Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το περιστατικό στην Πτολεμαΐδα, όπου ένας υπάλληλος της ΔΕΗ κατάφερε να σώσει 40 συναδέλφους του, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη, αφού ο 56χρονος οδηγός υπέστη ανακοπή εν κινήσει.
Ο εργαζόμενος περιέγραψε στο kozan.gr τις στιγμές αγωνίας, σημειώνοντας ότι βρισκόταν στη μέση του λεωφορείου όταν ένιωσε το πρώτο «τράνταγμα». «Πετάχτηκα, είχε αρχίσει το λεωφορείο να χτυπάει στις προστατευτικές μπάρες», είπε. Τρέχοντας στο μπροστινό μέρος είδε τον οδηγό «πεσμένο στο πλάι» χωρίς αισθήσεις. «Έπιασα το τιμόνι και προσπαθούσα να πατήσω το φρένο ενώ ο οδηγός είχε εκεί τα πόδια του. Αντέδρασα ενστικτωδώς, δεν έχω οδηγήσει ξανά λεωφορείο».
Σύμφωνα με τον ίδιο, επικράτησε πανικός μέσα στο όχημα, όμως με το που σταμάτησε το λεωφορείο, οι επιβάτες ηρέμησαν.
Τη σωτήρια αντίδραση του νεαρού επιβάτη επιβεβαίωσε και η εργαζόμενη Ευαγγελία Μιχαηλίδου, η οποία περιέγραψε στον Status FM πως «ο οδηγός έπαθε έμφραγμα, ένας νεαρός άρπαξε το τιμόνι και σωθήκαμε». Όπως είπε, το λεωφορείο εκτελούσε το καθημερινό δρομολόγιο των εργαζομένων της ΔΕΗ προς τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. «Ευτυχώς, ήμασταν τυχεροί, δεν υπήρχαν πολλά οχήματα εκείνη την ώρα», πρόσθεσε.
Η αυτόπτης μάρτυρας τόνισε ότι γνώριζε τον οδηγό «εδώ και χρόνια» και ότι ήταν ένας άνθρωπος με τον οποίο οι εργαζόμενοι είχαν καθημερινή επαφή. Ο 56χρονος, πατέρας δύο κοριτσιών, μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έκαναν προσπάθειες ΚΑΡΠΑ για 45 λεπτά, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Ο γενικός γραμματέας του σωματείου «Σπάρτακος», Σάκης Μάστορας, επιβεβαίωσε ότι ο οδηγός ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και ότι η ψύχραιμη παρέμβαση του επιβάτη απέτρεψε μια μεγάλη τραγωδία.












