“Είναι στο χέρι μας να μην είναι στο χέρι τους”: Παπαστράτος και Πολιτεία ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αποτροπή της πρόσβασης των ανηλίκων σε προϊόντα καπνού και νικοτίνης
18 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Είναι στο χέρι μας να μην είναι στο χέρι τους”: Παπαστράτος και Πολιτεία ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αποτροπή της πρόσβασης των ανηλίκων σε προϊόντα καπνού και νικοτίνης

by todaypress
02/09/2025 12:21
in ΚΟΙΝΩΝΙΑ,
“Είναι στο χέρι μας να μην είναι στο χέρι τους”: Παπαστράτος και Πολιτεία ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αποτροπή της πρόσβασης των ανηλίκων σε προϊόντα καπνού και νικοτίνης
Share on FacebookShare on Twitter

Η Παπαστράτος, πιστή στο όραμά της για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο και στη διαχρονική της δέσμευση για υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, παρουσίασε την πρωτοβουλία «Είναι στο χέρι μας να μην είναι στο χέρι τους». Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο την αποτροπή της πρόσβασης των ανηλίκων σε προϊόντα καπνού και νικοτίνης, μέσα από μία ολοκληρωμένη στρατηγική πρόληψης, εκπαίδευσης και ψηφιακής καινοτομίας, σε συνεργασία με την Πολιτεία και ειδικότερα με το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου στην Αίγλη Ζαππείου, ανέδειξε τη σημασία του σοβαρού αυτού ζητήματος, παρουσία στελεχών της Πολιτείας, θεσμικών φορέων, εκπροσώπων του λιανικού εμπορίου και των ΜΜΕ. Τη σημασία της πρωτοβουλίας υπογράμμισαν με τις τοποθετήσεις τους ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, επισημαίνοντας την ανάγκη συνεργασίας κράτους, κοινωνίας και επιχειρήσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου. Εκ μέρους της Παπαστράτος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Γιώργος Μαργώνης, παρουσίασε τους άξονες και το όραμα πίσω από την πρωτοβουλία.

Η πρωτοβουλία της Παπαστράτος «Είναι στο χέρι μας να μην είναι στο χέρι τους» στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες:

  • Εφαρμογή υπεύθυνων πρακτικών σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα και εκπαίδευση όσων βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή». Στο πλαίσιο αυτό, η Παπαστράτος θα ξεκινήσει πανελλαδικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει την ενημέρωση και τη σχετική πιστοποίηση των περίπου 20.000 λιανοπωλητών καθώς και την παροχή ειδικών σημάνσεων για τα σημεία πώλησης.
  • Κοινωνική ευαισθητοποίηση. Με τις αιγίδες των Υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, θα υλοποιήσουμε μια εκτεταμένη καμπάνια ενημέρωσης για την ανάγκη αποτροπής της πρόσβασης των ανηλίκων σε προϊόντα καπνού και νικοτίνης και την καλλιέργεια κουλτούρας ευθύνης σε ολόκληρη την κοινωνία.
  • Aξιοποίηση της τεχνολογικής καινοτομίας. Η Παπαστράτος συνεργάζεται με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, μοιράζεται  “know-how” και συμμετέχει στην ανάπτυξη «έξυπνων εργαλείων» που διασφαλίζουν την αξιόπιστη επαλήθευση της ενηλικότητας στις online αγορές.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού της πρωτοβουλίας, η Παπαστράτος ανέθεσε στην εταιρεία ερευνών MRB τη διεξαγωγή στοχευμένης έρευνας για να χαρτογραφηθούν οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος, οι στάσεις της κοινωνίας και οι ανάγκες των επαγγελματιών της αγοράς. Η έρευνα ανέδειξε τόσο το εύρος του φαινομένου όσο και την κοινή πεποίθηση ότι η προστασία των ανηλίκων απαιτεί συντονισμένη δράση από όλους. Και τα δύο κοινά, σε ποσοστά 91% οι πολίτες και 98% οι λιανοπωλητές, αναγνωρίζουν τη μεγάλη σημασία της αποτροπής των ανηλίκων από την πρόσβαση και κατανάλωση προϊόντων καπνού και νικοτίνης. Και τα δύο κοινά (πολίτες και λιανοπωλητές) συμφωνούν σχεδόν στο ίδιο ποσοστό (90%) για την ανάγκη συνεργασίας Πολιτείας και καπνοβιομηχανίας για την αποτροπή της πρόσβασης των ανηλίκων σε προϊόντα καπνού και νικοτίνης. Επιπλέον, το 92% των πολιτών αναγνωρίζει ότι είναι ευθύνη όλων μας να περιοριστεί η πρόσβαση των ανηλίκων σε προϊόντα καπνού και νικοτίνης.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε σχετικά: «Η προστασία της υγείας των παιδιών και των εφήβων μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας. Η αποτροπή της πρόσβασης των ανηλίκων σε προϊόντα καπνού και νικοτίνης είναι κρίσιμο ζήτημα δημόσιας υγείας και απαιτεί τη συντονισμένη κινητοποίηση όλων μας: της Πολιτείας, της κοινωνίας των πολιτών, των επιχειρήσεων, της αγοράς. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της “Παπαστράτος” και τη στρατηγική της προσέγγιση μέσα από την πρόληψη, την εκπαίδευση και την τεχνολογική καινοτομία. Είναι εξαιρετικά σημαντικό που ένα τόσο ευαίσθητο θέμα αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα, επιστημονικά δεδομένα και υπευθυνότητα. Η συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο αυτής της δράσης αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας με επίγνωση, γνώση και αξίες. Μόνο μέσα από τέτοιες συμπράξεις μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα υγιές μέλλον για τη νέα γενιά».

Από πλευράς του, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ανέφερε: «Η ασφάλεια των νέων είναι υπόθεση όλων μας και είναι απαραίτητο να προχωρούμε,  Πολιτεία και ιδιώτες, σε πρωτοβουλίες από κοινού. Μέσα από το Gov.gr Wallet και το Kids Wallet, με έναν ασφαλή μηχανισμό επαλήθευσης ηλικίας με απόλυτη προστασία των προσωπικών δεδομένων, θέτουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο ελέγχου ώστε να αποτρέπεται η πρόσβαση των ανηλίκων στα προϊόντα καπνού, νικοτίνης, στο αλκοόλ, στα τυχερά παιχνίδια. Συγχρόνως,  δημιουργούμε ένα ψηφιακό μητρώο ελέγχου για να διασφαλίζουμε την τήρηση των κανόνων στην αγορά καπνού, αλκοόλ και των συναφών προϊόντων. Στο πλαίσιο των τεχνολογικών λύσεων που θα φέρουμε το αμέσως επόμενο διάστημα είναι και η δημιουργία μια νέας υπηρεσίας στο gov.gr για την «Αναγγελία Ιδιωτικής Εκδήλωσης», ώστε να απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη είσοδος των ανηλίκων στα νυχτερινά κέντρα. Είναι αισιόδοξο ότι μια μεγάλη εταιρεία, όπως η «Παπαστράτος»  πραγματοποιούν μια τόσο σημαντική καμπάνια για την προστασία των παιδιών μας».

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Γιώργος Μαργώνης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δήλωσε: «Σε συνεργασία με την Πολιτεία, τα Υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώνουμε δυνάμεις και συγκροτούμε μια ισχυρή συμμαχία για ένα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα, την αποτροπή της πρόσβασης των ανηλίκων σε προϊόντα καπνού και νικοτίνης. Όταν το προϊόν φτάνει στα χέρια των ανηλίκων, κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Και για να αλλάξει, χρειάζεται συλλογική κινητοποίηση. Η προστασία των ανηλίκων είναι ευθύνη όλων μας, και η Παπαστράτος αναλαμβάνει έμπρακτα τον ρόλο που της αναλογεί μέσα από στοχευμένες δράσεις και συνεργασίες. Είναι στο χέρι μας, να μην είναι τα προϊόντα καπνού και νικοτίνης στο χέρι των ανηλίκων».

Tags: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣΑΝΗΛΙΚΕΣΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥΚΑΠΝΙΣΜΑΠαπαστράτοςΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιος είναι όμως ο Βέλγος συλλέκτης των φωτογραφιών της Καισαριανής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 262 ντοκουμέντα με τις φωτογραφίες της Καισαριανής (Εικόνες)

05/03/2026 15:13
Λουτράκι: Συνελήφθη 17χρονος για το μαχαίρωμα στον συνομήλικό του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βάση Μεγάρων – τώρα: Προσήχθη Ιρανός ύποπτος για κατασκοπεία

05/03/2026 13:33
Ειρήνη Μουρτζούκου: Λίγο πριν τον θάνατο του Παναγιωτάκη, είχε ζητήσει να κοιμάται μαζί του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών της»: Τι αποκαλύπτει η ψυχιατρική έκθεση για την Ειρήνη Μουρτζούκου

05/03/2026 13:11
Kύπρος- Βίντεο καταγγελία: Δεν μας ενημέρωσε κανείς, μετά την έκρηξη στη βάση RAF
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύπρος – Ακρωτήρι: Έληξε ο συναγερμός – Η τελική κατεύθυνση δεν ήταν οι βάσεις

05/03/2026 13:09
Ιωάννα Τούνη: H απληστία και η αχαριστία των ανθρώπων δεν τελειώνει ποτέ- VIDEO
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιωάννα Τούνη: H απληστία και η αχαριστία των ανθρώπων δεν τελειώνει ποτέ- VIDEO

05/03/2026 13:00
Μήνυμα «επιστράτευσης» στο κινητό: Απάτη με SMS για στρατιωτικό επεισόδιο – Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυμα «επιστράτευσης» στο κινητό: Απάτη με SMS για στρατιωτικό επεισόδιο – Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

05/03/2026 12:52
Καταγγελία-φωτιά για την καθηγήτρια στις Σέρρες – «Του έβαλε χαρτοταινία στο στόμα, έβαλε άλλο μαθητή να του δέσει τα χέρια» καταγγέλλει η μητέρα του 13χρονου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εχθρικό επεισόδιο: Οι οδηγίες στα σχολεία, το μήνυμα που έλαβαν το πρωί οι διευθύνσεις

05/03/2026 11:18
Ποιος γνωστός επιχειρηματίας έδωσε την εντολή για τον ξυλοδαρμό του CEO της CEPAL; – Η Δίωξη Εκβιαστών στα «ίχνη» του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιος γνωστός επιχειρηματίας έδωσε την εντολή για τον ξυλοδαρμό του CEO της CEPAL; – Η Δίωξη Εκβιαστών στα «ίχνη» του

05/03/2026 10:55
Πιθανά όλα τα σενάρια για τη Λόρα: Σαρώνουν πτήσεις, λιμάνια και ΚΤΕΛ – Φόβοι ότι έχει φύγει από τη χώρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λόρα: Γιατί αρνήθηκε να συναντήσει τον πατέρα της – Τι προβλέπει η γερμανική νομοθεσία

05/03/2026 10:35

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #196

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

“Βροχή” πληρωμών για τους συνταξιούχους μέχρι την Πρωτοχρονιά – Έρχονται τέσσερα δώρα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις Απριλίου: Νωρίτερα οι πληρωμές στα ΑΤΜ

5 Μαρτίου 2026

Read moreDetails

Θανάσης Παπαθανάσης: «Η Ελλάδα αγκαλιάζει τον Απόδημο Ελληνισμό – Η Δημοκρατία μας δεν έχει σύνορα»

Το Ιράν προειδοποιεί την Ευρώπη: «Θα πληρώσετε το τίμημα» αν μείνετε σιωπηλοί, τι κρύβεται πίσω από την απειλή

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved