Εν Οίκω… Εν Δήμω: Αποκαλύψεις, παρασκήνιο και άγνωστες ιστορίες τοπικής αυτοδιοίκησης (26/04/25)
20 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home ΕΝ ΟΙΚΩ/ΕΝ ΔΗΜΩ

Εν Οίκω… Εν Δήμω: Αποκαλύψεις, παρασκήνιο και άγνωστες ιστορίες τοπικής αυτοδιοίκησης (26/04/25)

by todaypress
26/04/2025 15:02
in ΕΝ ΟΙΚΩ/ΕΝ ΔΗΜΩ, Τοπική Αυτοδιοίκηση,
Εν Οίκω… Εν Δήμω: Αποκαλύψεις, παρασκήνιο και άγνωστες ιστορίες τοπικής αυτοδιοίκησης (26/04/25)
Share on FacebookShare on Twitter

Δημοσιεύτηκε στην έντυπη εφημερίδα Today Press

του Πέτρου Κουβάτσου

Για πρώτη φορά δημιουργείται αντιπυρική ζώνη στην Πετρούπολη

Αντιπυρική ζώνη μήκους 4.481 μ. και πλάτους 10 μ. δημιουργείται για πρώτη φορά στα όρια του Δήμου Πετρούπολης με το Ποικίλο Όρος, με στόχο την αποτελεσματικότερη πυροπροστασία. Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου ξεκίνησαν τα έργα που θα βοηθήσουν στην προσπάθεια προστασίας του βουνού, καθώς η αντιπυρική ζώνη αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην επιβράδυνση ή στην αποτροπή εξάπλωσης μιας πυρκαγιάς.

Η χρηματοδότηση του έργου έχει εξασφαλιστεί από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος: «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024».

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Κοτσαμπάς, συνοδευόμενοι από την προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας Ιωάννα Τριανταφυλλοπούλου, πραγματοποίησαν αυτοψία στις εργασίες που γίνονται στην Αγία Τριάδα και ενημερώθηκαν σχετικά. Να σημειωθεί ότι παράλληλα, είναι σε εξέλιξη δράσεις καθαρισμού των δημοτικών εκτάσεων από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου.

Σπάει όλα τα ρεκόρ στην ανακύκλωση ο δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Με εντυπωσιακά αποτελέσματα συνεχίζεται και το 2025 η προσπάθεια του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στη διαχείριση των απορριμμάτων, με έμφαση στις πολιτικές ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΔΣΝΑ, τον Μάρτιο του 2025 οι τόνοι απορριμμάτων που οδηγήθηκαν σε ταφή μειώθηκαν κατά 55 τόνους σε σχέση με το 2024 και κατά 177 τόνους σε σχέση με το 2023. Παράλληλα, η συλλογή βιοαποβλήτων από τον καφέ κάδο σημειώνει διαρκή άνοδο, φτάνοντας τους 24,43 τόνους τον Μάρτιο του 2025. Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, δήλωσε: «Ανακύκλωση, διαλογή στην πηγή και ενημέρωση των πολιτών συνεχίζουν να αποτελούν τον πυλώνα της στρατηγικής μας. Ο Δήμος μας αποδεικνύει στην πράξη ότι η κυκλική οικονομία δεν είναι απλώς ένα σύνθημα, αλλά καθημερινή δράση. Η μείωση της ταφής και η θεαματική αύξηση των βιοαποβλήτων δείχνουν τη δέσμευση όλων μας – Δήμου, δημοτών και υπηρεσιών – για μια καθαρότερη και βιώσιμη πόλη.»

100 χρόνια Ίλιον

«Απευθύνω κάλεσμα πανστρατιάς σε όλες τις δυνάμεις της πόλης: να ενώσουμε τις φωνές, τις ιδέες και τις προσπάθειές μας, ο καθένας και η καθεμιά από τη θέση του, σε μια κοινή πορεία αλλαγής και δημιουργίας. Για φτιάξουμε όλοι μαζί, το νέο Ίλιον.

Το Ίλιον των επόμενων 100 ετών». Με αυτά τα λόγια η Δήμαρχος Ιλίου κα. Ανδριάνα Αλεβίζου – Κουκουβίνου σηματοδότησε την έναρξη της μεγάλης

εκδήλωσης για τον εορτασμό των 100 ετών του Ιλίου που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολυδύναμου Κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Ιλίου.

Στην επετειακή εκδήλωση με τίτλο: «100 χρόνια Ίλιον. Τιμούμε το χθες. Δημιουργούμε το αύριο» έδωσε το παρόν πλήθος δημοτών, φορέων και θεσμικών παραγόντων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το λογότυπο του εορτασμού των 100 ετών του Ιλίου, ένα σύμβολο που αποτυπώνει την ιστορική διαδρομή αλλά και τη δυναμική συνέχεια της πόλης προς το μέλλον. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η παρουσίαση της ιστορίας του Ιλίου μέσα από τα μάτια, τα βήματα και τη φωνή του ηθοποιού κ. Βασίλη Τσιγκριστάρη, ο οποίος με συγκλονιστική ερμηνεία ταξίδεψε το κοινό σε έναν αιώνα ζωής της πόλης.

Ο Δήμος Γλυφάδας προχώρησε στην ολική ανάπλαση της οδού Ζησιμοπούλου

Στη Ζησιμοπούλου, όπου εδρεύουν επιχειρήσεις, καταστήματα εστίασης και σινεμά, επικρατούσε χάος. Είναι ένας από τους κεντρικότερους δρόμους της Γλυφάδας, που ενώνει τη Μεταξά με την παραλιακή. Σήμερα πλέον είναι και ένας από τους ωραιότερους.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου: «Παραδώσαμε μία ακόμα μεγάλη ολική ανάπλαση, με τη δική της σημασία. Γιατί η Ζησιμοπούλου ήταν ένας δρόμος που αποτελούσε στο παρελθόν σημείο αναφοράς για τη Γλυφάδα και είχε φτάσει στην απαξίωση. Η περιοχή συνολικά ξαναγεννιέται. Ακολουθούν σύντομα οι επόμενες παρεμβάσεις μας στο εμπορικό κέντρο, στη Λαζαράκη και στο τελευταίο κομμάτι της Μεταξά, από Πανδώρας μέχρι την πλατεία Κρήτης.»

Το Πέραμα εκπέμπει SOS: Δήμος και κάτοικοι «κλείνουν την πόλη»

Σε δυναμική κινητοποίηση προχωρά το Πέραμα αμέσως μετά το Πάσχα «κλείνοντας» συμβολικά την πόλη,  με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, με στόχο να δοθεί τέλος στην κυκλοφοριακή ασφυξία που ταλαιπωρεί τους δεκάδες χιλιάδες δημότες και διερχόμενους από την πόλη καθημερινά, ενώ παράλληλα θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων.

Με προσωπική του ανάρτηση ο δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκος ανακοίνωσε ότι ο δήμος Περάματος θα αποκλείσει τη κεντρική λεωφόρο και τα σημεία  εισόδου και εξόδου, ώστε η διαμαρτυρία των δημοτών και των εκπροσώπων του να ακουστεί βροντερά προς πάσα κατεύθυνση: την κυβέρνηση , την Περιφέρεια Αττικής, τα κόμματα, τους βουλευτές, και κάθε αρμόδια αρχή, για να δοθούν επιτέλους μόνιμες και βιώσιμες λύσεις αποσυμφόρησης για την πόλη, που παραμένει σε αδιέξοδη ομηρία υπό τον κυκλοφοριακό κυκεώνα που χρονίως αντιμετωπίζει. Η ημερομηνία της διαμαρτυρίας του συμβολικού αποκλεισμού του Περάματος θα ανακοινωθεί άμεσα.

Δήμος Παπάγου – Χολαργού: Προτάσεις για «δίκαιο και βιώσιμο ενεργειακό μέλλον»

Ενεργά έλαβε μέρος ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού στη συνάντηση εργασίας με θέμα «Ενεργειακή Δημοκρατία στην Αυτοδιοίκηση», που πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, στο πλαίσιο της «Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας».

Τον δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο εκπροσώπησε η αναπληρώτριά του και αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ποιότητας Ζωής Χολαργού, Κατερίνα Γκούμα.

Η ίδια συμμετείχε στις συζητήσεις ενεργά, μεταφέροντας τις θέσεις και τις προτάσεις του Δήμου των βορείων προαστίων για ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο ενεργειακό μέλλον.

Περισσότεροι από 30 αιρετοί περιοχών όλης της χώρας συνομίλησαν για την πρόσβαση των ΟΤΑ στον ηλεκτρικό χώρο, τις προκλήσεις στη χρηματοδότηση ενεργειακών κοινοτήτων και την ανάγκη ενίσχυσης των πιο ευάλωτων νοικοκυριών.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού σημείωσε ότι υποστήριξε με σαφήνεια την ανάγκη για ισότιμη πρόσβαση των ΟΤΑ στον ηλεκτρικό χώρο, προτεραιότητα στις δημοτικές ενεργειακές κοινότητες και ενεργειακή δικαιοσύνη υπέρ των πολιτών που το έχουν περισσότερο ανάγκη. «Η συμμετοχή στη συνάντηση αποδεικνύει την προσήλωσή μας σε ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής ευθύνης, με στόχο έναν Δήμο πιο πράσινο, πιο δίκαιο και πιο ανθεκτικό στις ενεργειακές προκλήσεις της εποχής», τόνισε η δημοτική Αρχή.

Δήμος Χαλανδρίου: «Δεν οφείλεται στο προσωπικό του Δήμου ούτε σεντ»

Στις αιτιάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου που συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους στην υπηρεσία Καθαριότητας τα σαββατοκύριακα, απάντησε εκ νέου ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος σχολιάζοντας ότι «δεν έχουν νόημα οι κινητοποιήσεις τα σαββατοκύριακα, δεδομένου ότι έγινε αμέσως δεκτό το αίτημα των εργαζομένων για πενθήμερη εργασία και άρα δεν υφίσταται αντικείμενο αποχής».

Στο ερώτημα αν ο Δήμος οφείλει δεδουλευμένα από υπερωρίες και κυριακάτικη απασχόληση, ο ίδιος είπε ότι «η εξόφληση σε υπερωρίες, νυχτερινά και κυριακάτικα γίνεται τον επόμενο μήνα, πράγμα πρωτοφανές για τα δεδομένα της Αυτοδιοίκησης. Οι καθυστερήσεις στον παρελθόν ήταν της τάξης των τριών και των τεσσάρων μηνών. Δεν οφείλεται στους εργαζόμενους ούτε σεντ». Πρόσθεσε ότι το σχετικό «κόστος για τις υπερωρίες και τα κυριακάτικα έχει εκτοξευτεί στις 580.000 ευρώ από 80.000 – 100.000 ευρώ το 2014, που ανάλαβε η σημερινή διοίκηση. Αυτό καταδεικνύει τη συμπεριφορά του Δήμου ως προς το μισθολογικό καθεστώς».

Ο Σίμος Ρούσσος σημείωσε τέλος, αναφορικά με την ημερήσια αποκομιδή που μπορεί να επιβαρύνει την κυκλοφορία στην πόλη, ότι τους επόμενους μήνες θα αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση.

Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας: Εντυπωσίασε η δράση προσομοίωσης πτήσεων με F16 και F35

Πάνω από 1000 άτομα έλαβαν μέρος στη δράση που υλοποίησαν ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και η Πολεμική Αεροπορία, στο πλαίσιο του προγράμματος της Πολεμικής Αεροπορίας για την ενίσχυση της επαφής των νέων με την Πολεμική Αεροπορία και τις δυνατότητές της μέσω των τεχνολογιών αιχμής.

Η δράση «Ερχόμαστε Εμείς σε Εσάς» της Πολεμικής Αεροπορίας υλοποιήθηκε για τέσσερις ημέρες στην Αίθουσα «ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ». Οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, βίωσαν τη μοναδική εμπειρία της πτήσης με τα πολεμικά μας αεροπλάνα μέσω εξομοιωτών F16 και F35. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εξομοιωτής αεροσκάφους F-35 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, επισκέφθηκε το χώρο, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας Ιωάννη Τομπούλογλου και συνομίλησε με τους νέους για την εμπειρία της πτήσης που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν.

Tags: αντιπυρική ζώνηΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΕΔΣΝΑΙΛΙΟΝΠΕΡΑΜΑΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

16/05/2025 19:25
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Νέα δράση συνεργατικής καινοτομίας
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Νέα δράση συνεργατικής καινοτομίας

16/05/2025 15:31
Περιφέρεια Αττικής και ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ αναβαθμίζουν τα σχολεία του Δήμου Μεταμόρφωσης
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Αττικής και ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ αναβαθμίζουν τα σχολεία του Δήμου Μεταμόρφωσης

15/05/2025 19:43
Δήμος Ηλιούπολης: Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα 106 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δήμος Ηλιούπολης: Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα 106 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

15/05/2025 12:47
Νίκος Χαρδαλιάς: «Οι ελληνόφωνοι φοιτητές της Σαγκάης είναι οι πιο άξιοι πρεσβευτές της μακραίωνης, παραδοσιακής φιλίας Ελλάδας και Κίνας»
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νίκος Χαρδαλιάς: «Οι ελληνόφωνοι φοιτητές της Σαγκάης είναι οι πιο άξιοι πρεσβευτές της μακραίωνης, παραδοσιακής φιλίας Ελλάδας και Κίνας»

15/05/2025 10:33
Ν. Χαρδαλιάς: “Η Αττική αξίζει σύγχρονες και ασφαλείς μετακινήσεις” (vid)
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ν. Χαρδαλιάς: «Η διπλή βράβευση της Περιφέρειας Αττικής στα Travel Marketing Awards αποδεικνύει ότι η στρατηγική εξωστρέφειας αποδίδει καρπούς»

14/05/2025 22:22
Ν. Μπάμπαλος: “Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι προτεραιότητα”
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ν. Μπάμπαλος: “Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι προτεραιότητα”

14/05/2025 17:20
105 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης – Παρελάσεις και εκδηλώσεις μνήμης παρουσία Κακλαμάνη
Τοπική Αυτοδιοίκηση

105 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης – Παρελάσεις και εκδηλώσεις μνήμης παρουσία Κακλαμάνη

14/05/2025 13:36
Δήμος Αμαρουσίου: Σε εξέλιξη οι διανοίξεις οδών στο Πολύδροσο
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δήμος Αμαρουσίου: Σε εξέλιξη οι διανοίξεις οδών στο Πολύδροσο

13/05/2025 22:01

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #156


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα μηνύματα από Αντώνη Σαμαρά;
ο Επιθεωρητής

Νέα μηνύματα από Αντώνη Σαμαρά;

16 Μαΐου 2025

...

Read moreDetails

Διαβάστε αυτό το Σάββατο 17 Μαΐου στην Today Press

Kαθυστερήσεις στον προγραμματισμό ραντεβού για την έκδοση νέου τύπου ταυτότητας – Η απάντηση της Αστυνομίας

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved
Powered by FOCUS ON GROUP

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved
Powered by FOCUS ON GROUP