Δύο εμπρηστικά περιστατικά σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στον Κολωνό, προκαλώντας υλικές ζημιές αλλά χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.
Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε στην οδό Καλλονής, όπου άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (γκαζάκια) στην είσοδο πολυκατοικίας. Από την έκρηξη προκλήθηκαν περιορισμένες φθορές στο κτίριο, ενώ στο σημείο εντοπίστηκαν δύο γκαζάκια που είχαν εκραγεί και ένα ακόμη που δεν ενεργοποιήθηκε.
Λίγη ώρα αργότερα, δεύτερη επίθεση σημειώθηκε σε κοντινή απόσταση, στην οδό Αλικαρνασσού. Εκεί, οι δράστες τοποθέτησαν γκαζάκια σε αποθηκευτικό χώρο, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές η τζαμαρία, αλλά και διαμέρισμα που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του ίδιου κτιρίου. Συνολικά, στο σημείο βρέθηκαν τρεις εμπρηστικοί μηχανισμοί.
Η Ελληνική Αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για την ταυτοποίηση των δραστών, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το σενάριο οπαδικών διαφορών συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες, χωρίς ωστόσο να έχει αποκλειστεί κάποιο άλλο κίνητρο.
Οι έρευνες συνεχίζονται με συλλογή στοιχείων από τα σημεία των επιθέσεων και αξιολόγηση υλικού από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.












