Για τη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα που ετοιμάζει, τα σχέδιά της αλλά και την κριτική που δέχεται για την απόφασή της να πολιτευτεί μίλησε στην «Καθημερινή της Κυριακής» η Μαρία Καρυστιανού. Στο ίδιο ρεπορτάζ αποκαλύπτεται ότι συγκεκριμένα πρόσωπα δεν περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό συνεργασιών, με τον Νίκο Φαραντούρη να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά.
Διαβάστε: Η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε την ίδρυση κινήματος – “Ψήφιζα Νέα Δημοκρατία”
Αναφερόμενη στους συγγενείς θυμάτων που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη σύνδεση του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών με πολιτικό φορέα, του οποίου είναι πρόεδρος, η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε ότι σέβεται τη διαφορετικότητα και την ελεύθερη βούληση κάθε ανθρώπου. Όπως σημείωσε, την προβληματίζει ωστόσο η αντίδραση ορισμένων εξ αυτών απέναντι στην οργάνωση ενός κινήματος κατά της διαφθοράς, το οποίο, όπως είπε, σκότωσε τα παιδιά τους.
Σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση του νέου κόμματος, η κ. Καρυστιανού ανέφερε ότι οι διαδικασίες εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς και ότι έχουν ήδη δημιουργηθεί ομάδες εργασίας για κρίσιμους τομείς, όπως η οικονομία, η δικαιοσύνη και η παιδεία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόσωπα που επιδίωξαν ή προσδοκούσαν να έχουν ρόλο στο νέο εγχείρημα έχουν απορριφθεί. Μεταξύ αυτών φέρονται να είναι ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανος Κασσελάκης, αλλά και ο ευρωβουλευτής Νίκος Φαραντούρης, ο οποίος διεγράφη πρόσφατα από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από θετικά σχόλια που είχε διατυπώσει για το υπό διαμόρφωση κόμμα. Ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», δήλωσε ότι δεν προεξοφλεί τη συμμετοχή του σε κανένα νέο πολιτικό σχήμα.
Κεντρικός στόχος του εγχειρήματος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι να μη συμμετέχουν πρόσωπα που έχουν εκλεγεί ή κατείχαν θέσεις σε κόμματα στο παρελθόν, με εξαίρεση όσους υπήρξαν υποψήφιοι χωρίς να εκλεγούν.
Στους στενούς συνεργάτες της Μαρίας Καρυστιανού περιλαμβάνεται η δικηγόρος Μαρία Γρατσία, η οποία στις εκλογές του 2023 ήταν υποψήφια με το κόμμα Νίκη. Στο περιβάλλον της κινούνται επίσης ο Μιχαήλ Πατσίκας, που στο παρελθόν είχε πρωταγωνιστήσει στη διοργάνωση των συλλαλητηρίων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο καθηγητής Φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας, γνωστός για τη δράση του στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Νίκος Σκιαδάς, ο οποίος τη στηρίζει όταν βρίσκεται στην Αθήνα.
Την επιβεβαίωση ότι ο Νίκος Φαραντούρης δεν υπολογίζεται στα μελλοντικά της σχέδια έδωσε και η ίδια η Μαρία Καρυστιανού μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως είπε, ο κ. Φαραντούρης βοήθησε σημαντικά σε εκδήλωση για το άρθρο 86 και τον ευχαρίστησε για τη συμμετοχή του, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το νέο εγχείρημα διέπεται από πολύ αυστηρά κριτήρια και ότι σε αυτό δεν μπορούν να ενταχθούν εν ενεργεία πολιτικοί.












