Από τον έρωτα... στο αυτόφωρο – Πίσω από τη βιτρίνα ζευγαριού, σπείρα διαρρηκτών
23 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τον έρωτα… στο αυτόφωρο – Πίσω από τη βιτρίνα ζευγαριού, σπείρα διαρρηκτών

Άνετη ζωή και μεγάλη οικονομική επιφάνεια, χωρίς να δικαιολογείται από εισοδήματα, μισθούς ή κάποια επαγγελματική δραστηριότητα

by Κωνσταντίνα Δαλαμάνη
30/05/2025 09:07
in ΚΟΙΝΩΝΙΑ,
Λασίθι: Συνελήφθησαν τρία άτομα για όπλα και παραβάσεις της διάταξης περί ζωοκλοπής
Share on FacebookShare on Twitter

Άνετη ζωή και μεγάλη οικονομική επιφάνεια, χωρίς να δικαιολογείται από εισοδήματα, μισθούς ή κάποια επαγγελματική δραστηριότητα, είχαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που φέρονται να είχαν ρημάξει σε διαρρήξεις και κλοπές σπίτια στην Αττική, την Ήπειρο και την Δυτική Ελλάδα .

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος έπειτα από μία πολύμηνη και συνδυαστική έρευνα πέρασαν χειροπέδες σε 9 άτομα, ανάμεσα τους και ο 44χρονος φερόμενος αρχηγός με το ψευδώνυμο «Σέφκης».

Κάποιοι από αυτούς μάλιστα εμφάνιζαν εισόδημα της τάξεως των 100, των 200 και των 300  ευρώ το μήνα ωστόσο μέσα από την δράση τους φέρονται να αποκόμισαν πάνω από 170.000 ευρώ. Κατά την διάρκεια της παράλληλης οικονομικής έρευνας που αφορούσε μεταξύ άλλων στην ανάλυση τραπεζικών κινήσεων και τραπεζικών συναλλαγών, ελέγχθηκαν 28 πρόσωπα.

Τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας ως ορμητήριο τους την Ελευσίνα, την Μάνδρα και τα Άνω Λιόσια, επέλεγαν τον στόχο τους, παραβίαζαν πόρτες και παράθυρα,  άρπαζαν Κοσμήματα, επώνυμα ρολόγια, χρυσές λίρες ακόμα και ένα παιδικό ηλεκτρονικό μηχανάκι και τρέπονταν σε φυγή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες  πρόκειται για σεσημασμένους, που έχουν απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές και σε βάρος τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Κλοπές, συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματικές βλάβες, ληστείες, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, επικίνδυνη οδήγηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, είναι κάποια από τα κατά περίπτωση αδικήματα για τα οποία είχαν συλληφθεί στο παρελθόν.

Τα στελέχη του ελληνικού FBI, μέσα από συνδυαστικά στοιχεία όπως τις περιοχές που δηλώνονταν κλοπές, τον τρόπο παραβίασης των διαμερισμάτων, τα κλοπιμαία, τους αριθμούς κυκλοφορίας των «επιχειρησιακών» οχημάτων,  την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και τις παρακολουθήσεις, κατάφεραν να τους ταυτοποιήσουν και να προχωρήσουν στις συλλήψεις,

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μέσα σε 22 ημέρες, από τις 8/4/2025 έως τις 30/4/2025, φέρονται να διέπραξαν 23 κλοπές- διαρρήξεις.

Συνολικά από τον Δεκέμβριο του 2023 αυτές ανέρχονται σε 32 σε πολλές περιοχές της Αττικής, όπως Μαρούσι, Κηφισιά, Πεύκη, Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Χολαργό, Χαλάνδρι, Χαϊδάρι, Παπάγου, Γλυφάδα, Κορωπί, Νέα Φιλαδέλφεια, Ψυχικό και Ελευσίνα ενώ η δράση τους είχε επεκταθεί στην Άρτα, στο Αγρίνιο και την Πάτρα.

Ενδεικτικά:

Στις 2/3/2025 έκοψαν το σύρμα περίφραξης διπλανού οικοπέδου μονοκατοικίας και από εκεί πέρασαν στην αυλή της και στη συνέχεια παραβίασαν το παράθυρο του μπάνιου. Αφού μπήκαν στο εσωτερικό άρπαξαν ένα υφασμάτινο κουτί με χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση, στις 12/4/2025 στο Μαρούσι παραβίασαν το παράθυρο σαλονιού με κατσαβίδι και από την ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας άρπαξαν μία ράβδο χρυσού βάρους 200 γραμμαρίων, τρεις λευκόχρυσους σταυρούς, δύο χρυσούς σταυρούς, ένα χρυσό σετ βραχιόλι – δαχτυλίδι , μία λευκόχρυση βέρα, έναν ασημένιο σταυρό, ένα λευκόχρυσο κολιέ ένα ζευγάρι σκουλαρίκια και ένα λευκόχρυσο δαχτυλίδι με την συνολική αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 40.000 ευρώ. Μάλιστα εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως κατά την διαφυγή του πήραν μαζί τους ακόμα και ένα παιδικό ηλεκτροκίνητο μηχανάκι .

Τις 30.000 ευρώ ξεπερνάει η αξία κοσμημάτων που άρπαξαν μεταξύ 19 και 20/4/2025 από μονοκατοικία στη Νέα Ιωνία . Αφού παραβίασαν την πόρτα εισόδου μπήκαν στο εσωτερικό της και μετά από έρευνα που έκαναν εντόπισαν μία βέρα, 6 δαχτυλίδια ανδρικά και 8 γυναικεία, 5 χρυσούς σταυρούς ,μία χρυσή ταυτότητα, δύο ανδρικά ρολόγια, ένα χρυσό βραχιόλι, 6 ζευγάρια γυναικεία σκουλαρίκια και χρυσές αλυσίδες.

Τους ακολούθησε κάτοικος
Επεισοδιακή ήταν η απόπειρα διάρρηξης σε υπερυψωμένο ισόγειο διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία στις 24/4/2025 .

Περίπου στις 2 το μεσημέρι, μία από τις γυναίκες -μέλη της οργάνωσης, άρχισε να χτυπάει το κουδούνι ενώ μέσα βρισκόταν η ένοικος . ο φερόμενος αρχηγός περιεργαζόταν το παράθυρο της κουζίνας, προσπαθώντας να το παραβιάσει. Η γυναίκα μέσα από το σπίτι άρχισε να φωνάζει για βοήθεια με αποτέλεσμα οι δράστες να τραπούν σε φυγή κι εκείνη τηλεφώνησε αμέσως στον αδερφό της που έμενε κοντά ο οποίος έτρεξε στο σημείο. Ο αδερφός της γυναίκας είδε δύο άτομα να μπαίνουν στο «επιχειρησιακό» όχημα στις πίσω θέσεις, το οποίο τους περίμενε με την μηχανή σε λειτουργία και αμέσως διέφυγαν. Ωστόσο κάτοικος της περιοχής τους ακολούθησε με το αυτοκίνητο του βλέποντας τους να μπαίνουν στην Αττική Οδό μέσω της Λεωφόρου Κύμης με κατεύθυνση την Ελευσίνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες επέστρεψαν στην Μάνδρα και άλλαξαν όχημα.

Τα «επιχειρησιακά» οχήματα
Ιδιαίτερα σημαντικά ήταν τα υλικά από κάμερες ασφαλείας. Μέσα από την ανάλυση διαπιστώθηκε πως είχαν καταγραφεί  να διέρχονται από συγκεκριμένα σημεία, τα «επιχειρησιακά» οχήματα, τα οποία ήταν τουλάχιστον 7,  ώρες που ταυτίζονταν με τις κλοπές.

Τα εν λόγω αυτοκίνητα τα εξασφάλιζαν είτε από εταιρείες ενοικίασης οχημάτων, είτε χρησιμοποιούσαν άλλα με ιδιοκτήτες πρόσωπα που δεν συμμετείχαν ενεργά στις δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης. Αυτά τα οχήματα τα άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα .

Για τις επικοινωνίες του χρησιμοποιούσαν επίσης «επιχειρησιακές» συνδέσεις, που ήταν καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Οι ρόλοι -Συνεννοούνταν με handsfree
Τα έμπειρα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος σκιαγράφησαν τους ρόλους των μελών της οργάνωσης, δηλαδή ποιοι ήταν οι φυσικοί αυτουργοί, τα υποστηρικτικά μέλη, οι τσιλιαδόροι και οι οδηγοί των «επιχειρησιακών» οχημάτων.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια των διαρρήξεων προκειμένου να συνεννοούνται μεταξύ τους και να ενημερώνονται από συνεργούς τους ,είτε για την επιστροφή των ενοίκων είτε για την παρουσία αστυνομικών , φορούσαν hands free.

Στα χέρια τους κρατούσαν κυρίως καταβίδια,  ενώ κάλυπταν τις παλάμες του για να μην αφήσουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Παράλληλα φορούσαν γάντια, καπέλα τύπου τζόκεϊ και μάσκες προσώπου για να κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους.

Έμπαιναν στα σπίτια είτε από παράθυρα, ή μπαλκονόπορτες ή ακόμα και από την κεντρική πόρτα στην οποία πολλές φορές δεν άφηναν ίχνη παραβίασης.

Αρχηγός φέρεται να είναι ο 44χρονος συλληφθείς με το ψευδώνυμο «Σεφκης» , ο οποίος φέρεται να συγκρότησε την εγκληματική οργάνωση τον Δεκέμβριο του 2023, δίνοντας τις κατευθύνσεις για τις διαρρήξεις και τις κλοπές.

Ο ίδιος φέρεται να ήταν ένας από τους φυσικούς αυτουργούς, ενώ στο «επιχειρησιακό» όχημα καθόταν στην θέση του συνοδηγού.

Βασικό μέλος ήταν ο 46χρονος συλληφθείς ο οποίος μαζί με τον «Σεφκη» αποτελούσαν τον «πυρήνα» της οργάνωσης, καθώς ήταν αυτοί που έμπαιναν στα σπίτια.

Σημαντικός ήταν ο ρόλος της 28χρονης συλληφθείσας η οποία προχωρούσε στην επιτήρηση του εξωτερικού χώρου.

Παρίσταναν τα ζευγάρια
Ο «Σέφκης» φέρεται να ήταν εκείνος που επέλεγε τους στόχους και φρόντιζε πάντα να υπάρχουν γυναίκες στην εκάστοτε «ομάδα» που θα δρούσε.

Κρίσιμος χαρακτηρίζεται ο ρόλος τριών γυναικών ηλικίας 37, 52 και 19 ετών εκ των οποίων έχει συλληφθεί η 19χρονη, οι οποίες φέρονται να συνόδευαν των 44χρονο κατά την διάρκεια της κατόπτευσης παριστάνοντας μαζί του το «ζευγάρι» για να μην κινήσουν υποψίες στην γειτονιά.

Την ίδια ώρα διερευνάται ο ρόλος ενός 46χρονου με το ψευδώνυμο «Καμπερης» ο οποίος φέρεται να παραλάμβανε τα κλοπιμαία προκειμένου να τα προωθήσει στην παράνομη αγορά.

Η ανώνυμη καταγγελία
Στις 11/4/2025 οι αστυνομικοί έλαβαν ένα e mail με καταγγελία, στην οποία γινόταν αναφορά για ύποπτη συναλλαγή όπλων από τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε γκρι αυτοκίνητο, η οποία έγινε στις 10/4/2025 στις 13.00, στη συμβολή των οδών Αυτοκράτορος Ηρακλείου και Υψηλάντου, στο Μαρούσι.

Ο άγνωστος αποστολέας έδινε και την περιγραφή τους, σύμφωνα με την οποία ο οδηγός ήταν νεαρός, ο συνοδηγός μεγαλύτερης ηλικίας και στα πίσω καθίσματα επέβαιναν ένας άνδρας καραφλός με μαύρα ρούχα και μία ξανθιά γυναίκα που φορούσε και αυτή μαύρα ρούχα.

Στο ίδιο e mail αναφερόταν πως ο ένας άνδρας μαζί με την γυναίκα πήγαιναν σε πολυκατοικίες όπου χτυπούσαν τα κουδούνια . Μάλιστα γινόταν ειδική αναφορά σε πολυκατοικία της οδού Υψηλάντου, όπου ο εν λόγω άνδρας και η γυναίκα προσποιούνταν το ζευγάρι με στόχο να μπουν σε σπίτια.

Οι αστυνομικοί ταυτοποιήσαν το όχημα, το οποίο ανήκε σε έμπορο αυτοκίνητων. Το εν λόγω αυτοκίνητο είχε εντοπιστεί παρκαρισμένο μαζί με άλλα αυτοκίνητα, από αστυνομικούς της άμεσης δράσης, στην περιοχή της Μάνδρας, τέσσερις ημέρες πριν την καταγγελία.

Από την έρευνα προέκυψε πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, είχε εκμισθωθεί από τις 9 Μαρτίου 2023 μέχρι και τον Ιούλιο του 2025, από έναν 43χρονο, σεσημασμένο για κλοπές, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη δικογραφία, ωστόσο δεν συνελήφθη.

Οι αστυνομικοί στις 12/4, μία ημέρα μετά την καταγγελία κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα, έξω από την πολυτελή οικία του 44χρονου συλληφθέντα στην Μάνδρα και το έθεσαν υπό παρακολούθηση, φτάνοντας τελικά στην ταυτότητα των βασικών μελών της οργάνωσης.

Tags: Βόρεια ΠροάστειαΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣΚΛΟΠΕΣΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βέροια: Χειροπέδες σε 49χρονο για απόπειρα ληστείας σε μίνι μάρκετ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρίλερ στο Ρέθυμνο: 87χρονος άνδρας σκότωσε την 85χρονη γυναίκα του, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν και στη συνέχεια αυτοκτόνησε

31/05/2025 13:43
Hellenic Train: Επανέρχονται από σήμερα τα δρομολόγια του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Hellenic Train: Επανέρχονται από σήμερα τα δρομολόγια του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου

31/05/2025 13:42
Εντοπίστηκε στα Λαγκαδίκια το τζιπ των Τούρκων μαφιόζων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντοπίστηκε στα Λαγκαδίκια το τζιπ των Τούρκων μαφιόζων

31/05/2025 13:35
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025 (ΕΠΑΛ): Δείτε το θέμα των Νέων Ελληνικών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025 (ΕΠΑΛ): Δείτε το θέμα των Νέων Ελληνικών

31/05/2025 11:16
Μετρό Θεσσαλονίκης: Νέα καταδίκη για φθορές – 19χρονος έβαψε κυτίο στον σταθμό «Αγίας Σοφίας»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετρό: Το πλήρες χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της γραμμής 4

31/05/2025 10:50
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος: Οι κρυφοί κίνδυνοι που συνοδεύουν τα νέα προϊόντα καπνού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος: Οι κρυφοί κίνδυνοι που συνοδεύουν τα νέα προϊόντα καπνού

31/05/2025 10:27
Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2025: Πότε ξεκινούν – Το πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025: Πρεμιέρα εξετάσεων για τα ΕΠΑΛ

31/05/2025 09:51
Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από πυροβολισμούς στους Θρακομακεδόνες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρκική μαφία: Συνελήφθη στην Κομοτηνή ο Τούρκος που πυροβόλησε το κλιμάκιο της ΕΥΠ

31/05/2025 09:33
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες κοινωνικού τουρισμού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες κοινωνικού τουρισμού

31/05/2025 01:27

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #159


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Βέροια: Χειροπέδες σε 49χρονο για απόπειρα ληστείας σε μίνι μάρκετ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρίλερ στο Ρέθυμνο: 87χρονος άνδρας σκότωσε την 85χρονη γυναίκα του, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν και στη συνέχεια αυτοκτόνησε

31 Μαΐου 2025

...

Read moreDetails

Hellenic Train: Επανέρχονται από σήμερα τα δρομολόγια του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου

Εντοπίστηκε στα Λαγκαδίκια το τζιπ των Τούρκων μαφιόζων

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved