο της Νίκαιας, ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στη Καρδίτσα. Η πρόταση αναμένεται να τεθεί επίσημα στη σύσκεψη, καθώς οι αγρότες της περιοχής εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση των αγροτών στον Πλατύκαμπο, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους αγροτών που είχαν εκφράσει διάθεση διαλόγου με την κυβέρνηση. Οι συμμετέχοντες στο μπλόκο της Νίκαιας εκτίμησαν ότι απαιτείται περαιτέρω πίεση, ώστε να τεθούν εκ νέου τα αιτήματά τους στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο.
Αγρότες: Τι προβλέπει η πρόταση του μπλόκου της Νίκαιας
Όπως δήλωσε ο Σωκράτης Αλειφτήρας, η πρόταση με την οποία θα προσέλθει το μπλόκο της Νίκαιας στην πανελλαδική σύσκεψη αφορά τη μετάβαση αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων στην Αθήνα, με αγροτικά μηχανήματα, τρακτέρ, λεωφορεία και αυτοκίνητα. Στόχος είναι να υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία επιτροπών που έχουν ζητηθεί από τους αγρότες, προκειμένου να διεξαχθεί, όπως ανέφερε, ένας ουσιαστικός διάλογος.
Αγρότες: Κλιμάκωση κινητοποιήσεων πριν την πανελλαδική σύσκεψη
Η πανελλαδική σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για τη 1 το μεσημέρι στον Παλαμά Καρδίτσας και αναμένεται να αποτελέσει κομβικό σημείο για τις επόμενες κινήσεις των αγροτών. Η πρόταση της Νίκαιας εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο κλιμάκωσης, με τα μπλόκα να αναζητούν κοινή γραμμή δράσης και συντονισμό σε πανελλαδικό επίπεδο.












