Τα σίριαλ καλά κρατούν. Είναι το σταθερό καταφύγιο του τηλεθεατή, το φαγητό-παρηγοριά του prime time. Όμως, στη σύγχρονη τηλεόραση —με τις συνδρομητικές πλατφόρμες να τρώνε καθημερινά μερίδιο— τα κανάλια δεν μπορούν να ποντάρουν μόνο στη μυθοπλασία. Και το ξέρουν καλά. Θες ριάλιτι; Θες παιχνίδια; Θες glam και λίγο κουτσομπολιό με χιούμορ; Υπάρχει απ’ όλα.
Τα ριάλιτι: Πεσμένα, αλλά όχι ξεγραμμένα
Μπορεί τα ριάλιτι να πέρασαν φάση ύφεσης, όμως κάποιοι επιμένουν να τους δίνουν ευκαιρίες. Στο STAR, μάλιστα, δεν κρατιούνται: φθινόπωρο με «Greece’s Next Top Model» και «Φάρμα» στη σειρά. Το μεγάλο ενδιαφέρον πέφτει φυσικά στο GNTM —νέα σεζόν, νέα Ηλιάνα. Η Παπαγεωργίου επιστρέφει στην καρδιά του project με παλιούς γνώριμους στο πλάι της: Μπράτης, Γαβαλάς, Μαζαρί και ένας φρέσκος αέρας στη σύνθεση που υπόσχεται… κάτι καλύτερο.
Η «Φάρμα» συνεχίζει ατάραχη, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να αφήνει για λίγο τις κουζίνες και να πιάνει το αλέτρι. Επιστροφή και στο «MasterChef» με την all-star τριάδα Κουτσόπουλος – Κοντιζάς – Ιωαννίδης. Αν κάτι δεν φθείρεται στην ελληνική TV, αυτό είναι οι μαγειρικές μάχες.
Πίσω από την κουρτίνα του ΣΚΑΪ
Ο ΣΚΑΪ ποντάρει πάλι στον Ατζούν. Ναι, Survivor έρχεται με φρέσκιες ιδέες και φρέσκο αέρα για να ανακτήσει την αίγλη του παρελθόντος. Το «Tempting Fortune» δεν έπεισε με την πρώτη, αλλά ίσως πάρει δεύτερη ευκαιρία. Αν και εκεί παίζει ρόλο και το timing, και η πρόθεση. Πιο σίγουρη κάρτα για τον σταθμό είναι η μουσική: The Voice έρχεται ξανά με τη γνωστή ομάδα, και τον Γιώργο Καπουτζίδη σταθερά στο τιμόνι.
Πάμε… παιχνίδι
Τα τηλεπαιχνίδια δεν είναι μόδα – είναι ανάγκη. Οικονομικά, ευέλικτα, λαοφιλή. Στον ΑΝΤ1 το μενού είναι πλήρες: Ρουκ Ζουκ (9η σεζόν), 5Χ5, Εκατομμυριούχος (διπλό πρόγραμμα) και νέο κεφάλαιο με το «Don’t Forget the Lyrics». Όλοι θέλουν να παρουσιάσουν, αλλά το ποιος θα το αναλάβει είναι ακόμη αίνιγμα.
Στον ALPHA κρατούν τα δικά τους σταθερά και επιτυχημένα: Deal και Money Drop. Στο STAR, ο Τροχός της Τύχης συνεχίζει ακάθεκτος, ενώ το Shopping Star παγώνει προσωρινά, μέχρι να κριθεί η επόμενη μέρα.
MEGA, ΕΡΤ και… τα επόμενα βήματα
Το MEGA ποντάρει ακόμα στη Μαρία Μπεκατώρου και το The Chase, ενώ εξετάζει το αν θα προχωρήσει το βραδινό Beat the Chasers. Η ΕΡΤ φλερτάρει με κάτι πιο φρέσκο — ένα νέο τηλεπαιχνίδι με την Ευγενία Σαμαρά — και ίσως ανανεώσει και τα Τετράγωνα των Αστέρων, με την αναντικατάστατη Σμαράγδα Καρύδη.