Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία Byron, με τη Μάνδρα να αντιμετωπίζει ξανά σοβαρές πλημμυρικές καταστάσεις.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η περιοχή βρίσκεται στο έλεος της έντονης βροχόπτωσης. Το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης υπερχείλισε, γεγονός που οδήγησε την αστυνομία να διακόψει την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα του δρόμου.
Διαβάστε: Η χώρα στον χάος της κακοκαιρίας Byron – Πλημμύρες, κατολισθήσεις και απεγκλωβισμοί (Βίντεο)
Σε πολλά σημεία, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε «ιρλανδικές διαβάσεις», καθώς ορμητικά νερά διασχίζουν την άσφαλτο, δημιουργώντας πολύ επικίνδυνες συνθήκες για οδηγούς και πεζούς.
Την ίδια ώρα, υπάρχει έντονη ανησυχία για τις μεγάλες ποσότητες νερού που έχουν συγκεντρωθεί σε υψηλότερα σημεία της περιοχής. Ένα ποτάμι λάσπης φαίνεται να έχει περικυκλώσει τη Μάνδρα, ενισχύοντας τους φόβους για πιθανή νέα καταστροφή.
Η εικόνα αυτή ξυπνά στους κατοίκους τις τραγικές μνήμες των φονικών πλημμυρών της 15ης Νοεμβρίου 2017, όταν 24 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.
Η υπερχείλιση του ρέματος προκάλεσε άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας και προβλήματα στην κυκλοφορία.
Η συσσώρευση νερού σε μεγαλύτερα υψόμετρα δημιουργεί φόβους για νέα επικίνδυνα πλημμυρικά φαινόμενα.












