Ενεργοποιήθηκε από τις 08:00 το πρωί σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με το Επίδομα Παιδιού – με τις αιτήσεις να γίνονται δεκτές έως τις 30 Απριλίου 2025 στις 18:00.
Σε ότι αφορά, τις ημερομηνίες που θα καταβληθεί το επίδομα (Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου) από τον ΟΠΕΚΑ, έγινε γνωστό ότι η πρώτη δόση θα δοθεί στις 31 Μαρτίου.
Οι δικαιούχοι μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους είτε μέσω της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ είτε μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.
Το ύψος του επιδόματος καθορίζεται με βάση τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων που δηλώνονται στην αίτηση Α21 για το έτος 2025, καθώς και το συνολικό οικογενειακό εισόδημα του φορολογικού έτους 2023.
Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος του 2024, τα νέα εισοδηματικά δεδομένα θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του ποσού.
Για τη χορήγηση του επιδόματος, βασική προϋπόθεση είναι η εγγραφή και φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση – από το προνήπιο έως και το Γυμνάσιο – καθώς και η επάρκεια της φοίτησης.
Κατά τη συμπλήρωση της αίτησης Α21, οι αιτούντες θα πρέπει να δηλώσουν:
- τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας,
- την τάξη και τον Αριθμό Μητρώου του παιδιού που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
Εάν τα στοιχεία του μαθητή διασταυρωθούν επιτυχώς, η αίτηση προχωρά κανονικά. Διαφορετικά, εμφανίζεται ειδοποίηση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει το απαραίτητο δικαιολογητικό στην ηλεκτρονική αίτηση.