Δυναμικά συνεχίζουν και σήμερα, Τρίτη, οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας, παραμένοντας σε ετοιμότητα και διατηρώντας υψηλό τον παλμό των κινητοποιήσεων. Εκατοντάδες τρακτέρ βρίσκονται παρατεταγμένα στο σημείο, με την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης να ειναι κλειστή και στα δύο ρεύματα. Την ίδια ώρα σε αποκλεισμό του αεροδρομίου Ηρακλείου έχουν προχωρήσει οι Κρητικοί αγρότες ενώ δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν και αγρότες στον Ε65.
Την Τετάρτη αποκλεισμός του λιμανιού Βόλου
Χθες το απόγευμα οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας προχώρησαν σε αποκλεισμό των παραδρόμων, εκτός της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, ανεβάζοντας τον βαθμό έντασης των κινητοποιήσεών τους.
Οι κινητοποιήσεις των θεσσαλών αγροτών προσανατολίζονται για αύριο, Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, το πρωί, όπου αγρότες από τα τρία μεγάλα μπλόκα της Θεσσαλίας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους αλιείς της Μαγνησίας, προχωρώντας σε αποκλεισμό του λιμανιού του Βόλου.
Καθημερινά πραγματοποιούνται συνελεύσεις στο μπλόκο, όπου συζητούνται οι εξελίξεις, αξιολογούνται οι μέχρι τώρα κινητοποιήσεις και λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την περαιτέρω κλιμάκωση των δράσεων.
Την ίδια στιγμή και μέχρι αυτήν την ώρα αγρότες από την Κρήτη παραμένουν εντός και εκτός του αεροδρομίου Ηρακλείου ενώ σε σύσκεψη αργότερα σήμερα αποφασίσουν για τη συνέχεια των δράσεων τους
Οι αγρότες παραμένουν στο αεροδρόμιο Χανίων – Σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις
Στο αεροδρόμιο Χανίων, αγρότες και κτηνοτρόφοι βρίσκονται εντός των χώρων υποδοχής οπου και παρέμειναν τη νύχτα.
Η κεντρική πύλη παραμένει ανοιχτή με απρόσκοπτη την κίνηση των επιβατών, οι πτήσεις διεξάγονται σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους, χωρίς καθυστερήσεις, με το ενδιαφέρον όλων να βρίσκεται στο εαν τελικά θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση που έχουν ζητήσει.
Οι αγρότες επιθυμούν να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων του πρωτογενή τομέα, της αυτοδιοίκησης και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας του νομού, με στόχο, όπως έχουν ζητήσει οι συντονιστές των κινητοποιήσεων, να υπάρξει επικοινωνία με την κυβέρνηση. Στον σχεδιασμό των διαμαρτυρόμενων είναι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν υπάρξουν δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για τα αιτήματα τους, με κυρίαρχο την πληρωμή των ενισχύσεων με την μέθοδο της Τεχνικής Λύσης, αλλά και την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους των ζωοτροφών.












