Ο Κωστής Χατζηδάκης, ο νέος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, φαίνεται να έχει βάλει μπροστά τη «μηχανή» για έναν σημαντικό ανασχηματισμό στον τομέα των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων.
Με βαθιά γνώση της ανθρωπογεωγραφίας της κυβέρνησης, ο Χατζηδάκης έχει ήδη ξεκινήσει την αξιολόγηση των Γενικών Γραμματέων και μάλιστα με επιμονή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Αξιολογούνται όχι μόνο τα τρέχοντα καθήκοντά τους αλλά και η «πορεία» τους εντός της κυβέρνησης, με στόχο να εντοπιστούν οι κατάλληλοι για να αναλάβουν το τιμόνι των υπουργείων.
Πέρα από την αξιολόγηση, ο Χατζηδάκης έχει ήδη ξεκινήσει και ένα ενδελεχές «σκάουτινγκ», για να βρει αντικαταστάτες για τις θέσεις που θα αδειάσουν. Πηγές που γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο σημειώνουν ότι τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιείται λεπτομερής ανάλυση των δραστηριοτήτων των υφιστάμενων Γενικών Γραμματέων, προκειμένου να υπάρξουν οι σωστές αποφάσεις.