Γροθιά στο στομάχι: Το κείμενο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τη ΓΑΖΑ - Όσα κανείς δε σας έχει πει
19 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home ΚΟΣΜΟΣ

Γροθιά στο στομάχι: Το κείμενο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τη ΓΑΖΑ – Όσα κανείς δε σας έχει πει

Το κείμενο που όλοι αξίζει να διαβάσουν

by todaypress stream
19/05/2025 18:06
in ΚΟΣΜΟΣ, ΥΓΕΙΑ,
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ïé åêðñüóùðïé ôùí öïñÝùí ðïõ äéïñãÜíùóáí ôçí öáñìáêåõôéêÞ áðïóôïëÞ öáñìáêùí óôçí ÃÜæá,ç áíèñùðéóôéêÞ ïñãÜíùóç Fair Planet, ç Áëëçëåããýç ãéá ¼ëïõò, ôï Ìçôñïðïëéôéêü Êïéíùíéêü Éáôñåßï Åëëçíéêïý, ç ¸íùóç Ðáëáéóôéíßùí ÅñãáæïìÝíùí, êáé ï ñáäéïöùíéêüò óôáèìüò 105,5 Óôï ÊÏÊÊÉÍÏ,Ýäùóáí óÞìåñá óõíÝíôåõîç ôýðïõ ìåôÜ ôçí ïëïêëÞñùóç ôçò áðïóôïëÞò,ÄåõôÝñá 13 Ïêôùâñßïõ 2014 (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Share on FacebookShare on Twitter

Με ένα αποκαλυπτικό κείμενο και σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι “Γιατροί Χωρίς Σύνορα”, των οποίων το έργο αλλά και οι προθέσεις δεν αμφισβητούνται, αποκαλύπτουν το δράμα της ΓΑΖΑΣ για το οποίο κανείς δε μιλά.

Αναλυτικά το κείμενο:

Η πρόταση των ΗΠΑ και του Ισραήλ να ελέγχουν τη διανομή προμηθειών στη Γάζα, με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας, εγείρει σοβαρά ανθρωπιστικά, ηθικά, νομικά και ζητήματα ασφάλειας. Η εξάρτηση της βοήθειας από τον αναγκαστικό εκτοπισμό και τον έλεγχο του πληθυσμού αποτελεί ένα ακόμη μέσο στην συνεχιζόμενη εκστρατεία εθνοκάθαρσης του παλαιστινιακού λαού. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα απορρίπτουν κατηγορηματικά και καταδικάζουν κάθε σχέδιο που περιορίζει περαιτέρω τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας και την υποτάσσει στους στόχους της ισραηλινής στρατιωτικής κατοχής.

Είμαστε μάρτυρες, σε πραγματικό χρόνο, της δημιουργίας συνθηκών για την εξόντωση της ζωής των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Η παρεμπόδιση της ανθρωπιστικής βοήθειας αποτελεί άμεση παραβίαση του ψηφίσματος 2720 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο καλεί για την απρόσκοπτη παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους. Οι ισχυρισμοί ότι η βοήθεια παρεκτρέπεται από τη Χαμάς παραμένουν ανεπιβεβαίωτοι και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τέτοια μέτρα. Ως κατοχική δύναμη, το Ισραήλ πρέπει να διευκολύνει την αμερόληπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς τον πληθυσμό που έχει ανάγκη.

Ο ΟΗΕ, τα κράτη μέλη της ΕΕ και όλοι όσοι έχουν επιρροή στο Ισραήλ πρέπει να χρησιμοποιήσουν επειγόντως την πολιτική και οικονομική επιρροή τους για να σταματήσουν την εργαλειοποίηση της βοήθειας. Πρέπει να επιτραπεί η άμεση παράδοση ανθρωπιστικών προμηθειών, τροφίμων, καυσίμων και φαρμάκων στον πληθυσμό της Γάζας.

Από την επανέναρξη των επιθέσεων του Ισραήλ και τον πλήρη αποκλεισμό της βοήθειας στις 2 Μαρτίου, η Γάζα έχει μετατραπεί σε κόλαση για τους Παλαιστινίους. Η επιβίωση των Παλαιστινίων βρίσκεται στο έλεος των ισραηλινών αρχών, οι οποίες αρνούνται σε ολόκληρο τον πληθυσμό την πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό, ιατρική περίθαλψη και στέγαση. Το Ισραήλ συνεχίζει την εκστρατεία εθνοκάθαρσης, υπονομεύοντας σκόπιμα τις συνθήκες που είναι απαραίτητες για την επιβίωση.

Οργανώσεις όπως η Παγκόσμια Κεντρική Κουζίνα και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα έχουν ανακοινώσει ότι δεν διαθέτουν πλέον αποθέματα τροφίμων στη Γάζα: τα περισσότερα κοινοτικά μαγειρεία και αρτοποιεία έχουν κλείσει. Οι ιατρικές ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Γάζα έχουν καταγράψει αύξηση 32% στον αριθμό των ασθενών που παρουσιάζουν υποσιτισμό τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η εξάντληση των αποθεμάτων καυσίμων περιορίζει τη δυνατότητα αφαλάτωσης και διανομής νερού. Οι υγειονομικές εγκαταστάσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν – οι οποίες είναι ήδη ανεπαρκείς σε αριθμό και χωρητικότητα για τον πληθυσμό – εξακολουθούν να υφίστανται επιθέσεις και αντιμετωπίζουν ραγδαία μείωση των αποθεμάτων φαρμάκων και άλλων βασικών προμηθειών. Οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Γάζα δεν έχουν λάβει προμήθειες για 11 εβδομάδες και αντιμετωπίζουν σοβαρή έλλειψη βασικών ιατρικών ειδών, όπως αποστειρωμένων επιδέσμων και γαντιών.

Οι εντολές εκκένωσης που έχει εκδώσει το Ισραήλ και οι στρατιωτικές ζώνες αποκλεισμού καλύπτουν πλέον το 70% της Γάζας. Ο πληθυσμός έχει μεταφερθεί με τη βία από το ένα μέρος στο άλλο, ενώ καμία περιοχή της Γάζας δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη από τις επιθέσεις. Η κατάσταση είναι τόσο απελπιστική που οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έχουν περίθαλψει και εξέτασει ασθενείς, οι οποίοι επιστρέφουν αργότερα με νέα τραύματα.

Το σχέδιο του Ισραήλ να εργαλειοποιήσει την ανθρωπιστική βοήθεια είναι μια κυνική απάντηση στην ανθρωπιστική κρίση που το ίδιο δημιούργησε. Αν το ήθελαν, το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του θα μπορούσαν να άρουν τον αποκλεισμό σήμερα και να επιτρέψουν στην ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει σε όλους όσους στη Γάζα βασίζουν την επιβίωσή τους σε αυτήν.

Tags: ΓΑΖΑΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑΙΣΡΕΑΗΛΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαρωτικός δασμός 104% στα κινεζικά προϊόντα – στα άκρα ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας
ΚΟΣΜΟΣ

Το πρώτο μήνυμα του Τραμπ μετά την επικοινωνία του με τον Πούτιν – Που εμπλέκει το νέο Πάπα!

19/05/2025 21:02
Συμβαίνει τώρα: Συνομιλία του Ντ. Τραμπ με τον Βλ. Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Συμβαίνει τώρα: Συνομιλία του Ντ. Τραμπ με τον Βλ. Πούτιν

19/05/2025 18:09
Ο επικεφαλής του ΠΟΥ ζητεί από τα κράτη μέλη του να εγκρίνουν τη συμφωνία κατά των πανδημιών
ΚΟΣΜΟΣ

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ ζητεί από τα κράτη μέλη του να εγκρίνουν τη συμφωνία κατά των πανδημιών

19/05/2025 15:08
Ρωσία: Προχωρούν οι προετοιμασίες για συνάντηση Πούτιν-Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ καλεί Πούτιν: Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Προέδρων ΗΠΑ και Ρωσίας για την Ουκρανία

19/05/2025 11:56
Τι να μην κάνεις στο Άμπου Ντάμπι για να μη βρεθείς με 5 χρόνια κράτηση και 100.000€ πρόστιμο – και χάσεις και το Final Four!
ΚΟΣΜΟΣ

Τι να μην κάνεις στο Άμπου Ντάμπι για να μη βρεθείς με 5 χρόνια κράτηση και 100.000€ πρόστιμο – και χάσεις και το Final Four!

19/05/2025 10:27
Ανατροπή στη Ρουμανία, ο κεντρώος ευρωπαϊστής υποψήφιος Νταν εκλέγεται πρόεδρος
ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή στη Ρουμανία, ο κεντρώος ευρωπαϊστής υποψήφιος Νταν εκλέγεται πρόεδρος

19/05/2025 09:53
Μπάιντεν: «Σκανδαλώδες» το ένταλμα του ΔΠΔ για τη σύλληψη του Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Κύμα συμπαράστασης στον Τζο Μπάιντεν μετά τη σοβαρή διάγνωση καρκίνου

19/05/2025 08:05
Παραδίδεται η ΝΑΖΙστική Γερμανία: Περισσότερα θύματα από τα μέτωπα και τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως έχει ο λιμός στην Κατεχόμενη Ευρώπη (μέρος 1ο)
ΑΠΟΨΕΙΣ

Παραδίδεται η ΝΑΖΙστική Γερμανία: Περισσότερα θύματα από τα μέτωπα και τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως έχει ο λιμός στην Κατεχόμενη Ευρώπη (μέρος 1ο)

18/05/2025 08:02
Λιβύη: Η Τουρκία απομακρύνει εσπευσμένα 82 υπηκόους της από την Τρίπολη
ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Η Τουρκία απομακρύνει εσπευσμένα 82 υπηκόους της από την Τρίπολη

18/05/2025 02:51

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #157


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Εκτάκτως στην Β. Εύβοια ο Βασίλης Σπανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτάκτως στην Β. Εύβοια ο Βασίλης Σπανάκης

19 Μαΐου 2025

...

Read moreDetails

Δήλωση του ΥΜΑΘ Κ. Γκιουλέκα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Λίνα Μενδώνη: “Ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη!”

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved
Powered by FOCUS ON GROUP

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved
Powered by FOCUS ON GROUP