Έξι άτομα έχουν ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία για τη φονική συμπλοκή στα Βορίζια του Ηρακλείου, που βύθισε στο πένθος ολόκληρη την Κρήτη.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δύο από τους εμπλεκόμενους νοσηλεύονται φρουρούμενοι καθώς τραυματίστηκαν από σφαίρες, τρεις άλλοι έχουν εξαφανιστεί στα ορεινά για να αποφύγουν τη σύλληψη, ενώ το έκτο άτομο είναι ένας από τους δύο νεκρούς της αιματηρής βεντέτας.
Οι τρεις καταζητούμενοι προέρχονται από τις δύο αντίπαλες οικογένειες, που εδώ και χρόνια βρίσκονται σε σύγκρουση. Όπως εκτιμούν οι αρχές, μετά τη συμπλοκή κάποιοι έκρυψαν τον βαρύ οπλισμό που χρησιμοποιήθηκε, πιθανότατα σε βοσκοτόπια στα ορεινά του Ηρακλείου.
Παράλληλα, έχουν γίνει δύο προσαγωγές μελών των οικογενειών Φραγκιαδάκη και Καργάκη για αδήλωτες καραμπίνες, χωρίς ωστόσο να συνδέονται άμεσα με το μακελειό.
Η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει δέκα κατ’ οίκον έρευνες με τη συνδρομή πάνοπλων ανδρών, χωρίς όμως σημαντικά ευρήματα. «Τα στόματα παραμένουν κλειστά», ανέφερε χαρακτηριστικά αστυνομική πηγή, περιγράφοντας το τείχος σιωπής που έχει στηθεί στο χωριό.
Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι τουλάχιστον τέσσερα ακόμη άτομα συμμετείχαν στη μαζική ανταλλαγή πυρών, όπου έπεσαν εκατοντάδες σφαίρες.
Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υψηλόβαθμων αξιωματικών στο Ηράκλειο, όπου αποφασίστηκε μόνιμη παρουσία της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ στα Βορίζια, καθώς και αυξημένα μέτρα ασφαλείας στις κηδείες των θυμάτων, υπό τον φόβο αντεκδικήσεων.
Όσο για το τι άναψε το φυτίλι της νέας αιματοχυσίας;
Όλα δείχνουν ότι η αφορμή ήταν ένα σπίτι που χτίστηκε στη “λάθος πλευρά” του χωριού — μια “εχθρική κίνηση”, όπως την εξέλαβε η αντίπαλη οικογένεια. Μια παλιά βεντέτα, που εξελίχθηκε σε πόλεμο τιμής και αίματος.












